محسن رضایی: با وجود مجمع تشخیص "بن بست" در کشور وجود ندارد
رکنا: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حضرت امام مجمع تشخیص را برای بنبست شکنی در کشور بوجود آوردند که با وجود این مجمع هیچ چیز در کشور ما به بن بست برنخواهد خورد.
رکنا سیاسی: محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در اولین نشست خبری خود پس از انتصاب رئیس و اعضای جدید این مجمع طی سخنانی اظهار داشت: از مقام معظم رهبری که مسئولانی را در مجمع برگزیدند و اعضایی را منصوب کردند تا امر کارشناسی در سطح عالی کشور ادامه پیدا کند تشکر میکنم. همچنین ما همواره شاهد اهتمام ایشان به نظرات کارشناسی در طول دوران رهبری ایشان بودهایم.
وی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در ربع قرن فعالیت خود در امر سیاستگذاری و حل اختلافات بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تاکنون 292 مصوبه را به نتیجه رسانده که 187 مورد از آنها موارد اختلافی مانند مبارزه با فساد، پیشگیری از جرائم و رسیدگی به دارایی مسئولان بوده همچنین این مجمع 46 معضل را در طول دوران فعالیت خود مانند مسئلهای که در مورد بودجه سری که باید در اختیار رئیس جمهور باشد و در دوران اصلاحات مطرح شد و همچنین موارد اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان در مورد بانک مرکزی را حل و فصل کرده است.
رضایی تصریح کرد: در طول دوران فعالیت مجمع تشخیص مصلحت نظام 40 سیاست کلی تصویب شده و در طول 632 جلسه صحن مجمع 16 استفساریه به آییننامه و 1300 مصوبه رسیدگی شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فعالیت کمیسیونهای مجمع تشخیص خاطر نشان کرد: این کمیسیونها برای تهیه خوراک لازم در صحن مجمع 1083 جلسه برگزار کردهاند و از این مورد میتوان به بررسی سیاستهای محیط زیست و یا سیاستهای کلی اصل 44 قانون Law اساسی که موجب گشایش در ورود بخش خصوصی به حوزه اقتصادیکشور شد و همچنین سند چشمانداز 20 ساله و اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.
وی با اشاره به دلایل ایجاد مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط امام گفت: حضرت امام این مجمع را برای بنبست شکنی و ارتقاء کارآیی نظام بوجود آوردند با وجود مجمع تشخیص هیچ چیز نمیتواند در کشور به بن بست برسد و در حقیقت این مجمع اتاق فکر جمهوری اسلامی است که میتواند در موارد لزوم هر مشکلی را قانونا رسیدگی و حل و فصل کند.
رضایی با اشاره به اینکه جایگاه مجمع تشخیص از نظر شرعی هم بسیار مهم است گفت: مسئله اسلامی شدن قوانین در کشور از دو طریق قابل پیگیری است. یکی توسط شورای نگهبان است که هر زمان قانونی را مخالف شرع و اسلام تشخیص بدهد آن را رد کرده و هیچ قانون غیراسلامی از این طریق اجازه ورود به ادارات کشور را ندارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مجمع تشخیص مصلحت از نظر اثباتی به رهبر انقلاب کمک میکند تا با ابلاغ سیاستهای کلی امر ولایت را در کشور اعمال کند لذا وقتی امر ولایت ابلاغ میشود مجلس و دولت میبایست کارهای خود را در چارچوب این سیاستها تنظیم کنند. در حقیقت شورای نگهبان و مجمع تشخیص اسلامیت نظام را هم مواظبت میکنند و هم در کشور جاری و ساری میکنند.
وی خاطر نشان کرد: بارها بین شورای نگهبان و مجلس اختلافاتی بوجود آمده است که آنها در یک رده بالاتر یعنی در مجمع تشخیص بر اساس مصلحت کشور و مردم حل و فصل شده و بسیاری از گرههای کشور از این طریق گشوده شده است.
رضایی اضافه کرد: برای بازنگری در قانون اساسی شورایی تشکیل میشود که همه شخصیتهای حقیقی مجمع عضو آن هستند و این امر جایگاه مجمع تشخیص مصلحت را مهمتر میکند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه درباره حکم رهبر انقلاب در خصوص اعضای جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: بنا به شرایط فقهی و قانونی مجمع میبایست یکی از فقهای بزرگ به ریاست این مجمع میرسید که مقام معظم رهبری حضرت آیتالله شاهرودی را به این سمت برگزیدند. آیتالله شاهرودی از شاگردان شهید صدر بودند و از ایشان اجازه اجتهاد دریافت کردند و همچنین رابط بین حضرت امام و آیتالله صدر نیز بودند. ایشان همچنین با کمک شهید حکیم، مجلس اعلای شیعی عراق را راهاندازی کرده ضمن اینکه 3 تن از برادران ایشان نیز شهید شدند.
وی ادامه داد: مجمعی که میخواهد بالای سر شورای نگهبان باشد باید ریاستش را یکی از فقها و مجتهدان برعهده بگیرد. ساختار مجمع تشخیص و مصلحت آن نیز به کلی تغییر خواهد کرد. همه سازمانهای وابسته مانند مرکز مطالعات راهبردی و حوزه ریاست در دبیرخانه مجمع ادغام میشوند و این کار به چابکسازی تشکیلات مجمع کمک خواهد کرد.همچنین تعداد اعضای مجمع از 44 نفر به 49 نفر رسیده که دو نفر از آنها یعنی آیتالله شاهرودی و آیتالله جنتی هم شخصیت حقوقی و هم شخصیت حقیقی مجمع تشخیص هستند. ما همچنین موظف شدیم همه سیاستهای کلی را ساماندهی کرده و آییننامه نظارتی مجمع نیز تغییراتی خواهد داشت. ضمن آنکه بخشی از کارهای مطالعاتی و پژوهشی مجمع به دانشگاههای کشور سپرده خواهد شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر