فرمانده نیروی دریایی ارتش:
برای مقابله با تحریم ها از ظرفیت دریاها استفاده می کنیم
رکنا:فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ظرفیت زیادی در زمینه استفاده از دریاها و منابع موجود در آن داریم که با برنامه ریزی درست می توانیم تحریم ها را خنثی کنیم.
امیر دریادار حسین خانزادی عصر چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریاها و اقیانوس ها، افزود: تاریخ نشان می دهد که ایرانی ها همواره دشمنان کشور را از طریق دریا تحت فشار قرار می دادند.
وی با بیان اینکه این روند همچنان ادامه دارد، گفت: ایران از لحاظ ژئوپلتیک فرصت های زیادی دارد که می تواند از آنها به خوبی استفاده کند و اگر این امر میسر می شد، امروز تحریم ها هیچ تاثیری نداشت.
خانزادی اظهار داشت: طی سال های گذشته کنوانسیون های زیادی در رابطه با محیط زیست و دریاها شکل گرفت که یکی از آنها مقابله با گرم شدن زمین است، اما اگر به شرایط کنونی زمین نگاه کنیم می بینیم که این کنوانسیون موفق نبوده است.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد تا 50 سال دیگر بخشی از یخچال های قطب شمال دیگر وجود نخواهند داشت؛ این امر نشاندهنده عدم موفقیت این کنوانسیون ها و نرسیدن به نتیجه مطلوب در این زمینه است.
خانزادی تصریح کرد: وقتی می گوییم 80 درصد مردم جهان کنار دریاها حضور دارند می بینید این عدد حداقل در ایران معنا ندارد که باید فرهنگسازی شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: 36 کشور در حوزه اقیانوس هند واقع شده اند و بیشتر آنها به دنبال برقراری ارتباط و بهره مند شدن از دریاها هستند که به آنها کشورهای دریایی گفته می شود.
خانزادی خاطرنشان کرد: همچنین 44 کشور در محدوده خشکی قرار دارند و به هیچ دریای آزادی Freedom راه ندارند اما ایران با دارا بودن سه حوزه آبی در شمال و جنوب، یک کشور دریایی محسوب می شود که متاسفانه تاکنون از این ظرفیت استفاده مناسب نکرده ایم.
به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش، 90 درصد تجارت جهانی کالا از طریق دریاها انجام می شود که یک سوم آن به ناچار از منطقه اقیانوس هند عبور می کند.
وی در ادامه سخنان خود به مقوله دزدان دریایی اشاره کرد و گفت: دزدی theft دریایی به عنوان یک ابزار بازی سیاسی در قرن 21 محاسبات دریایی را تحت تاثیر قرار داده است، وقتی این دزدان دستگیر می شوند، می بینیم هیچ علم ویژه ای ندارند اما سلاح های مدرن غربی ها در دست آنها است. و وقتی باج خواهی می کنند این باج ها در بانک های کشورهایی که برایشان امنیت ایجاد می کنند، قرار می گیرند.
خانزادی در ادامه به موقعیت ایران در آسیا اشاره کرد و عنوان کرد: ایران در منطه غرب آسیا در مجموع 15 تا 16 کشور موجود در شرایطی قرار گرفته که ظرفیت گذرگاهی بسیار زیادی دارد، باید با برنامه ریزی اصولی از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: دریاهای مهمی همچون دریای سرخ و مدیترانه پیرامون منطقه خاورمیانه قرار دارند و بیشتر مسائل جهانی که از طریق دریا متاثر می شود در این منطقه رخ می دهد.
وی خاطرنشان کرد: بازبودن گذرگاه هایی مانند تنگه هرمز برای کشورهای این منطقه بسیار مهم است و ایران در مرکز راهبردی انرژی جهان قرار دارد.
خانزادی اضافه کرد: زمانی در منطقه تمدن دریایی بودیم، اما به تدریج از آن فاصله گرفتیم و امروز نیروی دریایی به شدت به دنبال این تمدن است، تمدن دریایی می تواند مولد ثروت، قدرت و منزلت باشد که منطقه مکران این قابلیت را دارد.
همچنین محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در این مراسم گفت: از 35 کنوانسیون بین المللی که در سازمان دریانوردی مصوب شده 14 مورد آن یعنی حدود 40 درصد مربوط به محیط زیست دریایی است و ایران هم تقریبا به بیشتر آنها متعهد است.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم اقدامات مفیدی برای محیط زیست دریایی و تردد کشتی ها انجام دهیم و تلاش کنیم هیچ خلائی در این زمینه نداشته باشیم.
راستاد با اشاره به معضل آلودگی دریاها به ویژه پلاستیک افزود: اگر بخواهیم سواحل و دریاهایی پاکیزه داشته باشیم باید فرهنگ حفاظت از محیط ریست دریایی را اشاعه دهیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در سال های اخیر سعی کردیم با همکاری سازمان های مرتبط با دریا و استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی و دانش آموزان فرهنگ حفاظت از محیط زیست دریایی را اشاعه دهیم.
ارسال نظر