چرا علی لاریجانی کنار کشید؟
رکنا: یک تحلیلگر سیاسی اظهار کرد که احتمالا در آینده علی لاریجانی دلایل استعفای خود را اعلام خواهد کرد اما اگر از شواهد و قراین بخواهیم موضوع را مورد تحلیل قرار دهیم باید حتما به مسائل اخیر کشور و در بطن آن موضوع افزایش قیمت بنزین توجه داشته باشیم.
به گزارش رکنا، یک فعال سیاسی بر این باور است که در دوره گذشته نیز همین مقدار رأیی که علی لاریجانی در حوزه انتخابیه قم کسب کرد، به دلیل حمایت اصلاحطلبان بود اما در شرایط کنونی نه اصولگرایان او را پذیرا هستند و نه اصلاحطلبان. همچنین، شایان ذکر است او در وضعیت کنونی هم از نظر فردی و هم از نظر خانوادگی، با کاهش محبوبیت و مقبولیت مواجه شده و به نظر میرسد از سوی مردم مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
محمد صادق جوادی حصار تحلیلگر سیاسی در ارتباط با اظهارات دیروز علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، پیرامون اینکه در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی برنامه ای برای حضور ندارم، بر این باور است که احتمالا در آینده او دلایل استعفای خود را اعلام خواهد کرد اما اگر از شواهد و قراین بخواهیم موضوع را مورد تحلیل قرار دهیم باید حتما به مسائل اخیر کشور و در بطن آن موضوع افزایش قیمت بنزین توجه داشته باشیم.
وی افزود: «حضور لاریجانی در نشست شورای هماهنگی سران سه قوه و مطرح شدن نام او به عنوان یکی از مسئولین امضا کننده تصمیم افزایش قیمت بنزین، از دو سو مورد هجمه قرا گرفت. در سطح ابتدایی نمایندگان مجلس با اظهارات نگرانی از تصمیم او را مورد بازخواست قرار دادند که چرا بدون اجازه نمایندگان چنین اقدامی را انجام دادهاید. از سوی دیگر، مردم نیز از تصمیم لاریجانی ناراضی هستند که چرا چنین اقدامی انجام داده است. مجموع این دو روند، محبوبیتی را برای او باقی نگذاشته و حدس من این است که او در انتخابات آینده در صورت نامزد شدن رای نخواهد آورد.»
این فعال سیاسی در ادامه تصریح کرد: «در دوره گذشته نیز همین مقدار رایای که علی لاریجانی در حوزه انتخابیه قم کسب کرد، به دلیل حمایت اصلاحطلبان بود اما در شرایط کنونی نه اصولگرایان او را پذیرا هستند و نه اصلاحطلبان. همچنین، شایان ذکر است او در وضعیت کنونی هم از نظر فردی و هم از نظر خانوادگی، با کاهش محبوبیت و مقبولیت مواجه شده و به نظر میرسد از سوی مردم مورد پذیرش قرار نمیگیرد.در نتیجه به نظر میرسد اکنون این سیاستمدار اصولگرا به این نتیجه رسیده که دیگر خود را برای نمایندگی در پارلمان نامزد نکند.»
جوادی حصار در بخشی دیگر از گفتههای خود پیرامون احتمال تصمیم لاریجانی برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 تاکید کرد: «این تصمیم به ارده او بستگی دارد؛ بدین معنی که اگر او چنین تصمیمی را در ذهن داشته باشد، خیلی اتفاقات باید رقم بخورد. او باید مواضع خود را اصلاح کند، مرزبندیهایی را با بخشی از جناحهای سیاسی روشن کند، شفافیت در بین مناسبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خانوادگی خود را مشخص کند و... . با تمام این اوصاف، به نظر میرسد لاریجانی راهی بسیار دشوار را پیش رو دارد.»
وی در پایان تصریح کرد: «امکان اینکه لاریجانی به نامزدی محبوب و مقبول برای جریان اصولگرایی در انتخابات 1400 تبدیل شود، بسیار محدود است. قطعا او در حوزه اصلاحطلبی نمیتواند نامزد شود اما با رویکرد استعفای کنونی به نظر نمیرسد لاریجانی بتواند در میان جناح اصولگرا نیز موفقیتی را کسب کند.»
منبع: انتخاب/برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر