'گام' گانتس و نتانیاهو به سوی تشکیل دولت وحدت

رئیس جمهور اسرائیل می گوید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این کشور و بنی گانتس رقیب اصلی او "گام قابل توجهی" به سوی تشکیل یک دولت وحدت ملی برداشته اند.

روون ریولین، رئیس جمهور اسرائیل، پس از میزبانی این دو چهره رقیب اظهار نظر می کرد.

هیچ گونه جزییاتی از این گفتگوها فاش نشده است. اما یک بیانیه مشترک حاکیست که مذاکره کنندگان دو حزب اصلی سه شنبه دیدار خواهند کرد.

رای گیری هفته گذشته که دومین انتخابات عمومی سال جاری بود به بن بست منجر شده است.

رئیس جمهور اسرائیل در تلاشی برای یافتن یک راه حل توصیه کرده است که دولت تازه متشکل از حزب آبی و سفید آقای گانتس که برنده ۳۳ کرسی پارلمان شده و حزب لیکود آقای نتانیاهو که ۳۱ کرسی برده باشد.

آقای ریولین گفته است که او هرچه در توان داشته باشد برای پرهیز از برگزاری یک انتخابات سوم در سال جاری انجام خواهد داد.

او پس از نشست دو ساعته روز دوشنبه در دفترش در بیت المقدس گفت: "ما امشب یک گام قابل توجه به جلو برداشته ایم."

او خطاب به آقای نتانیاهو و آقای گانتس گفت: "حالا نوبت شماست. مسئولیت تشکیل دولت روی دوش شماست، و مردم انتظار دارند شما راه حلی بیابید و مانع انتخابات تازه شوید، حتی اگر به بهای شخصی و حتی عقیدتی برای شما تمام شود."

بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس در بیانیه مشترک خود گفتند که مذاکره کنندگان ارشد دو حزب سه شنبه ملاقات خواهند کرد و دو رهبر سپس بار دیگر در روز چهارشنبه با آقای ریولین دیدار خواهند داشت.

پیشتر در روز دوشنبه قانونگذاران عرب اسرائیلی توصیه کرده بودند که آقای گانتس، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش اسرائیل، با حمایت آنها نخست وزیر شود.

"فهرست مشترک" شامل بلوکی از احزاب عرب که در انتخابات سوم شد گفت خواهان کنار زدن آقای نتانیاهو از قدرت است.
رئیس جمهور اسرائیل برای شکستن این بن بست نشست هایی داشته است

احزاب عرب بر تاسیس کشور فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ تاکید دارند و می گویند شهروندان عرب اسرائیل باید به عنوان یک اقلیت ملی رسما مورد شناسایی قرار بگیرند. این احزاب هویت یهودی کشور اسرائیل را به چالش می کشند و بر مبارزه با آن چه تبعیض و نابرابری علیه اقلیت عرب توصیف می کنند تاکید دارند.

احزاب عرب به طور سنتی از جناح های صهیونیست - که اسرائیل را تنها کشور یهودیان می دانند - حمایت نمی کنند، به همین دلیل در عرصه سیاسی در حاشیه بوده اند. آخرین باری که احزاب عرب از یک جناح صهیونیست حمایت کردند، سال ۱۹۹۲ میلادی بود.

ایمن عوده، رهبر ائتلاف احزاب عرب، به آقای ریولین گفت که اولویت ائتلاف او جلوگیری از نخست وزیری آقای نتانیاهو برای یک دوره دیگر است.

فهرست مشترک احزاب عرب در انتخابات هفته پیش برنده ۱۳ کرسی شد. اگر آقای گانتس از حمایت همه این ۱۳ کرسی برخوردار شود باز هم به حد نصاب لازم یعنی ۶۱ کرسی برای رسیدن به اکثریت نخواهد رسید. پارلمان اسرائیل، کنست، ۱۲۰ کرسی دارد.

‌در انتخابات ماه آوریل امسال، هر چند حزب لیکود بیشترین کرسی‌ها را کسب کرد، اما بنیامین نتانیاهو در نهایت موفق به تشکیل دولت ائتلافی نشد زیرا نتوانست حدنصاب ۶۱ کرسی را کسب کند

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.