حماس: انتخابات فلسطین باید غزه و قدس را هم شامل شود
رکنا: مقامات حماس و جهاد اسلامی فلسطین مخالفت خود را با برگزاری انتخابات در تنها بخشی از سرزمینهای فلسطینی و مستثنی کردن شهر قدس و نوار غزه را موجب تعمیق شکاف توصیف کردند.
به گزارش رکنا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که برگزاری انتخابات عمومی بدون احتساب بیت المقدس، نوار غزه و کرانه باختری را رد میکند.
«حازم قاسم» سخنگوی حماس گفت: ما به هیچ وجه انتخابات عمومی را که شامل بیت المقدس، نوار غزه و کرانه باختری نباشد، قبول نخواهیم کرد.
به گزارش وبگاه خبری روسیا الیوم، این مقام حماس افزود: انتخابات بدون بیت المقدس و غزه وجود ندارد و محرومیت هر کدام از انتخابات به معنای تعمیق شکاف داخلی فلسطین و پیچیده کردن همه تلاشها برای احیای ساختار سیستم سیاسی برای کل فلسطین است.
قاسم تاکید کرد: انتخابات باید کلی و همزمان باشد و در بیت المقدس ، غزه و کرانه باختری برگزار شود. نباید آنچه که در انتخابات شهرداریها رخ داد و تشکیلات خودگردان در کرانه باختری بدون غزه انتخابات را برگزار کرد و یک اشتباه جدی بود، تکرار شود.
«زیاد النخاله» دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم روز شنبه از گروههای مقاومت فلسطین خواست در مورد گزینههای خودشان و نه گزینههای دیگران گفتوگو کنند.
النخاله طی نطقی در برابر پنجمین کنفرانس اتحادیه مشاغل در غزه گفت:هرچه ما از دغدغههای دشمن اسرائیل دست برداریم ، دشمن ما را با مشکلات خودمان سرگرم میکند.
این مقام جهاد اسلامی تاکید کرد: کسانی که مردم فلسطین را به سمت انتخابهای دشوار میکشانند بس کنند. همه بیایند تا گزینههای شایستهای برای مردم خود بسازند که عزت و شرافت خود و حقوق تاریخی خود را در فلسطین حفظ کنند.
این مقام جهاد اسلامی برگزاری انتخابات قانونگذاری در فلسطین و تحمیل آن به عنوان یک امر واقع را موجب تقویت شکاف موجود و قرار دادن ملت فلسطین در برابر گزینه مرگ یا تسلیم دانست.
النخاله وحدت ملی را از یک تکلیف فوری خواند و گفت: اختلاف سایه تاریکی بر صحنه فلسطین انداخته است و این بن بست راه را به روی دخالت قدرتهای منطقهای و بین المللی باز کرده است که درصدد فریب دادن ملت ما از طریق پول و انتخاباتی هستند که میخواهند ابزاری برای کنار گذاشتن حقوق مشروع ملت فلسطین باشد.
آخرین انتخابات پارلمانی یکپارچه فلسطینیها در سال ۲۰۰۶ برگزار شد. آن انتخابات با پیروزی قاطع جنبش مقاومت حماس به پایان رسید، اما آمریکا و کشورهای غربی از پذیرش نتایج آن خودداری کردند. رژیم صهیونیستی با بازداشت نمایندگان عضو حماس، عملا مجلس قانونگذاری فلسطین را با مشکل مواجه کرد.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مدتی است بدون حل اختلافات داخلی خود با نوار غزه بر برگزاری انتخابات سراسری فلسطین اصرار دارد.
هشت گروه فلسطینی طرح صلحی را برای حل اختلافات میان فتح و حماس و تحقق آشتی ملی ارائه دادهاند. حماس موافقت خود را با این طرح اعلام کرده اما فتح تا کنون به صورت رسمی به آن واکنشی نداشته است.
در بخشی از این طرح به «اجرای انتخابات فراگیر ریاستی، قانونگذاری و شورای ملی تا نیمه ۲۰۲۰ اشاره شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر