عربستان و اسرائیل می‌خواهند ایران را به واکنش نظامی وادار کنند

به گزارش رکنا، "قاسم محبعلی" تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه درباره رابطه تحرکات اخیر آمریکا و اسرائیل در منطقه و ترور دانشمند هسته‌ای ایران اظهار داشت: امریکا و اسرائیل همه تلاششان این بوده که به طرق مختلف، حملات سایبری یا از طریق حذف فیزیکی دانشمندان و پرسنل هسته‌ای به برنامه هسته‌ای ایران ضربه بزنند.

وی ادامه داد:‌ حتی در سوریه یا عراق و هرکجا که تجهیزات و مسئولان ایرانی هستند تصمیمشان این است که از طریق حملات نظامی یا ترور ضربه خود را به آنها وارد کنند. اکنون که ترامپ در حال کنار رفتن از قدرت است و احتمال تغییر سیاست آمریکا در منطقه وجود دارد، عربستان و اسرائیل علاقه‌مند هستند که یک بحران ایجاد کنند تا دولت بعدی آمریکا این فرصت را پیدا نکند که تغییر سیاست دهد و به برجام بازگردد.

محبعلی با بیان اینکه آنها همچنین نگران تغییر مناسبات آمریکا در قبال عربستان سعودی، جنگ یمن و نتانیاهو هستند، اظهار داشت: عربستان و رژیم صهیونیستی می‌خواهند با ایجاد بحران عکس‌العمل ایران را در پی داشته باشند. یک آمریکایی کشته شده،‌ به اسرائیل حمله شود یا همان طوری که به مرکز نفتی عربستان حمله‌ای انجام شد و اتهامش متوجه ایران بود یا هر اتفاق دیگری بیفتد و با تحریک ایران، ایران را به واکنش تبلیغاتی یا نظامی وادار کنند.

وی درباره تغییر سیاست‌‌های منطقه‌ای ایالات متحده و تهاجمی شدن آنها، گفت: دولت آمریکا در حال جابجایی است. دولت جدید قرار نیست سیاست‌های قبلی را در مورد برجام، خاورمیانه و یا در ارتباط با عربستان سعودی و اسرائیل ادامه دهد، بنابراین عربستان، بن سلمان و نتانیاهو نگران تغییر سیاست‌های آمریکا هستند به طوریکه با رفتن ترامپ، حتی کشورهایی مثل امارات، سودان و بحرین که وارد عادی سازی روابط با اسرائیل شده‌اند احساس می‌کنند که این روابط بی نتیجه است چرا که آنها بر اساس فشار و خواست آمریکا تن به عادی سازی روابط دادند.

کارشناس ارشد مسائل منطقه‌ افزود: انضمام سرزمین های فلسطینی مثل قدس، جولان، کرانه باختری و شهرک سازی، همه از سیاست‌های ترامپ بود که با تغییر دولت و روی کار آمدن بایدن احتمال اینکه همه این سیاست‌ها تغییر کند وجود دارد در نتیجه این دولت ها نگران هستند و تنها با وارد کردن ایران در یک بحران و درگیری با آمریکا می‌توانند این سیاست‌ها را ادامه دهند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.