برخی اروپایی‌ها در قاچاق سازمان‌یافته موادمخدر دست دارند/جلسات ستاد مبارزه با موادمخدر با حضور رئیس‌جمهور تشکیل شود

حجت‌الاسلام رئیسی، در همایش سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر ضمن گرامیداشت یاد شهداى هفتم تیر و آیت الله دکتر بهشتى و ٧٢ تن از یاران وى و شهداى عرصه مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد موضوع مبارزه با مواد مخدر مساله بسیار مهم جهانى است و در کشور ما هم از مهمترین مسائل کشور است که باید به این موضوع کاملا توجه شود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در سطح بین المللى کنوانسیون هایى تصویب شده و میثاق هایى نوشته شده و در سطح داخلى سیاست هاى بالادستى وجود دارد و در همه برنامه‌های توسعه کشور پس از پیروزی انقلاب امر مبارزه با مواد مخدر و ضرورت آن درج شده است.

وی ادامه داد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر اسنادى را تهیه کرده‌اند؛ از جمله سند پیشگیرى، سند اجتماعى کردن امر مبارزه با مواد مخدر، سند مشارکت عمومى و اسنادى که این سند‌ها در جاى خود قابل تقدیر است؛ جدى بودن امر مبارزه بین همه دستگاه‌ها امرى است که از اول انقلاب اسلامى تاکنون همگان به آن اذعان دارند و معتقدند که این امر، امرى جدى و قابل توجهی بوده است و هر کدام از دستگاه‌ها آمارى دارند از مبارزه و اقدامات انجام شده، دستگاه قضایى، نیروى انتظامى و هم دستگاه اجرایى و عمل کننده، هر یک آمارى در ارتباط با امر مبارزه با مواد مخدر دارند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: کشفیات نشان دهنده آن است که مبارزه با مواد مخدر در کشور بسیار جدى است. میزان کشفیاتی که اشاره شد، میزان قابل توجهى است. موضوع و معضل مواد مخدر در جهان امروز به یک مشکل و معضل بسیار مهم تبدیل شده و آمار ٢٧٥ میلیون نفری معتادان به مواد مخدر، آمار کمى نیست. همچنین وجود ٨� ١ نوع از انواع روانگردان‌ها موضوع کمى نیست و تنوع روانگردان در دنیا که امروز بسیارى به آن‌ها مبتلا هستند و تبدیل مواد سنتى به صنعتى آن هم از نوع پیچیده موضوع قابل توجهى است.

رئیسی افزود: بعد از ٤� سال جا دارد که ما با همه این اسناد بالادستى و با همه این مقررات و مصوبات و با وجود درج مبارزه با مواد مخدر در برنامه هاى توسعه کشور و دغدغه هاى تمام لایحه‌ها و مدیران کشور، یک بازنگاهى به آنچه انجام شده بکنیم و نسبت به آنچه که باید انجام بگیرد، تصمیم بگیریم.

وی تصریح کرد: ٣ هزار شهید این میدان به ما این تکلیف را مى کند و به همه دست اندرکاران که یک بازنگاهى در این مورد شود که آیا آنچه نسبت به مبارزه با مواد مخدر انجام شده، کافی بوده؟ حتما لازم بوده، اما سوال این است که کافى هم بوده؟ سئوال اساسى آن است که تمام بازیگران در این میدان ایفاى نقش کرده‌اند یا خیر.

رئیس قوه قضاییه گفت: آمار، ارقام و کشفیات همه نشان از جدیت نظام مقدس جمهورى اسلامى در مبارزه با مواد مخدر است. سازمان ملل وقتى که روز مبارزه جهانى با مواد مخدر مى رسد، جمهورى اسلامى را تشویق مى کند که این میزان از کشفیات داشته، اما آیا در عرصه عمل و اجرا هم از این مبارزه ما با مواد مخدر حمایت داشته است؟ سئوال اساسى این است که آیا سازمان ملل به وظیفه خود نسبت به مواد مخدر عمل کرده؟ کشورهاى اروپایى و امریکایى به وظیفه خطیر خود در امر مبارزه با مواد مخدر عمل کرده‌اند؟

وی افزود: در روز جهانى مبارزه با مواد مخدر باید این امر مورد دقت قرار گیرد که آیا صِرف دادن یک جایزه و تقدیر لفظى از جمهورى اسلامى کفایت مى کند براى اینکه امروز میدان دار امر مبارزه با مواد مخدر جمهورى اسلامى ایران است؟ ما مدعى آن هستیم که اروپایى‌ها و امریکا به وظیفه خودشان در مبارزه با مواد مخدر عمل نمی‌کنند و نقش خود را در این مبارزه ایفا نمی‌کنند و این قابل اثبات است. تولید کننده مواد مخدر که ما نیستیم؛ ما نه مبدا تولیدیم نه مقصد آن؛ تولیدکننده مواد مخدر امروز افغانستان است؛ اما افغانستان تحت اشراف کدامین قدرت است؟ آیا امریکایى‌ها آنجا حضور ندارند؟ کشورهاى اروپایى آنجا حضور ندارند؟ مهم‌ترین مرکز تولید مواد مخدر افغانستان است و این کار دارد تحت اشراف غربى‌ها انجام مى گیرد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: چه کسى مسئول این تولید است؟ چه کسى مسئول جان این آدم هاست که در عالم دارند به فنا مى روند بخاطر سیاست بازى و سوداگرى سیاست ورزانى که در عالم ادعاى سیاسى بودن دارند؟ نکته اى که امروز در روز مبارزه جهانى با مواد مخدر باید مورد توجه قرار گیرد، مساله عدم انجام وظیفه امریکایى‌ها و اروپایى‌ها نسبت به امر مبارزه با مواد مخدر بلکه موضوعی بالاتر از آن است. این میزان تولیدی که سردار مومنی گفت که 40 تا 50 برابر افزایش پیدا کرده، این تحت اشراف آمریکایی‌ها دارد صورت می‌گیرد. چه کسی مسئول این موضوع در عالم است و این صدماتی که به کشور ما و کشور‌های دیگر از این رهگذر وارد می‌شود؟ امروز اگر یک سازمان ملل بی طرفِ طرفدار ملت‌ها می‌بود، باید این قدرت‌ها را به پاسخگویی وا می‌داشت.

رئیس دستگاه قضا گفت: سوال جدی از اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها این است که چرا زیر چتر اشراف شما اینهمه تولید مواد مخدر صورت می‌گیرد و این نکته بسیار مهمی است.

رئیسی افزود: به نظر ما سازمان ملل متحد به جای جایزه دادن به ما آن هم یک جایزه بسیار اسمی و تشریفاتی، کشور‌های مسئول که در این رابطه مسئولیت خود را انجام نمی‌دهند، به پاسخگویی وادار کند. آن‌ها دارند کوتاهی می‌کنند و نسبت به جان انسان‌ها در این کشور‌ها مسئولند و نسبت به شهدایی که امروز جان خود را تقدیم می‌کنند، مسئولند. امروز ایران اسلامی در صف مقدم مبارزه با مواد مخدر است و آمار کشفیات، شهدا و جانبازان ما گواه بر این است که ما در امر مبارزه با مواد مخدر در این 40 سال بسیار جدی عمل کردیم و آن‌ها در این رابطه متهمند و باید پاسخگو باشند که چرا به وظیفه خود عمل نمی‌کنند و چرا در زیر چتر و اشراف آن‌ها مواد پیچیده صنعتی در لابراتور‌های بسیار پیچیده تولید می‌شود.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: امروز 800 نوع از روانگردان‌ها تولید می‌شود و این نکته اساسی است که باید منتقل شود و معلوم شود که آن‌ها به وظیفه خود عمل نکرده‌اند و باید وضعیت مبارزه با مواد مخدر متفاوت شود. نکته دوم که در این رابطه بسیار مهم است و جای طرح کردن آن در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است، آن است که ما در مورد مواد مخدر با سازمان‌هایی مواجه هستیم که به صورت سازمان یافته امر قاچاق مواد مخدر را انجام می‌دهند. نکته مهم سازما‌ن‌های قاچاق مواد مخدر هستند که بسیار فعالند. این سازمان‌ها باید شناسایی شوند و برخی از آن‌ها که شناسایی شدند، معلوم شده که به کجا‌ها اتصال دارند. ما بالاتر از مسئله عدم انجام وظیفه مبارزه با مواد مخدر توسط کشور‌های اروپایی معتقدیم که برخی از آن‌ها در این جریان دست دارند.

وی ادامه داد: این ادعای دوم ما مهمتر از ادعای اول است. پشت برخی از سازمان‌های قاچاق مواد مخدر جریان‌های بسیار پیچیده مافیایی هستند که این باید هم شناسایی شود و هم به مردم دنیا معرفی شود و معلوم شود که مسئول اینهمه جنایات مواد مخدر در جهان جریان‌های سودپرستی در عالم هستند که به قدرت‌های بزرگ متصلند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: این یک کار اطلاعاتی جدی می‌طلبد و البته کار پیچیده آنچنانی که نشود کشف کرد، نیست و باید این کار صورت گیرد و معلوم شود که این‌ها از این قضیه منفعت می‌برند. این‌ها در برخی از موارد پیگیری شده و دستیابی به اسنادی هم وجود دارد؛ لیکن لازم است که یک کار بسیار منسجمی در این رابطه انجام شود.باید حرکتمان در گام دوم در کشور متفاوت با حرکتمان در مبارزه با گام اول باشد. گام دوم را آغاز کرده‌ایم و گام دوم یک کار منسجم، هماهنگ، پیگیر و بسیار سازمان یافته در مبارزه با مواد مخدر می‌طلبد که باید صورت گیرد و نتایج متفاوتی را انشاءالله می‌تواند به دنبال داشته باشد.

وی اظهار کرد: آنچه در گام اول انجام شد، باید تجربه‌ای برای نهادن گام‌های بعدی در گام دوم باشد و یاری‌گرانی که در این رابطه می‌خواهند ایفای نقش کنند، یاری آن‌ها بر اساس یک حرکت راهبردی در گام دوم انقلاب اسلامی باشد.

وی با بیان اینکه دچار یک بلیه بزرگ در رابطه با مواد مخدر شده‌ایم، آثاری که مواد مخدر در مسائل اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی دارد را مورد اشاره قرار داد و گفت: اعتیاد، طلاق و بسیاری از مشکلات اجتماعی که امروز در رابطه با مواد مخدر با آن مواجهیم، آثار مستقیم و غیرمستقیم بسیاری دارد که امروز مبتلا به این آثار هستیم. حتما باید این نگاه در ستاد مبارزه با مواد مخدر نهادینه شود که از نظر قانونی جایگاهی بسیار عالی دارد و همه مسئولان دست اندرکار در آن عضویت دارند و این ستاد، رصد کننده امر مبارزه است. دستگاه‌ها هر کدام در میدان عمل می‌کنند؛ اما ستاد، قوه عاقله رصد کننده امر مبارزه است و دائما باید وضع موجود را با وضع مطلوب مقایسه کند.

رئیسی ضمن خسته نباشید به سردار مومنی و همه اعضای ستاد گفت: ستاد در قانون به ریاست رئیس جمهور باید تشکیل شود و اگر در همه جلسات هم به دلیل کثرت مشغله رئیس جمهور امکان حضور ایشان فراهم نیست، اقتضا می‌کند به خاطر اهمیت موضوع برخی از جلسات- به دلیل اینکه مسئولین با حضور ایشان در جایگاه خودشان ایفای نقش می‌کنند- با حضور ایشان تشکیل شود تا همه مسئولین دست اندرکار کشور برای ایفای نقش به خط شوند.

وی بیان داشت: مواردی که انجام شده لازم بوده؛ اما آنچه که باید انجام شود را باید دنبال کرد. ضمن احترام به همه دست اندرکاران، ستاد باید با حضور رئیس جمهور و همه اعضای اصلی آن و نه با حضور معاون یا مدیر کل و ... تشکیل و درسطح عالی، تصمیم سازی و تصمیم گیری انجام بشود. تاکنون کار‌های خوبی انجام شده؛ اما در گام دوم باید یک کار متفاوت داشته باشیم و این هم نکته دیگری است.

رئیسی ادامه داد: نکته سوم ضمن احترام به نیروی انتظامی و تلاش‌های انجام شده، این میدان، یک کار اطلاعاتی و امنیتی می‌طلبد که از وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی می‌خواهم بخش مستقل کارآمدی به امر اطلاعات مبارزه با مواد مخدر اختصاص بدهند.این نکته ایجاب می‌کند که در وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و اطلاعات نیروی انتظامی بخشی مستقل و توانمند و دارای یک جایگاه تعریف شده‌ی عالی و دارای اختیارات، در امر اطلاعات مواد مخدر فعال شود تا امر مبارزه با قبل متفاوت باشد.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه در این باره باید حضور ما کاملا نسبت به قبل متفاوت و با اطلاعات و شناخت مسائل و شبکه‌های ورود و توزیع مواد مخدر باشد، گفت: این موضوع می‌طلبد که بازنگاهی در این جایگاه‌های اطلاعاتی انجام شود تا مقوله اطلاعات در مبارزه با مواد مخدر جایگاه متفاوتی پیدا کند و مبارزه را در این میدان متفاوت نماید.نمی‌خواهیم هر روز شاهد شهادت یک عزیز و بزرگوار در مسیر مبارزه با مواد مخدر باشیم؛ البته این موضوع افتخاری برای آنهاست؛ اما این افراد سرمایه‌های نظام و کشور هستند.

وی با بیان اینکه باید خسارت‌هایمان را در این باب کاهش بدهیم، اظهار کرد: مبارزه با مواد مخدر را روز به روز باید افزایش بدهیم و کار اردوگاهی بهزیستی برای جمع‌آوری معتادین متجاهر اقدام ارزشمند و قابل تقدیری است؛ اما حتما باید این اردوگاه‌ها فعال‌تر بشوند تا بتوانند با ظرفیت بیشتری به کار خود ادامه دهند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه جای این معتادان در اردوگاه است، گفت: معتادانی که در زندان هستند، باید به نحوی به صورت تدریجی به اردوگاه‌ها منتقل بشوند و اردوگاه‌های ما باید بتوانند در این میدان به صورت فعال عمل کنند. ضمن اینکه کار‌های خوبی در گذشته در زمینه مبارزه با مواد مخدر انجام شده، در این دوره انشاءالله باید فعالیت‌ها بیشتر و به نحو مطلوبتری انجام بگیرد.

وی اظهار کرد: همه بخش‌ها در کشور باید حس مبارزه با مواد مخدر پیدا کنند و این مقوله به صورت مسئله‌ای بسیار مهم و دارای اولویت در صدا و سیما، سازمان‌های فرهنگ ساز و الگو ساز جامعه مطرح شود؛ به نحوی که درهمه سریال‌ها یا در سریال‌های اثر گذار و همه بخش‌های فرهنگساز امر مبارزه با مواد مخدر مسئله‌ای با اولویت تلقی بشود تا نفرت عمومی را نسبت به مواد مخدر و قاچاق آن و اعتیاد در پی داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نفرت عمومی از مواد مخدر یک امر بسیار مهم است، گفت: این تنفر از مواد مخدر به ویژه در قشر جوان و نوجوان جامعه ما که درمعرض آسیب هستند، باید ایجاد شود و برای تحقق این امر، نیاز هست که علاوه بر کار‌های انجام شده، کار متفاوتی نیز صورت بگیرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه عزم جدی جهانی برای مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد، تصریح کرد: تنها کشور مصمم در این میدان جمهوری اسلامی ایران است و گواه بر این عزم و تصمیم هم، آثاری است که از کشفیات مواد مخدر و شهدای عالیقدر و جانبازانی است که در این میدان داریم.

رئیسی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم دارای اولویت دیپلماسی، دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر است که به معنای فعال شدن وزارت امور خارجه و بخش‌های دیپلماتیک در کشور برای امر مبارزه با مواد مخدر می‌باشد. موضوع مواد مخدر یک کرسی می‌خواهد تا روز به روز بحث دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر رصد شود.

رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به فعالیت وزیر امور خارجه، معاون وزیر و سفرای ما در برخی از کشور‌ها در این رابطه، اظهار کرد: باید در این زمینه از آن‌ها تشکر کرد؛ اما آنچه انجام می‌شود، باید به گونه‌ای باشد که کار متفاوتی در کشور صورت گیرد. در دستگاه‌های قضایی، اجرایی و قانونگذاری و نیروی انتظامی و همه بخش‌های کشور موضوع مبارزه با مواد مخدر باید به عنوان یک مسئله دارای اولویت بسیار بالا مورد توجه قرار گیرد. اگر نگویم مسئله اول، ولی مسئله دوم کشور حتما، مسئله مواد مخدر است؛ لذا حضور فعال از ناحیه همه مسئولان و دست‌اندرکاران را می‌طلبد و به نظر می‌رسد در اینصورت، نتایج کار متفاوت خواهد بود.

رئیس قوه قضاییه افزود: مسئله بازپروری زندانیان مواد مخدر در سازمان زندان‌ها، مسئله بسیار مهمی است وبحث بازسازی شخصیتی کسانی که مبتلا به مواد مخدر شده‌اند چه معتادان، چه قاچاقچیان و چه افرادی که به نحوی به این پدیده آلوده شدند، باید دنبال شود. به نظر می‌رسد در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نیازمند سندی جامع هستیم که در این سند، هم بخش بین المللی و هم داخلی دیده شود و کاری متفاوت از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر پیش بینی شود تا در گام دوم انقلاب اسلامی، کاری فراتر از گام اول صورت گیرد.

وی در پایان ضمن قدردانی از دست اندرکاران مبارزه با مواد مخدر و مردم عزیز و سمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد که در امر مبارزه کمک می‌کنند، خاطرنشان کرد: حضور همگان در مبارزه با مواد مخدر قابل تقدیر است؛ اما باید نسبت به آنچه انجام شده و آنچه باید انجام شود بازنگاهی صورت گیرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.