نیروهای مسلح ایران عامل پایدار کننده امنیت در منطقه هستند
رکنا: فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت:بر خلاف آنچه ترامپ اظهار میکند، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران عامل پایدار کننده امنیت جمعی جهانی در منطقه هستند.
به گزارش گروه سیاسی رکنا، به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش که به عنوان میهمان ویژه در صدر هیاتی به ایتالیا سفر کرده است، در مراسم افتتاحیه این همایش مهم بین المللی که با حضور فرماندهان دریایی 50 کشور جهان برگزار میشود، اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران علاوه بر برقراری امنیت پایدار در منطقه خلیج فارس، تنگه راهبردی هرمز و دریای عمان، از سال 1387 تا کنون با اعزام بیش از 50 ناوگروه رزمی به منطقه خلیج عدن و تنگه راهبردی باب المندب در اقدامی کاملاً مستقل و در تعامل با جامعه دریانوردی جهانی، اقدام به مبارزه با دزدی theft کرده است.
وی گفت: این موضوع نشان میدهد که بر خلاف آنچه آقای ترامپ Trump اظهار می کند، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران عامل پایدار کننده امنیت جمعی جهانی در منطقه و بخشی جدا ناپذیر از آن است و در واقع این حضور نیروهای دریایی بیگانه در منطقه است که با تحمیل ترتیبات امنیتی نامطلوب موجب بروز ناپایداری در مناطق دریایی راهبردی جهان میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: بدیهی است برای مقابله با بحران نا امنی در دریا شاید به کارگیری ابزارهای قهری در برابر کسانی که جان خود را به سادگی به خطر انداخته و به دریاهای آزاد پا میگذارند اقدامی جامع و مانع نباشد. از این رو سرکوب کردن مصادیق ناامنی دریایی که در برخی مناطق با استفاده از ظرفیتهای سنتی مورد تأکید است به تنهایی کافی نبوده و باید دلایل ناامنی دریایی را شناسایی و نسبت به مهار آن اقدام کرد.
سیاری گفت: توجه به این موضوع حایز اهمیت است که تجارت جهانی از طریق دریا، نقطه تماس و تعامل کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است و در این فرآیند مناطق دارای ظرفیت دزدی دریایی و جریان غیرقانونی جابجایی کالا، اسلحه، مواد مخدر، انسان و نظایر آن در برخی نقاط گلوگاهی مانند تنگههای راهبردی جهان، در لبه تماس تجارت جهانی و مرزبندی نامأنوس شمال و جنوب قرار گرفته و همه ذینفعان را از این بابت مغبون می کنند.
وی افزود: قارههای اروپا و استرالیا که بخشی از کشورهای شمال مرزبندی توسعه جهانی را شامل میشوند، بیش از سایرین در لبه تماس این جریان هستند و ایتالیا و جزایر آن یکی از اصلی ترین سرپل های سرریز مهاجرت از لبه جنوب به شمال از طریق دریا شناخته میشود. این موضوع طی سالهای اخیر به یکی از چالشهای مهم نیروی دریایی ایتالیا و اتحادیه اروپا تبدیل شده و هزینههای قابل توجهی را تحمیل کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: قاره آسیا به دلیل در حال توسعه بودن و وجود فاصله معنیدار مراکز تمدنی آن از کانونهای توسعه نیافتگی جنوب، مقصد اصلی برای مهاجرت تلقی نمیشود، لیکن عبور خطوط مواصلاتی راهبردی دریایی جهانی از منطقهی اقیانوس هند، در برخی نقاط که حاکمیت دولت ساحلی بر مرزها و مناطق دریایی از انسجام کافی و معنی دار برخوردار نیست، تهدید دزدی دریایی مهترین چالش پیش روی کشورهای در حال توسعه و ذینفعان جامعه جهانی است.
وی افزود: با در نظر گرفتن این موضوع که دریا محیطی کلان است و کار ویژههای کنشگران و ذینفعان آن تأثیرات راهبردی در سطح ملی، منطقه ای و جهانی دارد، بهره گیری از قابلیت های سنتی برای دستیابی به امنیت دریایی جمعی به نوعی متوجه پایینترین سطح از اقدامات برای رویارویی با چالشهای پیچیده محیط دریایی و روندهای فزاینده آن است.
سیاری با اشاره به تدبیر رهبر عالیقدر جمهوری اسلامی ایران در مورد منافع دریا و قدرت دریایی گفت: منافع دریا مال همه است؛ امکانات این دریای پر برکت متعلق به این ملتهاست.
امیر سیاری در حاشیه این همایش همچنین با شماری از فرماندهان دریایی چند کشور جهان در ونیز دیدار و گفت و گو کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر