همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری،‌ معافیت مالیاتی هنرمندان، صدور مجوز برای روز دانشجو و ...

به گزارش رکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، علی ربیعی در نشست امروز خود در حاشیه جلسه هیات دولت، اظهار کرد: در بودجه 30 میلیارد دلار برای تامین مالی خارجی برای حوزه دولتی و خصوصی در نظر گرفته شد. 10.5 میلیارد دلار نیز برای تامین کالاهای اساسی با ارز 4200 تومانی نیز مشخص شد. 60 هزار میلیارد تومان نیز برای طرح‌های عمرانی اختصاص یافت.

وی ادامه داد: با هماهنگی وزارت نفت قرار شد وسایل گرمایشی بی خطر برای 100 هزار کلاس تامین شود. 15 هزار میلیارد ریال نیز برای گازرسانی به روستاها و طرح‌های نیمه تمام اختصاص یافت. معافیت مالیاتی کارمندان نیز از دو میلیون و 750 هزار تومان به سه میلیون تومان رسید. درباره اخذ مالیات نیز مذاکراتی انجام شد که در این مذاکرات توافق وزیر اقتصاد نیز به دست آمد و تمرکز ما بر دریافت مالیات از کسانی است که فرار مالیاتی دارند.

وی خاطرنشان کرد: همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در بودجه پایدار شد و پول به میزان مناسب برای آن در نظر گرفته شد. همچنین امکان تامین مالی برای کارگاه های دانشگاهی به میزان یک میلیارد دلار در نظر گرفته شد.

سخنگوی دولت درباره اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه از صبح جمعه از گرانی بنزین اطلاع پیدا کرده بود، تصریح کرد: صحبت رئیس جمهور به معنای سلب مسئولیت از خود نبود بلکه تفویض اختیار به شورای امنیت کشور بود؛ زیرا اجرای این طرح به وزارت کشور و شورای امنیت محول شده بود و روز و ساعت اجرای این طرح نیز به شورای امنیت واگذار شده بود که در این شورا نیروهای انتظامی، نظامی، قوه قضائیه، صدا و سیما و نمایندگان مجلس عضو هستند.

وی با بیان اینکه سپرده شده بود تا ملاحظات سیاسی و اجتماعی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شود، گفت: شورای امنیت مخیر بود که یکی از پنجشنبه‌ها را برای اجرای طرح در نظر بگیرد و شورای امنیت و وزیر کشور مخیر بودند هر زمانی تشخیص دادند طرح را اجرا کنند. این مسئله در واقع به معنای تفویض اختیار و نه سلب مسئولیت بود.

ربیعی در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت بنزین به صورت پله‌ای افزایش نیافت، تصریح کرد: یک سال مجلس این طرح را داد. یک سال وقایع 96 رخ داد و مجالس قبلی هم افزایش پله‌ای قیمت بنزین را لغو کرده بودند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد زمان اعلام آمار جانباختگان و دستگیرشدگان اعتراضات اخیر تصریح کرد: امروز وزیر کشور در نامه‌ای محرمانه بخشی از خسارات مالی وارد به مردم را اعلام کرد که این خسارات جبران خواهد شد؛ البته این فقط بخشی از خسارات است و جمع‌بندی در مورد خسارات، دستگیرشدگان و مجروحان و کشته شدگان در حال انجام است. البته این آمار باید تفکیک شود که این تفکیک نیز در حال انجام است. وزارت کشور به فرمانداری‌ها دستور داده است که افراد شناسایی شده تصحیح شود.

وی ادامهداد: قوه قضائیه نیز به سرعت عمل کرد و در حال تفکیک آمار است. درخواست این بود که آزادی‌ها با سرعت بیشتری انجام شود که قوه قضائیه این کار را انجام می‌دهد. در شهرستان‌ها نیز سرکشی‌ها آغاز شده است. از رئیس قوه قضائیه بابت اقدامات خود در این زمینه تشکر می‌کنم.

سخنگوی دولت درباره موضع ایران نسبت به استعفای نخست وزیر عراق بیان کرد: من معتقدم عراق و لبنان در کوتاه مدت به ثبات می‌رسند. بخشی از تحولات منطقه مربوط به تحولات جمعیتی و تحولات جهانی است که مداخلات بیگانگان نیز در آن مشاهده می‌شود. خوشحالیم دولت عراق از مرجعیت تبعیت کرد و فکر می‌کنم مسیر برای گفت‌وگوی عراق ایجاد شده است.

ربیعی درباره حمله به کنسولگری کشورمان در نجف نیز گفت: کسانی که به کنسولگری کشور ما حمله کردند تعدادی افراد سازمان یافته بودند و این اقدام مردمی نبود. ما با همکاری دولت عراق این مسئله را دنبال می‌کنیم اما معتقدیم باید اجازه دهیم به طور طبیعی تحولات اجتماعی به ثبات برسد و البته باید مراقب دولت‌های خارجی هم باشیم.

سخنگوی دولت همچنین درباره حمایت رهبری از تصمیم سران قوا برای افزایش قیمت بنزین، گفت: اصلاح ساختار اقتصادی کشور، عدم واردات کالاهایی که مورد نیاز نیست، جلوگیری از قاچاق، افزایش صادرات و جدایی بودجه از نفت همواره از مواردی است که رهبری بر آن اصرار دارد.

وی با بیان اینکه رهبری مصوبه اخیر سران قوا را تایید کردند، تصریح کرد: این مصوبه یک بار محضر رهبری رفت و سپس برگردانده شد و ایشان گفتند هر سه رئیس قوا باید در این زمینه اتفاق نظر داشته باشند و رهبری هم امضای سران سه قوه را تایید کرد. دفاع رهبری از این تصمیم دفاع درستی بود. همچنانکه ایشان به درستی میان جوانان هیجان زده و اغتشاشگران تفکیک ایجاد کردند و این تفکیک موجب شد که ما همه را محکوم نکنیم؛ زیرا ما هم دچار نقصان بودیم و مردم هم به هیجان آمده بودند.

ربیعی در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکا وزیر ارتباطات را تحریم کرد، گفت: ظریف به این دلیل تحریم شد که تاثیر خوبی بر افکار عمومی دنیا داشت و هر کسی که تاثیرگذاری داشته باشد تحریم می‌شود. وزارت ارتباطات در سال‌های اخیر با تلاش خود به 80 درصد روستاییان اینترنت رساند. سرعت اینترنت خانگی افزایش یافت و تحریم وزیر ارتباطات به دلیل این است که او به نفع مردم کار می‌کند. اقدامات و اظهارات مقامات آمریکایی هم پختگی ندارد. ترامپ یکبار گفت از اعتراضات حمایت نمی‌کند ولی بعد گفت حمایت می‌کند.

وی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره دلیل معافیت مالیاتی هنرمندان گفت: بحثی را سازمان برنامه و بودجه در قانون بودجه مطرح کرده است که اصحاب فرهنگ و هنر شامل معافیت مالیاتی شوند ولی این لایحه باید در مجلس تصویب شود. من معتقدم این موضوع را نباید به چند نفر سلبریتی تقلیل داد. نظر نوبخت حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر است اما تصمیم گیری در نهایت با دولت و مجلس خواهد بود.

ربیعی همچنین از صدور 311 مجوز در 28 استان برای برگزاری مراسم روز دانشجو خبر داد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.