سخنگوی وزارت امور خارجه:
تصمیم شورای عالی امنیت برای تمدید قرارداد با آژانس اتمی امروز اعلام میشود
رکنا : سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد بحث تمدید توافق بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت : در این ارتباط در شورای عالی امنیت ملی گفتگوهایی صورت گرفته است و این موضوع در پروسه بررسی نهایی قرار دارد. فکر میکنم که نهایتاً امروز این تصمیم اعلام شود.
به گزارش رکنا، سعید خطیبزاده امروز( دوشنبه ) در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه که به شکل مجازی برگزار شد، با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: روز دوشنبه هفته گذشته وزیر امور خارجه در نشست اضطراری وزرای امور خارجه سازمان همکاری کشورهای اسلامی مواضع ایران در خصوص تحولات سرزمینهای اشغالی را مطرح و تاکید کرد که این جنایات باید به عنوان جنایت جنگی و اقدام علیه بشریت شناسایی شود و سازمانهای بینالمللی اقدام مسئولانه داشته باشد.
وی با اشاره به سفرهای ظریف به ایتالیا و واتیکان گفت: وزیر امور خارجه در این سفر با پاپ و مسئولان واتیکان و مقامات عالی ایتالیا دیدار کرد. ظریف روز چهارشنبه هم به ایرلند رفت و با وزیر خارجه و رئیسجمهور ایرلند رایزنی کرد و صحبتهای خوبی درباره بازگشایی سفارت ایرلند در تهران صحبت شد.
این دیپلمات ارشد با بیان اینکه چهارشنبه هفته گذشته هیاتهای مذاکراتی به تهران برگشتند و رایزنیها در وین این هفته ادامه مییابد، تصریح کرد: نمایندگان ویژه ایران در امور یمن و افغانستان با همتایان خود نیز رایزنی کردند. ظریف با جوسپ بورل نیز صحبت کرده و روز شنبه نیز سرکنسولگری ایران در حلب به شکل برخط برگزار شد.
ظریف به ارمنستان و جمهوری آذربایجان سفر میکند
خطیب زاده ادامه داد: وزیر امور خارجه فردا هم به جمهوری آذربایجان و ارمنستان میرود.
وی درباره تمدید توافق ایران و آژانس خاطرنشان کرد: درباره تمدید توافق ایران و آژانس باید دو نکته گفته شود. گفتگودرباره این موضوع در شورای عالی امنیت ملی انجام شده و در پروسه نهایی شدن است. با نهایی شدن، دبیرخانه یا سازمان انرژی اتمی خبر آن را اعلام میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه این توافق دسترسی فراپادامانی به آژانس را نمیدهد، ابراز داشت: یک تصمیم بین ایران و آژانس است که فیلمبرداریها در چارچوب پروتکل الحاقی انجام شود ولی دسترسی به بازرسان آژانس داده نشود. بعد از این هم دسترسی فراپادمانی به بازرسان داده نمیشود. تصمیم دراین باره نهایتا اعلام میشود.
خطیبزاده درباره احتمال توافق درباره احیای برجام و اظهارات دوگانه طرفهای ایرانی و غربی در این خصوص ابراز داشت: دو گانهای وجود ندارد. کاملا روشن است که پیشرفتهای قابل توجهی داشتیم و فکر میکنیم تفاهم در دسترس است. آنچه باقی مانده قابل توجه هستند. آنها باید مورد مداقه قرار گرفته و پیگیری شوند.
وی افزود: اگر تصمیم سیاسی در واشنگتن گرفته شود و از ادبیات و رفتار و منش دولت قبلی فاصله گرفته شود و از کمپین فشار حداکثری دور شوند، آنچه باقی مانده، میتواند به راحتی به نتیجه برسد. اگر این اتفاق رخ دهد، توافق با مداقه قابل تفاهم است ولی اگر آمریکا برای حفظ آن میراث شکست خورده به وین برگردد، آنچه باقی مانده، میتواند طولانی شود
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ملاک ما متن برجام است، عنوان کرد: آنچه نوشته باید نعل به نعل اجرا شود و منافع ایران تامین شود. بعد از رفع تحریمها و راستیآزماییها ایران آماده متوقف کردن اقدام جبرانی خود است.
خطیب زاده خاطرنشان کرد: کسی فراموش نکند برجام به خاطر صبر راهبردی و اقدامات باتدبیر ایران زنده است و نه اقدامات آنها. آمریکا با تمام توان سعی کرد برجام از بین ببرد و اروپا با بی عملی امکان انتفاع ایران از برجام را از بین برد. بنابراین طرف مقابل از این فرصت استفاده کند. این پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره توافق تهران و دوبلین برای بازگشایی سفارت ایرلند در ایران یادآور شد: درباره این موضوع هم در سفر ظریف به ایرلند و هم سفر وزیر خارجه ایرلند به تهران گفتگو و توافق شده است. گفتگوهای اجرایی آغاز شده است. دوستان در بخش اروپای وزارت خارجه باید با همتایان خود درباره اقدامات اجرایی باید به نقشه راه برسند. این تصمیم گرفته شده و باید اجرا شود.
دقت و مداقه در مذاکرات در اولویت است
وی درباره مذاکرات وین عنوان کرد: درخصوص آنچه در وین اتفاق میافتد، با دقت و رعایت تمامی ابعاد اظهارنظر کردیم. تنها وقتی توافق خواهیم کرد که همه آنچه مدنظر ایران است و همه آنچه که باید توافق شود، درباره آنها توافق شود. ممکن است یک هفته، دو هفته و یک ماه طول بکشد. مداقه و دقت برای ما اولویت است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه اجازه فرسایشی شدن مذاکرات را هم نمیدهیم، گفت: اینکه روزانه به مقامات عالی نظام گزارش داده میشود هم به خاطر این است تا از مسائل آگاه باشند و هم اگر نظری دارند، مطرح کنند. بنابراین پاسخ اینکه آیا گفتگوها قفل شده، خیر است و پیشرفت قابل توجی شده است.
خطیب زاده اضافه کرد: درباره تحریمهای بخشی، اقتصادی و موضوعات اصلی توافق شده است. پرانتزها در متن رفع تحریمها تا حد زیادی پاک شده و چند موضوع باقی مانده است.
وی با بیان اینکه درباره اقدامات هستهای متن به توافقات خوبی رسیده است، اظهار داشت: دوستان سازمان انرژی هستهای گفتکوها را پیش بردند و بقیه موضوعات حل شده است. درباره ترتیبات اجرایی از جمله راستیآزمایی موضوعاتی باقی مانده ولی آنها هم پیشرفت خوبی داشته است.
توافق در وین نیازمند تصمیم سیاسی در واشنگتن است
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآورشد: توافق در وین نیازمند تصمیم سیاسی در وانشگتن است. آمریکا بجای استفاده از وقت و انرژی وین برای دفاع از میراث شکست خورده ترامپ مسیر را عوض کرده و به مسیر تعهدات خود در ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ برگردد. در این صورت مسیر پیشرو طولانی نخواهد بود.
این دیپلمات ارشد در پاسخ به این سوال که شنیده شده تحریمها هر ۱۸۰ روز یکبار تمدید میشود، آیا این به معنای آن است که بعد از این ۱۸۰ روز، ایران برای تمدید نیازمند مذاکرات مجدد برای رفع تحریمها است؟ بیان کرد: برجام متنی است که باید مورد اجرا قرار بگیرد. آنچه در برجام درخصوص تعلیق تحریمها در ۱۲۰ روز و ۱۸۰ روز گفته میشود، مربوط به کنگره است و در برجام هم آمده که بعد از هشت سال باید تمامی تحریمها رفع شود.
خطیبزاده با بیان اینکه آمریکا باید به طور موثر تحریمها را رفع کند، یادآور شد: ما گفتگو نمیکنیم تا بعد از ۱۸۰ روز مذاکره کنیم. ما درباره لغو موثر تحریمها و طی شدن نقاط زمانی در برجام مذاکره میکنیم. اجازه نمیدهیم اقتصاد ایران و مراودات عادی آن در حالت برزخی قرار بگیرد؛ کمااینکه هیچ گاه این اجازه را ندادیم. برجام سندی است که درباره آن صحبت میکنیم. من توصیه میکنم دوستان این سند را یک بار به صورت دقیق مطالعه کنند.
وی درباره آخرین وضعیت مذاکرات ایران و عربستان عنوان کرد: درخصوص مسائل دوجانبه، منطقه و بینالمللی گفتوگوهایی در عراق شروع شده و تماسها ادامه دارد. باید دید گفتوگوها به جای خوبی خواهید رسید یا خیر.
خبرنگاری مدعی شد که سفرهای ظریف هزینههای هنگفتی برای کشور دارد و مدعی شد که وزیر خارجه نباید سفر خارجی داشته باشد که سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: سوال شما تعجبآور است. وزیر کشور باید سفر داخلی برود و سفر خارجه باید به خارج سفر کند. این موضوعی بدیهی و این سوال، سوگیرانه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اضافه کرد: ظریف فردا برای یک سفر کوتاه به آذربایجان و ارمنستان آزمون این کشور خواهند بود و انشالله از فردا اطلاع رسانی در خصوص این سفر هم صورت خواهد گرفت.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه در مورد روند مذاکرات ایران و عربستان گفت: همانطور که گفته شده است در مورد موضوعات دوجانبه بینالمللی و منطقهای گفتگوهایی آغاز شده و تماسهایی هم صورت گرفته است. باید ببینیم که در آینده چه اتفاقی میافتد و آیا اینها در آینده به اتفاق خوبی خواهد رسید یا خیر.
جزئیات جلسه ۴ ساعته عراقچی با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس
وی در مورد جزئیات جلسه ۴ ساعته عراقچی با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: گفتگوها همواره در بستر تعاملات خوبی بین وزارت امور خارجه و کلیه نهادها و ارگانها وجود داشته است. آنچه که دیروز انجام شده در ادامه گفتگوهای وزارت امور خارجه بوده همچنین در راستای توجیه آخرین تحولاتی که در این اتفاق افتاده است.
خطیبزاده ادامه داد: آقای عراقچی در طی گفتگوی ۴ ساعت به تمام این سوالها پاسخ دادند و آنچه که از کمیسیون به عنوان گزارش بیرون آمد نشان داد که تا چه حدی با شفافیت کامل تمامی نکات توسط وزارت امور خارجه گفته شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: ما همگی در یک راستا در حال حرکت هستیم و آن هم تامین و حفاظت از منافع عالیه نظام و منافع تام و تمام منافع مردم بزرگ ایران است فکر میکنیم و با این همافزاییها امکان رسیدن به سطحی از فهم مشترک برای این تأمین بیشتر حاصل خواهد شد.
دادگاه موضوع کشتی ایرانی به آبهای اندونزی را رسیدگی می کند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به آخرین تحولات درمورد کشتی ایرانی که در آبهای اندونزی توقیف شده است، تصریح کرد: آنچه که برای کشتی ما در اندونزی اتفاق افتاد یک اتفاقی بود که به صورت معمول در برخی از کشورها اتفاق میافتد. این موضوع در حال طی کردن روند قانونی و حقوقی خودش است و ما هم از دولت اندونزی انتظار داریم که حل این موضوع کمک کند. تا حالا هم اقدامات و همکاریهای خوبی انجام گرفته است و فردا ( سه شنبه ) هم دادگاه دیگری برای رسیدگی به برخی موضوعات مرتبط با ورود این کشتی به آبهای اندونزی برقرار خواهد شد و انتظار ما این است که این موضوع جمعبندی شود.
این دیپلمات کشورمان درباره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سوریه اضافه کرد: همه میدانند که در چارچوب آستانه گفتگوهایی صورت گرفته است، اما تا آن موقع طبیعی و روشن است که حقوق بینالملل، قانون اساسی جاری را به رسمیت میشناسد و در همین چارچوب هم انتخابات ریاست جمهوری سوریه در حال برگزاری است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران هم از روند سیاسی در سوریه همواره دفاع کرده و حامی این روند بوده است و این انتخابات را هم به صورت نظارتی هیئتی از پارلمان رفته است و حمایت ایران هم در سفر دکتر ظریف اعلام شد. این انتخابات عملاً در خارج از سوریه آغاز شد و من فکر میکنم که میتواند انتخابات مثل همه فرآیندهای دموکراتیک دیگر و ثبات و صلح کشور سوریه کمک شایانی داشته باشد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه تاکید کرد: قطعاً کشورهای دیگر هم باید توجه کنند که از دخالتهای بیجا در امور داخلی سوریه اجتناب کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر