محسنی اژه ای به سئوال « رکنا » پاسخ داد
نامه های هشداری سراج به آقای رییس جمهور در پرونده های فساد + فیلم
رکنا : سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال « رکنا » مبنی براینکه آقای رییس جمهوراعلام کردند ، در خصوص ساماندهی به وضعیت کنونی اقتصاد کشور و همچنین برخورد با قاچاقچیان سکه و ارز سه قوه با یکدیگر همکاری دارند ، آیا قوه قضائیه برای کمک به دولت و بازگرداندن ثبات و آرامش به جامعه مجازات متهمان را بهترین راهکارد می داند و یا اینکه برنامه پیشگیرانه ای را در دستور کار دارد ، گفت : تنها مجازات، یک جرم را به صفر نمیرساند و حتما باید بسترهای جرم زا ایجاد نشود و اگر شد کسی از آن سوء استفاده نکند. باید جلوی سرچشمه وقوع جرم گرفته شود. یکی از کارهای ما در کنار رسیدگی به پروندهها، آسیب شناسی و اعلام نتایج آن به دولت است.
وی یادآور شد: تعداد نامههایی که از سوی رییس سازمان بازرسی با جنبه هشدار به دولت نوشته شده و هشدار دهنده است بسیار بالاست البته دولت هم تا جایی که خبر دارم توجه کرده و جلوی برخی کارها را گرفته است. یکی از کارهای مهمی که دستگاه قضایی در سالهای اخیر داشته پیشگیری از وقوع جرم Crime از طریق بررسی و آسیب شناسی بوده و راهبردهایی را هم ارائه داده است.
بنابراین صرفا به اینکه بخواهیم با مجازات جلوی وقوع جرم را بگیریم کافی نیست و اگر در مساله خودروها یک مقدار دقت میکردند خیلی زود متوجه اتفاقات میشدند.
تنها مجازات باعث نمیشود جرمی کاهش پیدا کند ما باید بستری که فراهمکننده جرم است را از ببین ببریم . فرض کنید قوه قضائیه همه مجرمان شناسایی کرد و از بین برد باز فردا یک عده مجرم به وجود میآیند.
وی با تاکید بر اینکه ما باید آسیبشناسی کنیم، گفت: تعداد نامههایی که آقای سراج به دولت و معاون اول به هشدار از پیشگیری از جرم نوشته بسیار زیاد است، او در این نامهها هشدار دادند که دولت هم توجه میکند و آقای رئیسجمهور و جهانگیری دستور دادند که پیشگیری کنند. پیشگیری از وقوع جرم این نیست که قوه قضاییه وارد شود این قوه مسائل را جمعبندی میکند و به مسئولان میدهند.
اژهای گفت: اگر در مساله خودروها یک مقدار دقت صورت میگرفت این اتفاقات نمیافتاد. اگر به ثبت سفارشها دقت میشد این اتفاقات نمیافتاد. از ۲۶ تیر ماه گزارشاتی میرسد که تخلفاتی صورت گرفته اما در زمستان سال ۹۶ محرز میشود.
ارسال نظر