نیویورک پرترافیک برای رئیسجمهور ایران
رکنا : رئیس جمهور کشورمان دوشنبه یکم مهر ماه حدود ساعت 11 شب به وقت تهران، وارد نیویورک محل مقر سازمان ملل شد.
به گزارش رکنا ، حسن روحانی رئیس جمهور ایران، امروز در حالی در اجلاس سالانه سازمان ملل متحد سخنرانی خواهد کرد که در بیستوچهار ساعت نخست ورودش به نیویورک، برخلاف تلاش دولت آمریکا برای منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران، دیدارهای متعددی با سران کشورهای اروپایی و آسیایی داشته و میتوان روز نخست این سفر را با حجم دیدارها و اهمیتشان به روز پرترافیک رئیس جمهور ایران و حمایت سران اروپایی از طرح ابتکار صلح هرمز یاد کرد.
وی در بدو ورود در فرودگاه جان اف کندی درباره هدفش از این سفر چهار روزه گفت: امیدواریم در شرایط حساسی که امروز منطقه ما میگذراند بتوانیم پیام ملتهای منطقه که پیام صلح و پایان هرگونه مداخلهجویی در منطقه حساس خلیج فارس و خاورمیانه است را به گوش جهان برسانیم.
دیدار نخست، کشور هممرز و همسایه: پاکستان
روحانی در اولین دیدار خود در این سفر با عمران خان نخست وزیر پاکستان دیدار کرد. اولویت دهی به دیدار در مقابل با سایر نمایندگان کشورهای دنیا آن هم با کشوری همسایه که مرزها و همچنین منافع مشترکی با جمهوری اسلامی ایران دارد را میتوان به پیام دولت ایران به دیگر کشورهای همسایه تعبیر کرد؛ گویی روحانی در راستای پیام صلح هرمز برای سایر دولتهای همسایه جمهوری اسلامی ایران نیز پیغام صلح و همکاری فرستاده است و در این دیدار دیپلماتیک اعلام میکند که همکاری و همراهی با کشورهای همسایه برای ایران در اولویت است.
روحانی و عمرانخان در این دیدار در مورد روابط دوجانبه، امنیت مرزی میان دو کشور، مبارزه با تروریسم و بازیابی صلح و ثبات در منطقه به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.
نخست وزیر پاکستان به کمکهای ایران در چند دهه گذشته به ملت و دولت پاکستان اشاره کرد و برای هر گونه همکاری با کشورمان جهت کاهش تنش در منطقه اعلام آمادگی کرد. عمران خان همچنین تشکر ویژه خود و ملت پاکستان را از مقام معظم رهبری و مسئولان ایرانی برای اتخاذ مواضع صحیح و اصولی در حمایت از مردم کشمیر اعلام کرد.
دیدار دوم؛ تهران-پاریس و صلح پایدار در منطقه
دومین دیدار روحانی با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه بوده است. مکرون که در چند ماه اخیر برای حفظ برجام و کنترل سیاستهای احساسی ترامپ در مقابل جمهوری اسلامی ایران تلاشهایی کرده و دیدار ناگهانیاش با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه جی هفت توجه رسانهها را به خود جلب کرد، در این دیدار از طرح روحانی برای امنیت منطقه استقبال کرد.
روحانی در این دیدار ضمن تاکید بر وظایف و مسئولیت سایر طرفهای برجام از جمله فرانسه برای حفظ این توافق مهم بینالمللی بعد از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن، بیانیه روز دوشنبه کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان را اتهامزنی بیاساس به جمهوری اسلامی ایران عنوان و از آن انتقاد کرد.
همچنین مکرون از تلاشهای فرانسه برای کمک به اجرایی شدن برجام یاد کرد و همکاری اروپا با سایر طرفهای این توافق بهویژه روسیه و چین را ضروری دانست.
رئیس جمهوری فرانسه بر تعامل و گفتوگو با ایران به عنوان کشوری تاثیرگذار در منطقه و نیز تداوم روابط سازنده پاریس - تهران تاکید کرد.
دیدار سوم؛ ملاقات فوری مرکل با روحانی
دیروز دوم مهر ماه حدود ساعت 4 بعد از ظهر پرویز اسمائیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور از دیدار صدرالعظم آلمان با روحانی خبر داد.
از آنجایی که این دیدار جزو ملاقات های تنظیم شده از قبل نبود وی با استفاده از قید فوری اعلام کرد که آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان تا ساعاتی دیگر با حضور در محل اقامت رئیس جمهور کشورمان در نیویورک با روحانی دیدار و گفتگو خواهد کرد.
در این دیدار مرکل از طرح "ابتکار صلح هرمز" که توسط رئیس جمهور کشورمان مطرح شده است حمایت کرده و اعلام کرد با علاقه مندی این طرح را بررسی میکند.
صدرالعظم آلمان ضمن تکرار حمایت از تداوم برجام، خواستار احترام به این توافق مهم بین المللی و لغو تحریم ها شد و بر عزم آلمان و سایر کشورهای اروپایی برای عملیاتی کردن سریعتر اینستکس تاکید کرد.
سخنرانی رئیس جمهور ایران برای رسانههای آمریکایی
صبح روز سهشنبه به وقت نیویورک روحانی در دیدار مدیران ارشد رسانه های آمریکا، به موضوع مذاکره دو دولت جمهوری اسلامی ایران و ایالت متحده آمریکا پرداخت و گفت: تداوم تحریم هایی که تحت عنوان فشار حداکثری اجرا شده است، به مثابه پیش شرط های عملی آمریکا برای مذاکره است، در حالیکه از نظر ما برای مذاکره، ابتدا هر پیش شرطی باید برداشته شود.
رئیس جمهور در رد انتساب حمله به تاسیسات نفتی آرامکو به ایران گفت: خجالت آور است که مبنای اتهام زدن به ایران در مورد حمله به آرامکو، صرفا این است که نمی خواهند قبول کنند ارتش یمن توان نظامی حمله موشکی و پهپادی را دارد. این یعنی اتهام زنندگان به ایران هیچ برآورد واقعی از پیشرفت های نظامی یمنی ها ندارند، چشمان خود را بسته اند و صرفا به گمانه زنی بسنده کرده اند.
روحانی ادامه داد: ضعف راداری و پدافندی تجهیزات عظیم آمریکایی در مسیر ادعایی این موشک ها و پهپادها قابل انکار نیست و یمنی ها در واقع آمریکا را تحقیر کرده اند و به تامین کنندگان تسلیحات عربستان هشدار داده اند.
دیدار چهارم؛ تلاش تهران-توکیو دو دوست تاریخی برای کاهش تنشهای بینالمللی
روحانی در دیدار با "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن از تلاش های دولت ژاپن برای حفظ و تداوم اجرای برجام تشکر و بر حفظ و توسعه روابط دوجانبه در همه زمینه ها و به ویژه روابط اقتصادی تاکید کرد.
روحانی در تشریح منطق حمایتی دو دولت ایران و ژاپن از یکدیگر یادآور شد: ژاپن قربانی سلاح هسته ای است و ایران قربانی سلاح شیمیایی، لذا هر دو با سلاح های کشتار جمعی مخالفیم و این موضوع پیوندهای دو کشور و عزمشان برای کمک به حفظ ثبات و امنیت منطقه دوچندان می کند.
رئیس جمهور کشورمان اعلام کرد که ایران انتظار دارد تا کشورهای دوست نظیر ژاپن ضمن حمایت از طرح " ابتکار صلح هرمز"، سایر کشورهای منطقه را نیز به پیوستن به آن تشویق کنند.
نخست وزیر ژاپن نیز در همین راستا گفت: توکیو به حمایت از توافقنامه هستهای ایران ادامه خواهد داد.
"شینزو آبه" ضمن اشاره به سفر اخیرش به تهران و اینکه از ملاقات و شنیدن فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاح هسته ای و همچنین مواضع صلح جویانه و ابتکار اخیر روحانی برای امنیت در منطقه بسیار دلگرم شده است، افزود: توکیو دوست تاریخی ایران است و تمام توانش را برای کاهش تنش در منطقه بکار خواهد گرفت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر