ترامپ درباره دیدار با رهبر کره شمالی: باید ببینیم چه می‌شود

به گزارش گروه سیاسی رکنا، دونالد ترامپ Trump روز چهارشنبه در حین دیدار با شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان با این سوال خبرنگاران مواجه شد که آیا نگران این هستید که کیم دیدار با شما را لغو کند؟ آیا نشست با کره شمالی همچنان ادامه دارد؟

وی تنها به این جمله اکتفا کرد که « ما باید ببینیم» و در پاسخ به این سوال که آیا لغو رزمایش های نظامی با کره جنوبی را می پذیرید؟ هم گفت:« ما چیزی را ندیده ایم و نشنیده ایم. ما خواهیم دید که چه اتفاقی می افتد».

خبرنگاری ادامه داد آیا به نظر شما کیم جونگ اون درباره لغو دیدار، بلوف زده است؟ که ترامپ باز هم تکرار کرد: ما خواهیم دید که چه اتفاقی می افتد. خواهیم دید. زمان خواهد گفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا همچنان بر عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح هسته ای و خلع سلاح هسته ای کره شمالی اصرار دارید؟ گفت: آری.

دولت کره شمالی روز سه شنبه در حالی مذاکره از قبل برنامه ریزی شده با کره جنوبی را به حالت تعلیق در آورد و تهدید کرد مذاکره صلح رهبر این کشور با همتای آمریکایی اش را لغو کند که هیچ کس احتمال این نوع چرخش ناگهانی از سوی پیونگ یانگ را نمی داد.

همانگونه که تصمیم ناگهانی قبلی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی برای مذاکره با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی اش ناباورارنه می نمود، تصمیم دیروز او برای لغو این دیدار که مقرر شد در سنگاپور انجام گیرد نیز به خوش خیالی های جامعه جهانی نسبت به تحقق واقعی و آسان مذاکرات صلح شبه جزیره کره خط بطلان کشید و در آن تشکیک ایجاد کرد.

زیرا او این بار نیز ناباورانه تصمیم گرفت رزمایشی را که کره جنوبی و آمریکا در این شبه جزیره در حال برگزاری آن هستند، بهانه ای قرار دهد تا هم مذاکرات امروز هیات های بلند پایه سیاسی دو کره را لغو و هم برای دیدارش با ترامپ نیز پیش شرط جدی تعیین کند.

چون طبق برنامه قرار بود مقامات دو کره امروز با هدف گفت و گو در مورد چگونگی خلع سلاح شبه جزیره در روستای مرزی 'پانمونجوم' در مرز دو کره با هم مذاکره کنند.

این تصمیم کیم نیز بدان جهت ناباورانه بود که پیونگ یانگ طی یک ماه گذشته با خوش باوری تمام تلاش زیادی را برای همگرایی با سئول انجام داد و با اعلام اینکه همه برنامه های هسته ای و موشکی خود را کاملا کنار می گذارد، حتی به دعوت به آشتی دشمن همیشگی، یعنی واشنگتن نیز لبیک گفت.

از جمله اقداماتی که تاکنون برای 'روند صلح شبه جزیره کره' انجام گرفت، می توان به مذاکره دو هفته قبل رهبران دو کره در نقطه مرزی دو کره در کره جنوبی و نیز تعیین سنگاپور برای انجام دیدار تاریخی رهبران آمریکا و کره شمالی برای 12 ژوئن برابر با 22 خرداد اشاره کرد.

این روند مذاکرات صلح شبه جزیره کره ظاهرا می رفت تا سیر طبیعی خود را برای نیل به هدف تاریخی طی کند، روندی که از سوی دولت های رقیب آمریکا همچون چین و روسیه نیز مورد تایید قرار گرفته بود.

رهبر کره شمالی برای اثبات خوش نیتی خود در مذاکره با همتای کره جنوبی و به ویژه مذاکره احتمالی با همتای آمریکایی اش، حتی از ادعای همیشگی برای خروج 28 هزار نیروی آمریکایی از کره جنوبی نیز عقب نشینی کرده بود.

اما روند یک سویه تحولات در این شبه جزیره به او آموخت تا با چندین عامل کنار هم به این نتیجه برسد که نمی تواند چندان به وعده های توخالی طرف مقابل (به ویژه دیدار مقدماتی ماه قبل خود با مایک پومپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و وزیر خارجه فعلی این کشور) خوش بین باشد.