انتخابات 1400 و گفتمان انقلابی گری مثبت
رکنا: دکتر معین ضابطی در روزنامه رسالت به بررسی موضوع گفتمان «انقلابی گری مثبت» و مواضع جریان انقلابی در انتخابات 1400 پرداخته است.
مفهوم محوری انقلابی گری که بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری به کاررفته، شرط کافی برساخت جامعه توحیدی و گامی بلند در جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی است. ایشان «گفتمان انقلابی گری» را به عنوان اصلی ترین راهبرد مقابله با آفات و چالش های نظام اسلامی می دانند.
به گزارش رکنا و به نقل از روزنامه رسالت، مقام معظم رهبری همچنین بارها به تبیین منطقی و عالمانه راه از بیراه در مسیر تبدیل این گفتمان به معرفتی فراگیر پرداختند و با جداسازی «انقلابی گری مثبت» از «انقلابی گری منفی» نقشه راه آینده برای تحقق این گفتمان را ارائه فرمودند.
رهبر انقلاب فرمودند: «نگاهی به تاریخ انقلاب می توان «دوگونه انقلابی» را از هم تفکیک کرد. از اول انقلاب دوگونه انقلابی داشتیم و انقلابیون ما دو گونه نقش ایفا کردند. بعضی از انقلابیون، انقلابیون مثبت بودند؛ بعضی از انقلابیون هم انقلابیون منفی بودند. در اوایل انقلاب، انقلابی منفی به آن انقلابی ای می گفتیم که از میدان کار و تلاش و حرکت، آن جایی که دردسری داشت، عقب می کشید. انقلابی بود، اما انقلابی وجاهت طلب و راحت خواه. یک عده هم انقلابی مثبت بودند. حاضر بودند آبرویشان را هم خرج کنند. آن جایی که فکر می کردند وجودشان می تواند کمکی بکند، با همه وجود حاضر بودند. انقلابی منفی، خودش را از کار کنار می گیرد؛ اما اگر یک وقت کاری هم به دستش افتاد، مثل آدم هایی که هیچ کاری در دستشان نیست، حالت منفی بافی و شکل اپوزیسیون به خودش می گیرد؛ کانه در هیچ کاری مسئولیت ندارد! انقلابی مثبت حتی اگر هیچ کاره هم باشد، خودش را مسئول ترین افراد می داند و وارد میدان می شود.»
امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب نماد بارز انقلابی گری
مقام معظم رهبری همچنین بارها امام خمینی (ره) را محوری ترین الگوی انقلابی گری در عصر حاضر معرفی نمودند و از تعبیر «مومن متعبد انقلابی» به عنوان صفتی جامع برای حضرت امام(ره) استفاده نموده و با ویژگی هایی که برای امام خمینی (ره) مطرح می کنند ایشان را نماد انقلابی گری می دانند. معظم له امام بزرگوار را، «مومن به خدا»، «مومن به مردم»، «مومن به هدف» و «مومن به راهی بود که او را به این هدف می رساند» معرفی نمودند و ثمره راهبری و رهبری این «امام انقلابی» را خروج کشور از بسیاری از منجلاب ها ازجمله «منجلاب های وابستگی، فساد سیاسی، فساد اخلاقی، حقارت بین المللی، عقب ماندگی های علمی، اقتصادی و فناوری و آقابالاسری آمریکا و انگلیس» دانستند.
ایشان درجایی دیگر به بیان شاخص های انقلابی گری مثبت می پردازند: «انقلابی مثبت» انسانی است که با «مسئولیت پذیری» اهل «کار و تلاش و حرکت امیدوارانه» است و از «یاس و منفی بافی» به دور است. در این نگاه انقلابی گری حقیقی، همراه کردن نقد و اعتراض و مطالبه گری با ارائه راه حل و کار ایجابی است: «در اسلام هم نهی از منکر با امربه معروف همراه است، نهی از منکر همان اعتراض است، امربه معروف یعنی ارائه راه حل. بنابراین مطالبه گری را حتما با ارائه راه حل همراه کنید.» ایشان همچنین با اشاره به مجاهدت های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ایشان را تجسم عملی انسان انقلابی دانسته و معتقدند این شهید والامقام «به شدت انقلابی بود. انقلاب و انقلابی گری خط قرمز قطعی او بود. ذوب در انقلاب بود.»
رهبر انقلاب در سخنرانی نورزیشان، باکفایت، باایمان، عدالت خواه، ضدفساد، دارای عملکرد انقلابی و جهادی، معتقد به توانمندی های داخل، معتقد به جوانان به عنوان پیشران حرکت عمومی کشور، مردمی و امیدواربودن را به عنوان هشت خصوصیت لازم برای ریاست جمهوری آینده برشمردند. نگاهی به این هشت خصوصیت بیانگر این مهم است که ایشان رئیس جمهوری با ویژگی «انقلابی گری مثبت» را نیاز امروز کشور می دانند و از ملت ایران می خواهند با شناسایی این ویژگی ها در میان کاندیداهای انتخابات ریاست جهموری راه را برای تعالی و پیشرفت کشور هموار کنند.
در چنین شرایطی انتخابات 1400 فرصتی استثنایی محسوب می شود که پس از ارائه این ویژگی ها و شاخص ها، در عرصه عمل رئیس جمهوری در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی و مبتنی بر شاخص ها و الگوهای ارائه شده از سوی رهبری معظم انتخاب و انتخابات پیش رو به صحنه بسط و توسعه این شاخص ها تبدیل شود.
تا در ابتدای گام دوم انقلاب گفتمان انقلابی گری مثبت به گفتمان برتر در کارگزاران و خصوصا مسئولین قوه اجرایی تبدیل گردد. این موضوع می تواند از انتخاب فردی دارای روحیه انقلابی به عنوان رئیس قوه مجریه آغاز و به دیگر مدیریت های ذیل آن تسری پیدا کند.ایشان در باب روحیه انقلابی نیز می فرمایند: «معنای روحیه انقلابی این است که یک انسان انقلابی، شجاعت دارد، اهل اقدام و عمل است، ابتکار می ورزد، بن بست شکنی می کند، گره گشایی می کند؛ از چیزی نمی ترسد، به آینده امیدوار است، به امید خدا به سمت آینده روشن حرکت می کند.»
روحیه بسیجی و مدیریت جهادی که در دوران دفاع مقدس کاملا وجود داشت، اما صرفا مربوط به زمان دفاع مقدس نیست. لذا با استفاده از تجارب دفاع مقدس و پیاده سازی این تجربیات در دولت آینده می توان شاهد حاکمیت روحیه انقلابی و گفتمان انقلابی گری مثبت در تمام سطوح مدیریت اجرایی کشور باشیم.
منبع: روزنامه رسالت
ارسال نظر