نخستین مرکز پایش هوشمند محیط زیست در مازندران افتتاح شد

به گزارش رکنا، مرکز مانیتورینگ اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران که نخستین مرکز پایش هوشمند حفاظت محیط زیست کشور محسوب می‌شود، ظهر امروز –پنجشنبه- با حضور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به بهره‌برداری رسید.

دکتر علی سلاجقه در حاشیه بهره‌برداری از این مرکز گفت: اقدام اداره کل حفاظت محیط زیست در راه‌اندازی این مرکز قابل توجه است و امیدوارم که این مرکز به عنوان یک الگو در سراسر کشور اجرا شود. زیرا استفاده از فناوری‌های نوین پایش و رصد محیط زیست کیفیت فعالیت‌های حفاظتی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: لازم است در این سامانه رصد فعالیت متخلفان و شکارچیان نیز انجام شود. همچنین سراسر نقاط حفاظت شده و واحدهای آلاینده استان زیر پوشش این مرکز قرار گیرد تا از میزان تخلفات و خسارات در حوزه محیط زیست کاسته شود.

معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: با توجه به این که در عرصه حفاظت از محیط زیست شهید و جانباز دادیم و برخی محدودیت‌های تجهیزاتی وجود دارد امیدواریم که این سیستم‌ها افزایش یابد. استفاده از سامانه‌های نوین برای رصد و پایش عرصه‌های محیط زیست و فعالیت‌های حفاظتی یکی از اولویت‌های سازمان است که خوشبختانه اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در این زمینه یکی از ادارات پیشگام است.

مرکز مانیتورینگ 2

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در حاشیه مراسم بهره‌برداری از این مرکز پایش هوشمند به خبرنگار ایرنا گفت: این مرکز با هدف بهره‌گیری از فن‌آوری‌های نوین در سامانه‌های کنترل، پایش و نظارت بر فعالیت‌های مختلف سازمان طراحی و راه‌اندازی شده که علاوه بر تاثیر بالقوه در کاهش هزینه‌های جاری و ارتقاء بهره‌وری و افزایش انعطاف‌پذیری، به عنوان یک مؤلفه کلیدی در موفقیت هر سازمان برای نظارت بر همه عملکردها محسوب می‌شود. در همین راستا اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اقدام به راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ کرد.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: این مرکز دارای همه سیستم‌های حفاظتی و نظارتی از جمله سیستم نظارت تصویری است که از سال ۱۳۹۸ به صورت آزمایشی آغاز به کار کرد و در حال حاضر به صورت یکپارچه، داده‌ها و اطلاعات دریافتی از سامانه‌های مختلف را به صورت آنلاین دریافت و گردآوری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مرکز پایش هوشمند به طور مستمر اطلاعاتی را از سامانه ماهواره‌ای پایش کیفی هوای محیطی، ۶۵ سامانه موقعیت‌یاب خودرویی، ۱۰۶ سامانه ردیاب انفرادی محیط‌بانان، سامانه‌های پایش برخط و لحظه‌ای ۱۱ واحد صنعتی بزرگ استان و تصاویر دوربین‌های کنترلی ادارات و واحدهای تابعه دریافت می‌کند. تعداد موقعیت‌یاب انفرادی محیطبانان و همچنین سامانه‌های پایش برخط واحدهای صنعتی بزرگ در آینده افزایش خواهد یافت. همچنین قرار است ردیاب موتورسیکلت‌های اداره کل نیز پس از نصب به این سامانه متصل شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: داده‌های دریافتی از ابتدای ورود اطلاعات تا پایان مسیر مورد پایش، بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. این روند نقش مهمی در افزایش سرعت و تسهیل نظارت در بخش‌های مختلف همچون یگان حفاظت، نظارت و پایش، حراست، بازرسی و مدیریت عملکرد و توسعه مدیریت و منابع ایفا می‌کند.

ابراهیمی کارنامی خاطرنشان کرد: این مرکز امکان جمع‌آوری و دسته‌بندی اطلاعات و نیز نمایش آن‌ها را در قالب‌های مد نظر و در یک کانون کنترلی فراهم آورده و شبکه‌ای برای مانیتورینگ و جمع‌آوری داده‌ها ایجاد کرد است. با توسعه و تکمیل این مرکز در آینده تحول شگرفی در اجرای وظایف و تکالیف سازمانی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیش از افتتاح این مرکز با حضور در محل کار کارکنان این اداره کل با نیروهای این مجموعه دیدار کرد و از نزدیک در جریان وضعیت شغلی آنان قرار گرفت.

دکتر علی سلاجقه معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در نخستین سفر خود به مازندران پس از انتصاب در این مسئولیت، برای انجام سفری یک روزه به منظور گشایش مرکز پایش هوشمند اداره کل حفاظت محیط زیست، دیدار با کارکنان این اداره کل و همچنین بازدید از پناهگاه‌های حیات وحش سمسکنده و دشت‌ناز و تالاب میانکاله به این استان آمد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان ۵۳۰ هزار هکتار اراضی زیست محیطی است که در قالب پارک‌های ملی، آثار طبیعی ملی، پناهگاه‌های حیات وحش و مناطق حفاظت‌شده تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد.

منبع: ایرنا