فرمان مهاجرتی ترامپ با رای دیوان عالی آمریکا به شکل محدود اجرا می‌شود

تصمیم دیوان عالی به این معنی است که بخش‌هایی از محدودیت‌های اعمال شده از سوی دادگاه‌های رده پایین‌تر علیه فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ Trump برداشته می‌شود.

ترامپ در اولین ماه‌های ریاست جمهوری خود فرمانی را امضا کرد که به موجب آن ورود شهروندان شش کشور ایران، سوریه، سودان، سومالی، لیبی و یمن به مدت ۹۰ روز به آمریکا ممنوع می شود. این فرمان همچنین ورود پناهجویان را به مدت ۱۲۰ روز به آمریکا معلق می‌کرد.

این حکم در چند دادگاه مورد اعتراض قرار گرفت و اجرای آن عملا متوقف شد.

اما با تصمیم روز دوشنبه دیوان عالی آمریکا تا زمان رسیدگی این دیوان به پرونده در حدود چهار ماه دیگر، اجرای بخش‌هایی از حکم مهاجرتی ترامپ دوباره آغاز می‌شود.

ترامپ که هدف از فرمان مهاجرتی‌اش را بهبود امنیت در آمریکا عنوان کرده بود، تصمیم جدید دادگاه را "پیروزی آشکار" برای امنیت ملی آمریکا خوانده است.

ترامپ گفته است که این ممنوعیت ۷۲ ساعت پس از تایید توسط دادگاه به اجرا گذاشته خواهد شد.

به گزارش بی.بی.سی، دیوان عالی آمریکا می‌گوید معنای عملی تصمیم‌اش این است که فرمان مهاجرتی نمی‌تواند علیه شهروندان خارجی اعمال شود که دارای "ارتباطی اصیل" با شخص یا شرکتی در ایالات متحده هستند.

اما به گفته دیوان عالی بقیه شهروندان شش کشور مشمول بندهای فرمان مهاجرتی آقای ترامپ خواهند شد.

دادگاه همچنین اجازه داد ممنوعیت ۱۲۰ روزه ورود کلیه پناهجویان به آمریکا اجرا شود. به این ترتیب دولت ترامپ اجازه خواهد داشت مانع ورود آن دسته از متقاضیان پناهندگی شود که هیچ "ارتباط اصیلی" با افراد یا موسسات در آمریکا ندارند.

"ارتباط اصیل" شامل افرادی می‌شود که می‌خواهند وارد آمریکا شوند تا با عضو خانواده خود زندگی یا ملاقات کنند، دانشجوی دانشگاهی در آمریکا باشند، کارمند شرکتی در آمریکا باشند، یا برای سخنرانی در جمعی در آمریکا دعوت شده باشند.

دیوان عالی گفت این شامل "کسانی نمی‌شود که فقط برای پرهیز (از دستور اجرایی دولت) وارد یک رابطه می‌شوند."

یکی از اولین اقدامات دونالد ترامپ پس از شروع دوره ریاست جمهوری، صدور فرمانی اجرایی بود که سفر اتباع هفت کشور -ایران، لیبی، سوریه، عراق، سودان، سومالی و یمن - را به مدت ۹۰روز به آمریکا متوقف می‌کرد.

این فرمان در دادگاه‌های ایالتی مورد اعتراض قرار گرفت و نقض شد. با وجود این، رئیس جمهور آمریکا دستور تجدید نظرشده‌ای را در ماه مارس صادر کرد.

در دستور جدید، تعداد کشورهای مشمول ممنوعیت صدور ویزا به ۶ کاهش یافت - حذف عراق - و افرادی هم که ویزای معتبر آمریکا داشتند از ممنوعیت ورود مستثنی ‌شدند.

اما در اواسط مارس گذشته، دریک واتسون قاضی Judge دادگاهی فدرال در ایالت هاوایی دستور تازه مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را نیز در سراسر این کشور معلق کرد.

در نهایت دولت ترامپ در واکنش به آرای دادگاه‌های ایالتی و تجدید نظر، خواهان بررسی پرونده در دیوان عالی آمریکا شد که بالاترین مرجع قضایی این کشور است.

دیوان عالی آمریکا امروز اعلام کرد که در ماه اکتبر به این پرونده رسیدگی می‌کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.