به گزارش رکنا،مراسم «نگاهی به سینمای چین» به همت سینمای هنر Art و تجربه و سفارت چین در تهران، عصر امروز ۲۴ مرداد در سالن سینماتوگراف باغ موزه سینما Cinema برگزار شد. در این مراسم وانگ چینگ، چون رایزن فرهنگی و سیاسی چین و همچنین نمایندگان سفارتخانه‌های مجارستان، سوییس، فنلاند، ونزوئلا، صربستان و دانمارک و صلواتی فر، قائم مقام جشنواره بین المللی فیلم فجر، رائد فریدزاده، معاون امور بین الملل سینمایی فارابی و کیاسادات مدیر جشنواره سلامت حضور داشتند.

وانگ چینگ چون، رایزن فرهنگی و سیاسی چین ضمن تشکر از مسئولین موسسه سینمای هنر و تجربه به خاطر تلاش زیادی که برای موافق برگزار کردن این مراسم انجام داده‌اند اظهار کرد: سینما از ابتدای پیدایشش در اواخر قرن نوزدهم شاهد پیشرفت‌های زیادی بوده و تبدیل به زبانی بین المللی و فرم محبوبی از هنر شده است که در سراسر دنیا مخاطبان زیادی دارد. فیلم‌ها دانش مردم را نسبت به زندگی‌های رنگارنگ و متنوع کشور‌ها وسعت بخشیده‌اند فهم انسان‌ها را از تاریخ سنت و فرهنگ‌های گوناگون عمق داده است و آن‌ها را به فهم مشترک پذیرش و ارزش قائل شدن برای یکدیگر و نزدیک کردن ملت‌ها و نژاد‌های مختلف یاری رسانده است.

او ادامه داد: با این نگرش و ارتقاء قرابت‌های فرهنگی بین ایران و چین با همکاری موسسه سینمایی هنر و تجربه مشترکان اتفاق امشب را که نگاه کوتاهی به سینمای چین است برنامه ریزی کردیم.

چینگ، چون گفت: سه فیلم چینی "پس لرزه"، "کوه‌ها ممکن است متلاشی شوند" و "افسانه سه شهر" در شش شهر ایران از جمله تهران شیراز اصفهان تبریز و... به نمایش درخواهد آمد. امید قلبی من این است که این فیلم‌ها به تماشاگران ایرانی درجه یک چین تاریخی واقعی نو و سرزنده کمک کند.

او درباره فیلم "پس لرزه" که در این برنامه پخش شد گفت: زلزله ۷.۸ ریشتری که در سال ۱۹۷۶ در شهر تانگشان در شمال چین افاق افتاد می‌پردازد. این زلزله ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیون نفری این شهر را قربانی کرد و همچنین خسارات جبران ناپذیری را تحمیل کرد. چهل سال پس از آن واقعه، تانگشان در میان ویرانه‌ها به شهر صنعتی باشکوهی تبدیل شد. ایران همانند چین کشور زلزله خیز است که آسیب‌های زیادی از این بلای طبیعی تا به حال تجربه کرده است.

رایزن فرهنگی و سیاسی چین در ایران در پایان گفت: امیدوارم که از طریق این فیلم تجربیات و احساسات خود را در مقابله با زلزله‌های ویرانگر خشم طبیعت و عشق به زندگی و اراده قدرتمند برای چیره شدن به فجایع به اشتراک بگذاریم.

در ادامه جعفر صانعی مقدم، مدیرعامل موسسه سینمایی هنر و تجربه، گفت: این برنامه با عنوان نگاهی به سینمای چین با نمایش سه فیلم در تهران شیراز کرمان تبریز اصفهان و بابل برگزار می‌شود. برنامه توسعه صنعت سینما در کشور چین در سال‌های اخیر از طریق افزایش سرمایه گذاری در ایجاد سالن‌های نمایش و سرمایه گذاری در تولید فیلم بوده است که نتیجه این اقدام امکان نمایش فیلم‌های روز جهان در کشور چین را فراهم آورده است.

او ادامه داد: عرضه تولیدات سینمای چین در سایر کشور‌ها با هدف شناساندن فرهنگی کشور چین و توسعه صنعت سینما را امکان‌پذیر کردند. از طرف دیگر ایران کشوری است با زمینه تولیدات فرهنگی در حوزه سینما که با موفقیت‌های زیاد و معتبر بین المللی روبرو بوده است و علاقه‌مند است که مناسبات اقتصادی و فرهنگی خود رو با چین در حوزه صنعت سینما بهبود بخشد.

صانعی مقدم با ابراز امیداوری از این رابطه اظهار کرد: این مسیر می‌تواند با برگزاری هفته فیلم در ایران و چین و نیز نمایش آثار فیلمسازان ایرانی در سینمای چین و بالعکس محقق شود. همچنین تولید مشترک راه دیگری برای ارتباط فی مابین است.

صانعی مقدم ضمن اعلام این که هفته فیلم صربستان از یکم تا هفتم شهریور در تهران، شیراز و تبریز برگزار می‌شود، گفت: از دراگان تودورو ویچ سفیر صربستان در ایران تشکر می‌کنم. از خانم کاترینا بالا متی نماینده اتحادیه اروپا و برگزارکننده هفته فیلم اروپایی در ایران تشکر می‌کنم که قرار است با نمایش ۱۴ فیلم از ۱۴ کشور ۲۱ تا ۲۷ مهرماه در هفت شهر ایران برگزار شود.

مدیرعامل سینمای هنر و تجربه در پایان گفت: از مدیر محترم و موزه ملی سینمای ایران و همه همکاران ایشان و خانم دو شیا چینگ چین رئیس بخش فرهنگی سفارت چین و همه همکارانم در تهران و شهرستان در گروه سینمایی هنر و تجربه مخصوصا خانم گودرزی رئیس امور بین الملل تشکر می‌کنم.

درپایان این مراسم فیلم "پس لرزه" به نمایش گذاشته شد.