بدون ماسک حرف نزنید!

متخصص و عضو هیات مدیره انجمن گوش و حلق و بینی گفت: ترشحات حین صحبت اگر حاوی ویروس باشند، انتقال دهنده ویروس کرونا خواهند بود، بر همین اساس زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی هنگام صحبت کردن ضروری است.

به گزارش رکنا ، ابراهیم رزم پا افزود: ویروس کرونا عمدتا به وسیله تماس دست آلوده به ویروس با دهان، بینی و چشم منتقل می شود، این ویروس تاجدار، در هوای آزاد زنده نمی ماند به این معنا که عطسه یا سرفه شخص، هوا را آلوده نمی کند یا منجر به آلوده شدن فرد دیگری که از آن مسیر عبور می کند، نمی شود.

وی ادامه داد: اما در فضای بسته مانند آسانسور یا سالن های ورزشی یا وسیله نقلیه عمومی، وضعیت متفاوت است و در صورت عطسه یا سرفه از سوی فرد ناقل، بلافاصله ویروس پخش شده و بر صورت افراد حاضر در آن فضا یا بر روی سطوح می نشیند و منجر به آلوده شدن دیگران می شود.

متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه دست زدن به سطوح آلوده در فضای بسته و تماس دست با چشم، بینی و دهان بلافاصله باعث انتقال کرونا می شود، گفت: پیش از این سخن از انتقال ویروس از طریق عطسه و سرفه و تماس با سطوح بود اما تحقیقات جدید نشان می دهد که صحبت کردن بدون رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله فیزیکی، عامل اصلی انتقال ویروس کرونا است.

تنها راه مصون ماندن از کرونا

وی درباره چرایی این موضوع توضیح داد: هنگام صحبت کردن، ترشحاتی از دهان خارج می شود که اگر حاوی ویروس فرد ناقل باشد به همان شکلی که عطسه و سرفه منتقل کننده هستند، این ترشحات هم منتقل کننده ویروس خواهند بود بر همین اساس زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی هنگام صحبت کردن یگانه راه منع انتقال ویروس است.

رزم پا تصریح کرد: علاوه بر این، آواز خواندن یا صحبت کردن دو نفر با هم در فضای بسته ای مانند آسانسور باعث پخش شدن ویروس و نشستن آن بر روی سطوح می شود که با تماس نفر بعدی به آن سطوح، منجر به آلوده شدن و در صورت تماس دست با دهان، بینی و چشم ویروس به بدن فرد وارد می شود.

به تاکید وی، کسانی که واقعا مشکوک یا حاوی ویروس هستند، حتی در فضاهای بسته با تعداد افراد کم یا صحبت نکنند یا اگر صحبت می کنند حتما از ماسک استفاده کنند.

مهم ترین عوامل پیشگیری از کرونا

عضو هیات علمی انجمن گوش، حلق و بینی، با تاکید بر اینکه تعداد و میزان ویروسی که وارد بدن می شود در ابتلا و آلودگی مهم است و شستن دست و صورت از حجم ویروس می کاهد، افزود: بهتر است افراد به محض ورود به منزل، علاوه بر شستن دست و صورت، بینی و دهان را هم شست و شو دهند و هر چه میزان شست و شو بیشتر باشد امکان آلودگی و ابتلا کمتر می شود ضمن اینکه بدن در قبال حجم کم ویروس بهتر مقابله می کند.

رزم پا به زدن ماسک حتی استفاده از سه ماسک در مکان های شلوغ و خطرناک تاکید کرد و گفت: درست است که ماسک ها سه لایه هستند اما بعضی از آن ها قدرت پیشگیری و محافظت کمی دارند. بنابراین توصیه می شود کسانی که به محیط هایی وارد می شوند که مشکوک است حتما از دو ماسک و گاه سه ماسک استفاده کنند.

انتقال ویروس کرونا در کدام محدوده سنی بیشتر است؟

وی در پاسخ به اینکه انتقال ویروس در کدام رنج سنی بیشتر است، افزود: ویروس کرونا به محدوده سنی خاصی تعلق ندارد و همه را درگیر می کند اما ویروس جهش یافته انگلیسی بیشتر به مبتلا کردن سن جوانان و نوجوانان و پایین تر تمایل نشان می دهد. پس توصیه می شود در هر شرایطی پروتکل های بهداشتی رعایت شود و از دست دادن، روبوسی کردن و تماس نزدیک پرهیز کرد.

با فوت ۲۸۳ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۴ هزار و ۵۲۴ نفر رسید. پنج هزار و ۵۴۵ بیمار بدحال نیز در بخش های آی سی یو بستری هستند.

آمار کرونایی ها در ایران

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۶ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۶۴۰ هزار و ۶۷۰ نفر رسید.

تاکنون دو میلیون ۹۲ هزار و ۳۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۵۴۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۶ میلیون و ۹۲۹ هزار و ۶۰۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس این گزارش، اکنون ۴۶شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.

مجموع واکسن های تزریق شده در کشور

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۶۲ هزار و ۶۱۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۵۴۸ هزار و ۶۱۵ دوز رسید.

جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که جهان را تهدید می کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ویروس جهش یافته در هندوستان میزان سرایت و مرگ آوری بیشتری دارد و از ویروس جهش یافته در انگیس نیز خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، سیستم بهداشتی و درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است.

سونامی ویروس کرونا در هند

هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، سیستم بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

تاکنون بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۲۳۸ هزار نفر جان باخته اند. گزارش های منتشر شده از هند حاکی از این است که تعداد مرگ روزانه کرونا در این کشور به حدود ۳۶۰۰ نفر در روز رسیده است و بیمارستانهای این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی از جمله اکسیژن مواجه هستند و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمی کنند.

نقش مهم هند در تولید واکسن کرونا

هند یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنیاست. ایران نیز یکی از واکسن های تولید شده در این کشور را به نام واکسن کوواکسین از شرکت بهارات بیوتک خریداری کرده است. مسئولان وزارت بهداشت برای خرید ۵۰۰ هزار دوز از این واکسن سفارش داده بودند اما بعد از رسیدن محموله اول این واکسن به میزان ۱۲۵ هزار دوز، محموله دوم که ۳۷۵ هزار دوز واکسن بود با دستور دادستانی در هندوستان به علت نیاز این کشور توقیف شد.

واکسیناسیون کرونا در کشورهایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده اند، موثر بوده به طوری که انگلستان با سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا توانسته است آمار مرگ های بالای هزار نفر را به چهار نفر در روز کاهش دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

آمار کرونا در جهان

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۲۸۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.