آمریکا 5 هزار نیروی خود را از افغانستان خارج میکند
رکنا: یک مقام آمریکایی با اشاره به لبریز شدن صبر ترامپ در مورد طولانیترین جنگ و مداخله نظامی خارجی آمریکا گفت: رئیس جمهور برنامه دارد تا بیش از ۵۰۰۰ نیرو از ۱۴ هزار نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان را از این کشور خارج کند.
به گزارش رکنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، چهارشنبه علی رغم مخالفت مشاوران ارشد خود تصمیم گرفت تا تمام نیروهای خود را از سوریه خارج کند که این تصمیم منجر به استعفای ناگهانی دیروز (پنجشنبه) جیمز ماتیس، وزیر وزیر دفاع آمریکا، به دلیل اختلافات سیاسی قابل ملاحظه با ترامپ Trump شد.
یکی از مقامات، با شرط فاش نشدن هویتش گفت که تصمیمی گرفته شده است و دستورات شفاهی نیر برای شروع تخلیه نیروها از افغانستان داده شده است. وی همچنین گفت جدول زمانی این تخلیه همچنان در حال تصمیم گیری است اما ممکن است در طول هفتهها یا ماهها صورت گیرد.
مشخص نیست که چطور آمریکا با کمتر از ۹ هزار نیرو در افغانستان قادر به انجام کامل ماموریتهای خود که هم اکنون در حال انجام است، از جمله آموزش نیروهای افغان، آموزش میدانی آنها و ایجاد یک کمپین هوایی برای مقابله با طالبان و دیگر گروههای شبه نظامی در افغانستان خواهد بود.
در عوض، آمریکا بی شک وادار به محدود کردن ماموریتهای خود در افغانستان میشود که این میتواند فرصتی برای طالبان به وجود آورد تا حملات خود در سراسر افغانستان را گسترش دهد.
ماتیس برای تقویت تلاشهای صلح دیپلماتیک به باقی ماندن قدرتمند نیروهای نظامی آمریکا درافغانستان اصرار داشت. او مدت کوتاهی بعد از اینکه مقامات آمریکا احتمال این را دادند که ترامپ نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، استعفا داد.
تصمیم ترامپ در مورد سوریه باعث سردرگمی متحدان او و عکسالعمل خشمگینانه جمهوری خواهان همراهش در کنگره شده است.
پنتاگون اظهار هرگونه نظری در مورد افغانستان را رد کرد.
گرت مارکس، یک سخنگوی شورای امنیت ملی گفت که کاخ سفید در مورد "تحولات استراتژیک آینده" اظهار نظری نمیکند.
آمریکا سال ۲۰۰۱ یه دنبال حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در مرکز تجارت جهانی و پنتاگون به جنگ افغانستان وارد شد، این اقدام آمریکا با هدف کنار زدن شبه نظامیان طالبان از قدرت انجام شد که به اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده که این حملات را رهبری کرد، پناه داده بودند.
مقامات آمریکایی در حال حاضر درگیر گفتوگوها با طالبان که بخش قابل توجهی از منطقه را تحت کنترل دارد، هستند. براساس یک گزارش حکومت آمریکا، شورشیان طالبان در سه سال اخیر سلطه خود را بر افغانستان افزایش داده و در حال حاضر حکومت مرکزی تنها کنترل ۵۶ درصد از خاک کشور را در اختیار دارد که نسبت به ۷۲ درصد سال ۲۰۱۵ کاهش چشمگیر را نشان میدهد.
ترامپ در همین اواخر به صورت پنهانی با گفتن جملاتی نظیر " ما در آنجا چه کار میکنیم؟ ما تمام سالها آنجا بودیم" به یکی از متحدان خود در مورد درگیری نظامی آمریکا در افغانستان شکایت میکرد.
این منبع که درخواست کرده بود هویتش فاش نشود، گفت که به نظر میرسد رئیس جمهور آمریکا " تمام صبرش" را درمورد حضور نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان از دست داده است.
بیش از ۲۴۰۰ نیروی آمریکایی در جنگ ۱۷ ساله افغانستان کشته شدهاند و پنتاگون به طور مکرر در مورد اینکه یک تخلیه عجولانه به شبه نظامیان اجازه کشیدن نقشههایی علیه آمریکا را میدهد، هشدار داده است.
لیندسی گراهام، از سناتورهای جمهوری خواه آمریکا که بیشتر در سخنانش از ترامپ حمایت میکند، در مورد خطر احتمالی تخلیه نیروهای آمریکا از افغانستان هشدار داده است.
گراهام در بیانیهای گفت: در شرایط فعلی افغانستان، تخلیه نیروهای آمریکایی از این کشور یک ریسک استراتژیک بزرگ است. اگر ما روند فعلی خود را ادامه دهیم تمام دستاوردهای خود را از دست میدهیم و زمینه را برای ایجاد ۱۱ سپتامبر دوم ایجاد میکنیم.
دونالد ترامپ سال گذشته افزایش نیروهای آمریکا را تصویب کرد اما بعد متوجه شد که اینکار را خیلی ناگهانی انجام داده بود.
پیش از این در این هفته زلمای خلیلزاد و نمایندگان طالبان در ابوظبی در مود توافقی مبنی بر پایان دادن جنگ گفتوگو کردند. مقامات عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز در این گفتوگوها شرکت داشتند.
اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر