دست رد اروپا بر سینه آمریکا در باره ایران
رکنا: شاید بتوان گفت برای اولین بار در تاریخ روابط اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکایی اتفاقی بسیار نادر پیش آمده که کشورهای اروپایی بر ماجرایی در مقابل آمریکا متحد می شوند، و آن برجام و ایران است.
به گزارش رکنا ؛ علیرغم اینکه آمریکا از برجام خارج شده اما آقای مایک پمپئو بی خبر به بروکسل رفت تا در جلسه وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی در مورد برجام شرکت کند ونظر اروپایی ها را به سمت نظرات ایالات متحده نزدیک کنند اما طبق اظهار نظر خانم فردریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آقای پمپئو با مخالفت همه وزیران امور خارجه کشورهای اروپایی با سیاست های تنش زای ایالات متحده در منطقه خاورمیانه مواجه شد.
ظاهرا آقای پمپئو متصور بود که با حضور در این جلسه می تواند به نوعی میان کشورهای اروپایی تفرقه ایجاد کند اما برای اولین بار با نوعی اتحاد اروپایی بر علیه ایالات متحده مواجه شد، حتی انگلیس که به صورت تاریخی در همه سیاست های ایالات متحده با این کشور همراهی می کند نیز با سیاست های آمریکا مخالفت کرده است.
می توان گفت دلیل اصلی این ماجرا نیز این است که اروپایی ها بخوبی متوجه شده اند هر اتفاقی که در منطقه خاورمیانه پیش آید آنها مجبور خواهند بود تاوان اشتباهات و زیادی خواهی های آمریکا را پرداخت کنند و آمریکا از ماجرا دور خواهد بود.
همه بخوبی می دانند در صورتی که جنگی در این منطقه رخ دهد علاوه بر اینکه کشورهای منطقه آسیب خواهند دید زیر بناهای اقتصادی کشورهای عربی تولید کننده نفت هم نابود خواهد شد و خوب طبیعتا قیمت نفت به ارقام نجومی صعود خواهد کرد، ارقامی که می تواند کمر اقتصاد کشورهای اروپایی و شرق آسیا را بشکند.
برخی هم باور دارند هدف اصلی آمریکا همین است، یعنی کمر اقتصاد هایی که می تواند در آینده رقیبی برای ایالات متحده باشد را بشکند.
اما ماجرای جنگ در این منطقه برای اروپایی ها به ماجرای انرژِی ختم نمی شود.
این روزها اروپایی ها به خوبی متوجه شده اند هر اتفاقی در این بخش از کره زمین بیافتد کشورهای آنها اصلی ترین مقصد هجوم همه مهاجرانی خواهد بود که از جنگ فرار می کنند وبا توجه به قوانینی که اروپایی ها به آن باور دارند این ماجرا می تواند بحرانی شدید برای آنها ایجاد کند.
از سوی دیگر آنها اذعان دارند که ایران به همه تعهدات بین المللی خود مو به مو عمل کرده و هیچ تخلفی در اجرای تعهدات خود نداشته و اگر اینجا کشوری وجود دارد که تعهدات خود را زیر پا گذاشته و تلاش دارند نظم جهانی را به هم بزند این ایالات متحده آمریکا و هیات حاکمه آن است.
آنها همچنین بخوبی متوجه هستند که صبر استراتژیک ایران هم حدی دارد واگر امروزه ایران نسبت به رفتارهای آمریکا واکنش نشان می دهد به این دلیل است که دیگر صبر استراتژیک فایده ای ندارد و اروپایی ها هم خود در این ماجرا مقصر می باشند چون طی یک سال اخیر هیچ تلاشی برای وادار کردن آمریکا به انجام تعهدات خود انجام ندادند و هیچ منطقی نمی توند هیچ کشور مقتدری را وادار کند تا شرایط و رفتاهای ترامپیسیم را بپذیرند.
اروپایی ها که تا به حال با سیاست های ترامپیسم مخالف بودند امروزه با سیاست های بولتونیسم و یا به قول آقای ظریف بی4 مواجه هستند.
سیاست افرادی که بدون هیچ فکر و اندیشه ای حاضر می شوند همه مقررات بین المللی را زیر پا بگذارند ویک انسان را درون کنسولگری به فجیع ترین اشکال سلاخی کنند و با حمایت آمریکا از زیر ماجرا در بروند.
شاید هر کشور دیگری چنین کاری را انجام داده بود امروز سران و مسئولین اش با شدید ترین تحریم های بین المللی مواجه می بودند اما عربستان سعودی به دلیل حمایت بی چون وچرای آمریکا توانسته از این ماجرا بدون کوچکترین گزندی خارج شود.
اروپایی ها باور داشتند که ایران به هیچ وجه جرأت نخواهد کرد از برجام خارج شود و همیشه ایران را تهدید می کردند که اگر از برجام خارج شود با آمریکا یکدست خواهند شد و تحریم های شورای امنیت بر علیه ایران باز خواهد گشت اما تصمیم اخیر ایران مبنی بر تعلیق اجرای برخی تعهدات خود در برجام به آنها گوشزد کرد که اگر حرکتی برای حفظ برجام انجام ندهند آنوقت ایران ابایی ندارد که نه فقط از برجام خارج شود بلکه حتی از ان پی تی خارج شود.
اروپایی ها بخوبی می دانند که اگرچه ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست اما فناوری آن را در اختیار دارد و اگر بیش از حد به ایران فشار بیاورند ممکن است ایران به یکباره تصمیم بگیرد که به سمت و سوی دیگری حرکت کند و کاری کند که برای همه پیشمانی به بار آورند.
درست است که تسلیحات هسته ای نمی تواند یک نظام سیاسی در کشوری را حفظ کند اما بدیهی است که حمله به یک کشور دارنده تسلیحات هسته ای حساب و کتابهای مختلفی در بر دارد که شاید در مورد کشورهای عدم برخوردار صدق نکند و سلاح هسته ای می تواند به نوعی سلاح بازدارنده ای برای طرف هایی باشد که کشوری را تهدید به همه هسته ای می کنند.
اروپایی ها به خاطر رضایت آمریکا سال 2005 توافق سعد آباد را به هم زدند در حالی که تنها خواسته ایران داشتن 190 سانترفیوژ و حق غنی سازی آزمایشگاهی اورانیوم طبق قوانین ومعاهده های بین المللی تا 3.67 درصد بودند.
سال 2013 آنها مجبور بودند به ایرانی ها التماس کنند تا به 5000 سانترفیوژ و 3.67 درصد غنی سازی اکتفا کنند.
ایرانی ها دیگر همه چرخه فناوری هسته ای و تکنولوژی های مرتبط با آن را در اختیار دارند و تکنولوژی را دیگر به هیچ وسیله ای نمی توان از آنها گرفت.
همین تجربه ها برای اروپایی ها کافی است تا آنها متوجه شوند به هر ترفندی شده باید برجام را حفظ کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر