تصویب شیوه نامه ساماندهی بار در کمیته فنی شورای ترافیک استان قزوین

جلسه کمیته فنی شورای ترافیک استان قزوین با محوریت بررسی موضوع ساماندهی حمل بار با حضور حکمت‌اله داودی رئیس شورای اسلامی شهر، نوری چگینی معاون فرماندار قزوین، شیما زرآبادی‌پور سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری، امیرعباس مجدآرا رئیس پلیس نظارت بر اماکن استان، مدیران مناطق سه‌گانه شهرداری، سیدمحمود سیدی نماینده اتاق اصناف،سید رضا محمدی رئیس انحمن صنفی رانندگان وانت استان، اسماعیل عرشیان مدیرعامل سازمان تاکسیرانی و جمعی از کارشناسان و مسئولان ذی‌ربط در سالن مفاخر شهرداری قزوین برگزار شد،شیوه نامه ساماندهی بار به تصویب حاضرین رسید.

رئیس شورای اسلامی شهر در این جلسه اظهار کرد: شهرداری قصد تصدی‌گری در حوزه بار ندارد و فقط قصد دارد در کنار اصناف برای ساماندهی بار و مدیریت ترافیک ناشی از آن فعالیت کند.

داودی افزود: در بررسی شیوه‌نامه شناسایی و ساماندهی بار، لازم است حتما نظرات پلیس راهور و اتحادیه اصناف لحاظ شود تا ضمن انتظام‌بخشی ترافیکی، رضایت اصناف نیز جلب شود.

ضرورت ایجاد سازوکار مناسب در حمل بار

سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری نیز در این جلسه بیان کرد: کلانشهرهایی که با چارت جدید سازمان شهرداری‌ها فعالیت می‌کنند دارای سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر هستند و در شهر قزوبن نیز به دلیل اینکه حمل بار درون‌شهری هیچگونه ساماندهی ندارد، ایجاد یک سازوکار مناسب در این زمینه ضرورت دارد.

زرآبادی‌پور ادامه داد: به این منظور شیوه‌نامه‌ای از سوی سازمان تاکسیرانی شهرداری تهیه و تدوین شده که در صورت موافقت  و همراهی اعضای حاضر در جلسه، از مجاری بالادست نیز پیگیری خواهد شد.

او تصریح کرد: هدف ما ورود به حوزه عملکردی سایر نهادها و تصدی‌گری مدیریت بار نیست؛ بلکه بنا را بر دستورالعمل ابلاغی هیئت وزیران گذاشته‌ایم و مطابق ضوابط وزارت کشور فقط در کنار اتحادیه اصناف و با هدف ساماندهی حمل بار در سطح شهر فعالیت خواهیم کرد.

مشکلات ترافیکی در خیابان مولوی و شهید انصاری

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین نیز در ادامه این جلسه گفت: تردد کامیون‌ها و وسایل حمل‌ونقل بار در سطح شهر به ویژه در خیابان‌های مولوی و شهید انصاری که توزیع خواروبار در آن بیشتر اتفاق می‌افتد، روزانه شاهد مشکلات ترافیکی ناشی از این موضوع هستیم و به دلیل وجود چنین مشکلاتی، شیوه دسترسی این دسته از وسایل حمل‌ونقل بار و فعالیت سامانه مدیریت بار باید مورد بررسی قرار گیرد.

عرشیان اضافه کرد: برای تهیه شیوه‌نامه حمل بار، تجربه شهرهایی مثل تبریز، مشهد، اصفهان و ارومیه اتخاد شد و در نهایت به شیوه‌نامه مشتمل بر هشت فصل رسیدیم که فصل هشتم به نظارت و مدیریت عملکرد فعالان حوزه حمل بار می‌پردازد تا تعیین کند بار وارده با چه شیوه‌نامه‌ای وارد محدوده‌های شهر شود و در آن فعالیت کند تا ضمن برقراری نظم و مدیریت ترافیکی، بنکداران نیز امکان انجام کار خود را داشته باشند.

در این جلسه حاضران با کلیات شیوه‌نامه اجرایی شناسایی، ساماندهی، مدیریت و نظارت بر امور حمل‌ونقل بار و کالای درون‌شهری و حومه قزوین موافقت کردند و مقرر شد جزئیات آن در جلسات آتی با حضور نمایندگان و کارشناسانی از نهادهای ذی‌ربط مورد بررسی قرار گیرد.

قزوین رکنا سید مرتضی نصری