کرونا دارم یا اضطراب؟
رکنا:در این روزها همه ما با آشکار شدن هر علامتی در بدن خود فکرمان مشغول میشود که آیا به کرونا مبتلا شدهایم؟
به گزارش رکنا، با اوج گیری دوباره کرونا در کشور، ممکن است علائم آن به سراغ ما بیاید؛ اما آیا ما به کرونا مبتلا شدهایم یا نه؟
اگر ما حتی اضطراب هم داشته باشیم، ممکن است برخی از علائم بیماری کرونا مثل مشکلات گوارشی، تنگی نفس و تب در بدن ما آشکار شود، اما یکسری تفاوتها دارد که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
مشکلات گوارشی
اضطراب: موقتی بودن، بروز علائم با کوچکترین فشار عصبی، تشدید شدن آن با خوردن نامنظم غذا
کرونا: داشتن روند پایدارتر، بروز اختلال با علائم دیگر مثل تب، بدن درد و ...
تنگی نفس
اضطراب: موقتی بودن، بهبودی آن با فعالیتهای ذهنی و جسمی، بدون سرفه و تب
کرونا: دائمی بودن، شدت گرفتن آن با انجام فعالیت بدنی، همراه با سرفه و تب
تب
اضطراب: موقتی بودن، صرفا احساس داغی و گرگرفتگی
کرونا: دائمی و چند روزه بودن، داشتن دمای بالای ۳۷/۵
همچنین نتایج یک مطالعه بزرگ نشان میدهد که بهبودیافتگان کرونا چند ماه بعد از ابتلا به این بیماری دچار افسردگی و اضطراب میشوند.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس انجام شد، نشان می دهد که برخی از بهبودیافتگان کرونا سه ماه بعد از ابتلا به این بیماری با خطر بالای ابتلا به یک بیماری روانی روبرو می شوند.
پل هریسون استاد روانشناسی دانشگاه آکسفورد در انگلیس گفت: محققان دانشگاه آکسفورد در این مطالعه پرونده الکترونیکی سلامت بیش از ۶۹ میلیون بیمار آمریکایی را مورد بررسی قرار دادند؛ ۶۲ هزار و ۳۵۴ نفر از این افراد از اواخر ماه ژانویه تا اول آگوست به ویروس کرونا مبتلا شده بودند.
این محقق تاکید کرد: پیگیری افرادی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بود، نشان داد که در مدت ۳ ماه، برای یک نفر از هر پنج نفر بهبود یافته کرونا، برای اولین بار ابتلا به اضطراب، افسردگی یا بی خوابی بوجود آمده است. محققان گفتند که این احتمال تقریباً ۲ برابر بیشتر از سایر گروه های بیماران در همان دوره بود.
این مطالعه نشان داد: ۲۰ درصد از افرادی که به کرونا مبتلا می شوند در مدت ۹۰ روز به یک اختلال روانی مبتلا می شوند. همچنین این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به کووید۱۹ در افرادی که سابقه یک بیماری روانی داشتند نسبت به افرادی که سابقه این بیماری را نداشتند، ۶۵ درصد بیشتر بود.
یافته های این مطالعه در مجله The Lancet Psychiatry منتشر شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر