رییس سازمان زندانها در مراسم امضای تفاهم نامه با کمیته امداد(ره):
خدمت به زندانی و خانواده زندانی بهعنوان یک ارزش الهی است
رکنا: رییس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: تفاهمنامه سازمان زندانها با کمیته امداد اقدام مبارکی است و این تفاهمنامه باید بهگونهای اثربخش باشد و تقاضا داریم که حمایت از خانوادههای زندانیان بیشتر باشد تا مشکلاتی را که در نبود سرپرست خانواده برای آنها ایجاد میشود برطرف شود.
به گزارش گروه سیاسی رکنا، اصغر جهانگیر در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری فیمابین روسای سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) با توجه به آمار موجودی زندان Prison ها گفت: بیش از ۶۲ تا ۶۳ درصد این زندانیان متأهل هستند و فقط ۳۹ هزار نفر فاقد فرزند هستند و بقیه حداقل یک فرزند دارند.
رئیس سازمان زندانها با بیان اینکه اعتقاد داریم زندانی Prisoner گناه کرده و مجرم شده است و باید محکومیتش را در چرخه اصلاح و تربیت در زندان سپری کند، افزود: خانواده این زندانیان تقصیر و گناهی متوجهشان نیست و نباید فشار مضاعف به خانواده زندانیان وارد شود.
وی افزود: بیش از ۷۵ درصد از خانوادههای زندانیان خانوادههایی هستند که از لحاظ اقتصادی محروم هستند و در مناطق حاشیهای به سر میبرند؛ لذا جدا شدن سرپرست آنها و آمدنشان به زندانها، فشار مضاعفی را به خانواده زندانیان وارد میکند که نیازمند این است توجه بیشتری به آنان شود.
جهانگیر ادامه داد: خانوادههای زندانیان پس از اینکه سرپرستشان زندانی میشود دچار مشکلات متعددی میشوند که مهمترین آنها از بین رفتن انسجام خانوادگی است. درخیلی از موارد پس از اینکه سرپرست خانواده به زندان میافتد خانوادهها با فروپاشی مواجه می شوند. متوسط آمارها نشان میدهد که ۲۰ درصد خانوادههای متأهل با ورود سرپرست خانواده به زندان، دچار فروپاشی شدهاند.
وی با بیان اینکه همکاری با مجموعه کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص این تفاهمنامه از سالهای گذشته آغاز شده است اضافه کرد: تفاهمنامه سازمان زندانها با کمیته امداد اقدام مبارکی است و این تفاهمنامه باید بهگونهای اثربخش باشد ؛ تقاضا داریم که حمایت از خانوادههای زندانیان بیشتر باشد تا مشکلاتی را که در نبود سرپرست خانواده برای آنها ایجاد میشود برطرف شود.
رئیس سازمان زندانها تصریح کرد: مشکلات معیشتی مهمترین مشکلاتی است که در نبود سرپرست خانواده برای آنان ایجاد میشود و همین زمینه تکدیگری و بزهکاری آنان را فراهم میکند.
مشاور رئیس دستگاه قضا با اشاره به تفاهم نامه همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان زندانها ادامه داد: در سال گذشته موفق شدیم بیش از ۶۲۴ نفر از فرزندان زندانیانی که ترک تحصیل کرده بودند را به مدارس بازگردانیم.
وی هدف اصلی از ایجاد تفاهم نامه همکاری با کمیته امداد امام خمینی (ره) را شناسایی نیازمندان واقعی اعلام کرد و گفت: حمایتهای ما باید بهگونهای باشد که حداقل معیشتی برای خانواده های زندانیان فراهم شود، اولویتبندی باید براساس شرایط خانوادههای زندانیان دارای شرایط خاص باشد بهطور مثال فرزند معلول یا بیماری خاصی داشته باشند.
وی افزود: در این رابطه خانوادههای زندانیانی که هر دو سرپرست آنها زندانی هستند شناسایی شدهاند که باید به اینها کمکهای بیشتر و عنایات ویژهای شود. این کمکها اثربخشی بیشتری را در جامعه خواهد داشت. خدمت به زندانی و خانواده زندانی بهعنوان یک ارزش الهی مطرح است به این دلیل که بخشی از آسیبهایی که اینها دیدهاند ناشی از قوانین و سیاستهای غلط و بحرانهای اقتصادی است که در جامعه ایجاد میشود.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه با اشاره به اینکه تمام تلاشهایمان را در حوزه سوادآموزی زندانیان انجام دادهایم تصریح کرد: سالانه بین ۳ تا ۴ هزار نفر از زندانیان را تحت پوشش سوادآموزی قرار می دهیم که این نشان میدهد بخشی از جامعه ما بیسواد هستند و نیاز به آموزش دارند.
وی در ادامه از کمکهای کمیته امام خمینی در راستای حمایت از خانوادههای زندانیان تقدیر کرد.
پس از امضای این تفاهم نامه مهندس فتاح به اتفاق هیات همراه از بخش های مختلف ندامتگاه شهر ری بویژه کارگاه های اشتغال و کلاس های حرفه آموزی بازدید کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر