به گزارش رکنا، حسن هانی زاده با اشاره به اقدام اخیر آمریکا در تعطیل کردن دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) در واشنگتن گفت: پس از پیروزی ترامپ Trump در انتخابات ریاست جمهوری این کشور و ورود وی به کاخ سفید، او در جریان مبارزات انتخاباتی در برابر لابی صهیونیستی در ایالات متحده آمریکا تعهد کرده تا در صورت پیروزی مساله امنیت پایدار رژیم صهیونیستی را در اولویت سیاست خارجی خود قرار دهد به همین دلیل ورود ترامپ به کاخ سفید مرهون کمک‌های لابی صهیونیستی است.

وی افزود: بنابراین ترامپ پس از پیروزی در انتخابات طرح معامله قرن را با مشارکت نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان پیگیری کرد که این طرح ناظر بر عقب‌نشینی و چشم‌پوشی تشکیلات خودگردان از بیت‌المقدس به عنوان پایتخت فلسطین و واگذار کردن آن به پایتختی رژیم صهیونیستی و همچنین اخراج برخی ساکنان غزه به سمت صحرای سینا و نیز چشم‌پوشی تشکیلات خودگردان از تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی در مقابل دریافت سالانه 10 میلیارد دلار است که عربستان متعهد شد به تشکیلات خودگردان پرداخت کند.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: اما جنبش‌های جهادی و فلسطینی با طرح معامله قرن مخالفت کرده‌اند و نخستین گامی هم که آمریکا در این زمینه برداشت حذف کمک‌های مالی خود به آنروا و تحمیل فشارهای بیشتر به ملت فلسطین بود.

هانی‌زاده ادامه داد: بعد از این شرایط آمریکا دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین را در واشنگتن تعطیل کرد تا فشارهای بیشتری را به ملت فلسطین وارد آورد تا آن‌ها مجبور شوند طرح معامله قرن را بپذیرند و طبیعی است که این مساله با واکنش‌های ملت فلسطین و جهان اسلام مواجه خواهد شد. لذا این تحریم‌ها و فشارهای بیشتر ترامپ به ملت فلسطین نشان می‌دهد که یک مثلث شرارت با محوریت آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا با فشار بر مردم فلسطین آن‌ها را به موافقت با طرح معامله قرن وادار کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر ملت فلسطین در بدترین شرایط قرار دارد و رژیم‌های مرتجع عربی نیز به سمت برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی پیش می‌روند که نمونه آن عربستان، بحرین و امارات هستند که به دنبال علنی کردن ارتباط خود با رژیم صهیونیستی می‌باشند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه اظهار کرد: در این مورد پادشاه اردن هم که ابتدا با طرح معامله قرن مخالفت می‌کرد، با دریافت کمک مالی 2 و نیم میلیارد دلاری از عربستان از مخالفت با این طرح دست کشیده و در حال حاضر سکوت اختیار کرده است. لذا آنچه باقی می‌ماند خود ملت فلسطین هستند که با اتکا به امکانات محدود داخلی خود، باید با رژیم صهیونیستی مقابله کنند.

هانی زاده یادآور شد: انتظاری از سوی نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای در مورد مساله فلسطین نمی‌رود زیرا سازمان همکاری‌های اسلامی که مرکز آن در جده است، تحت تاثیر سیاست‌های عربستان در مقابله با طرح آمریکا برای معامله قرن و تعطیلی دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین قرار گرفته و سکوت اختیار کرده است.

وی افزود: اتحادیه عرب هم سکوت کرده و سازمان ملل نیز که سیاست‌های خود را با آمریکا هماهنگ می‌کند در این زمینه واکنشی نشان نداده است بنابراین تنها راه مقابله با رژیم صهیونیستی و آمریکا، ادامه انتفاضه بازگشت است که می‌تواند افکار عمومی را متوجه اراضی داخلی فلسطین کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه پیشنهاد کرد: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از طریق دعوت به نشست فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری‌های اسلامی در تهران، مساله تعطیلی دفتر نمایندگی فلسطین در آمریکا را مطرح کرده و همچنین مساله معامله قرن را در دستور کار این نشست فوق‌العاده قرار دهد.

هانی‌زاده در پایان اظهار کرد: در این مورد جمهوری اسلامی ایران باید ابتکار عمل را در دست گرفته و از سازمان همکاری‌های اسلامی برای نشست فوق‌العاده درباره مساله فلسطین دعوت به عمل آورد.