گزارش تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در مجلس قرائت شد
رکنا: سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گزارش نهایی تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: افزایش قیمت حاملهای انرژی تأثیری بر کاهش مصرف نداشته است.
به گزارش رکنا، گزارش نهایی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها در جلسه علنی امروز (دوشنبه 29 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
سیدحسن حسینیشاهرودی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بررسی تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها بیش از دو سال طول کشیده است، افزود: قانون هدفمندی یارانهها در 15 دی 88 در مجلس به تصویب رسیده و 23 دی ماه همان سال توسط شورای نگهبان مورد تأیید قرار گرفت و هیأت دولت مقررات زیادی را برای اجرای این قانون تصویب کرده است.
وی افزود: دولت بعد از تصویب قانون هدفمندی یارانهها اقدامات زیادی را برای جمعآوری اطلاعات خانوارها، صنایع و کشاورزان انجام داد و سازمان هدفمندی یارانهها را در دی سال 89 تأسیس کرد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: از سال 89 تا پایان سال 96 که هیأت تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها این موضوع را بررسی کرده است، سؤالات و ابهامات زیادی را داشته است.
وی درباره محورهای این تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها اظهار داشت: ١- بررسی علل افزایش بی رویه قیمت حامل های انرژی 2- بررسی عملکرد و چگونگی هزینه کرد منابع ۳- بررسی علل عدم اجرای کامل قانون هدفمند کردن یارانه ها 4- بررسی (پرداختهای صورت گرفته به) اجزای حمایتی قانون هدفمند کردن یارانهها مانند مسکن و ... 5- بررسی نحوه و مقدار پرداخت سهم تولید از منابع.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلسگفت: طی سال 90 تا 96 بررسی استفاده مردم از حاملهای انرژی نشان میدهد افزایش قیمتها تأثیری بر کاهش مصرف نداشته است.
شاهرودی گفت: مصرف بنزین در سال 90، 55 ملیون لیتر در روز بوده است این در حالی است که در سال 96 این مصرف به 80 میلیون در روز رسیده است.
وی اظهار کرد: قانون هدفمندی یارانهها به اهداف مورد نظر خود شامل عادلانه کردن نظام توزیع یارانهها، آثار رفاهی و اقتصادی، کاهش زمینهی قاچاق به ویژه سوخت، کاهش هزینه دولت و شفافیت در پرداخت یارانهها و حفظ محیط زیست نرسیده است که از جمله دلایل آن تخلف در اجرای قانون هدفمندی یارانهها و نحوه توزیع یارانه نقدی است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تا وقتی سیاست بازار خودرو به گونهای باشد که مردم مجبور به استفاده از خودرو با مصرف سوخت زیاد شوند تنها هزینه مردم با افزایش قیمت بنزین زیاد شده و لذا تغییر قیمت بنزین تغییری در تغییر مصرف آن ندارد.
حسینی شاهرودی در مورد پیشنهادات قید شده در این گزارش هم توضیح داد: باید قانون هدفمندی یارانهها مجددا بازسازی شود و برنامهای برای کاهش مصرف انرژی وجود داشته و سازمان هدفمندی یارانهها از سازمانی که عملا تبدیل به اجرای تصمیمات رییس سازمان برنامه و بودجه شده، تغییر پیدا کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر