درمان قطعی ریزش مژه ها

برای اینکه جلوی ریزش مژه خود را بگیرید اول از همه به دنبال علت آن باشید در اکثر موارد به دلیل تغذیه ناسالم و مصرف داروهای خاص این اتفاق می افتد.

علت ریزش مژه ها و نازک شدن آن ها

مژه ها هم یک چرخه طبیعی رشد، شبیه به موی سر دارند. رشد می کنند، می ریزند و دوباره یک بار دیگر رشد می کنند.مژه های قدیمی تر از بین می روند و مژه های جدید در حال رشد هستند با این حال اگر متوجه شدید که مژه های قدیمی شما سریع تر از آنچه که جدیدها رشد کنند، میریزند ممکن است دچار مشکل شده باشید.

استفاده از ریمل مژه و ابرو:

بسیاری از تحقیقات و مطالعات نشان داده اند که زنان زیادی به علت استفاده بیش از حد از ریمل مژه و ابرو و یا استفاده از لوازم آرایشی بی کیفیت، مژه های خود را از دست می دهند. ریمل های ضد آب یکی از اصلی ترین دلایل ریزش مژه میشود.

در برخی موارد، بعضی از افراد واکنش های حساسیتی به این ماده را دارند که باعث ریزش مژه ها می شود. ریمل های مژه و ابرو با چند ماده شیمیایی ساخته شده اند، و حتی ممکن است واکنش های آلرژیک ایجاد کند و منجر به ریزش مژه شود.

همچنین اگر نسبت به آلرژن های هوایی، مانند گرد و غبار، حشرات، حیوانات خانگی آلرژی دارید، توصیه می شود که از ریمل های مژه و ابرو استفاده نکنید، زیرا ممکن است یکی از دلایل ملتحمه و درماتیت نیز باشد.

اگر شما دارای پوست حساس هستید و آلرژی دارید، پیشنهاد می شود که از ماسک استفاده کنید. حتی اگر این کار را نکنید، باید مراقب باشید که چشمانتان را بشویید و به صورت کامل و به آرامی انواع آرایش چشم و مژه هایتان را پاک کنید.

استرس و فشار:

هنگامی که شما تحت استرس و فشار طبیعی زیاد هستید، ممکن است باعث ریزش مژه هایتان شود. هنگامی که تحت تنش قرار می گیرید، بر بدن شما نیز تاثیر می گذارد.

تغییرات متابولیسم و سطوح کورتیزول( هورمون هایی که مسئولیت پاسخ نگهداری و کنترل مژه هایتان را به عهده دارند)، دچار نوسانات می شوند، این نوسانات ناشی از سطوح بالای استرس است و در نهایت منجر به ریزش مژه ها میشود.

این ریزش فقط برای موی سر یا مژه نیست، حتی ممکن است، موهای سینه و یا شانه شما شروع به ریزش کنند.

ریزش مژه به چه علت اتفاق می افتد؟

اختلال مو کنی یا تریشوتیلومانیا:

این اختلال با وضعیت روحی شما همراه است. در این حالت بیمار موهای خود را می کند و برخی افراد مژه ها و ابروهایشان را می کنند. این بیماران هر مو را از ریشه خود بیرون می آورند.

این وضعیت معمولاً در دوران کودکی و یا نوجوانی شروع می شود و یا در بعضی مواقع با شروع بلوغ انجام می شود. در حالی که بسیاری از بیماران آن را زود درمان می کنند، اما در برخی دیگر این وضعیت تا بزرگسالی ادامه دارد.

تریشوتیلومانیا

علت های پزشکی درباره ریزش مژه

آیا ریزش مژه به علت بیماری رخ می دهد؟

تیروئید:

داشتن غده تیروئید بیش از حد فعال یا غیرفعال نیز می تواند باعث ریزش مژه ها شود. یک تیروئید بیش از حد فعال باعث ناتوانی در تحمل گرما، کاهش وزن، سردرد و مشکل در خواب می شود.

از سوی دیگر، یک غده تیروئید ضعیف باعث می شود که مژه ها و ابروها بی دلیل نازک و شکننده و خشک شوند. همچنین باعث ایجاد علائمی، مانند:خشکی پوست ، تهوع، استفراغ، یبوست و افزایش وزن می شود.

آلوپسی آندروژنیک:

این بیماری معمولاً به عنوان آلوپسی شناخته می شود. یک اختلال سیستم ایمنی است که باعث ریزش مو میشود.

در این بیماری، سلول های ایمنی بدن شروع به حمله به فولیکول های مو می کنند، که در نتیجه باعث ریزش مو میشود و این موضوع می تواند باعث ریزش مو در سراسر بدن و یا فقط در منطقه خاصی مانند پوست سر ،ابرو یا مژه شود.

تا به حال هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد. اما محصولات موضعی به عنوان بهترین درمان برای ریزش مژه و ابرو شناخته شده اند. مانند:روغن مورد مرکب.

علت ریزش مژه و داروهای آن:

برخی از داروها وجود دارند که باعث نازک شدن و یا از بین رفتن مژه ها میشوند. بنابراین توصیه می شود که تحت هیچ شرایطی خودتان را تحت خود درمانی قرار ندهید و همیشه با پزشک در مورد عوارض جانبی داروهای تجئیز شده، مشورت کنید.

اگزما:

یک بیماری پوستی است که باعث خارش، قرمزی و ناراحتی پوست می شود. بسیاری از افرادی که به اگزمای شدید مبتلا هستند، نیاز به مشاوره تخصصی پوست برای درمان صحیح دارند.

اگزما همچنین تشخیص داده شده است که بر روی پلک ها تاثیر می گذارد و باعث ریزش ابرو و مژه میشود. همچنین ممکن است باعث خارش پوست سر شود که خاراندن بیش از اندازه آن سبب ریزش مژه ها میشود.

بنابراین اگزما باید توسط پزشک حاذق مورد درمان قرار بگیرد، تا بتوانید از داروهای مناسب برای درمان پوست خود و جلوگیری از ریزش و نازک شدن مژه ها استفاده کنید.

تغییرات متابولیسمی:

با افزایش سن، متابولیسم در بدن تغییر می کند و دچار اختلال در ریزش مو بخصوص ریزش مژه ها می شوید. فولیکول های مو،کمتر تحریک می شوند و باعث می شود که رشد مو کاهش پیدا کن.

شیمی درمانی:

شیمی درمانی دارای معایب زیادی است. ریزش مو از پوست سر به عنوان یکی از بزرگترین معایب آن محسوب می شود. برخی آنها کوتاه مدت هستند و برخی بلند مدت می باشند. که در هر فردی متفاوت است.

اگر ریزش مو اتفاق افتد، باید تحت نظر پزشک از محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده کنید.

راه هایی برای افزایش سرعت رشد مژه ها :

هنگامی که شما علت ریزش و نازک شدن مو را متوجه می شوید، می توانید گام های خاصی برای افزایش سرعت رشد آنها انجام دهید، که عبارتند از:

داشتن یک تغذیه سالم

تغذیه خوب و مناسب لازم است، تا سرعت رشد مژه ها و سلامت کلی بدن شما را نیز افزایش دهد. برخی از مواد مغذی که احتمال سرعت رشد مو را افزایش میدهند، شامل موارد زیر هستند:

بیوتین:

بیوتین مسئول پشتیبانی از تولید کراتین است. کراتین مواد اولیه ای است که موهای شما از آن تشکیل می شود. می توانید آنرا در مواد غذایی، مانند:گل کلم، پیاز، کلم بروکلی و دانه ها یافت . اطمینان حاصل کنید که بدنتان مقدار بیوتین مورد نظر را دریافت میکند.

ریزش مژه به علت تغذیه بدون پروتئین

پروتئین:

پروتئین ماده اصلی ساختار برای موهای شما می باشد. 90 درصد مو از پروتئین تشکیل شده است، بنابراین داشتن رژیم غذایی با پروتئین بالا ضروری است.

پروتئین همچنین در بدن شما باعث تولید اسید آمینه ای می شود که به تولید کراتین بیشتر کمک میکند. کراتین کمک می کند تا مژه های سالم و پرپشتی داشته باشید. مانع شکستگی آنها می شود.

ریزش مژه به علت کمبود آهن و نیاسین

آهن:

اگر رژیم غذایی شما مقدار معینی از آهن نداشته باشد، ممکن است که باعث آسیب و ریختن مژه ها شوند. خوردن غذاهای غنی از آهن باعث افزایش رشد مژه و جلوگیری از شکستگی آن می شود. لوبیا، میوه های خشک ،مرغ، سبزیجات با برگ سبز تیره، غلات حاوی آهن و غذاهای دریایی نمونه هایی از غذاهایی هستند که غنی از آهن می باشند.

نیاسین:

نیاسین، یک شکل از ویتامین b3 است و به جریان خون در فولیکول های مو کمک می کند و همچنین باعث افزایش رشد مژه ها می شود. شما می توانید نیاسین را در غذاهایی مانند:ماهی، مرغ، بوقلمون، نخود، آووکادو، گوشت گاو، بادام زمینی و غیره دریافت کنید.

بادام زمینی

علت ریزش مژه و راه های درمان از طریق تغذیه

همچنین می توانید روزانه از مولتی ویتامین استفاده کنید و در آن واحد چندین ویتامین را وارد بدنتان کنید. در حالی که بسیاری از ویتامین های موجود وجود دارد که به طور اختصاصی و ویژه، دنبال رشد مو و ناخن هستند.

اما لازم نیست که شما آنها را بپذیرید. می توانید هر مولتی ویتامین با کیفیت بالا را دریافت کنید.

امروزه شما می توانید بسیاری از سرم های رشد مژه را که به صورت آرایشی مورد استفاده قرار می گیرند ، مصرف کنید. بسیاری از محصولات آرایشی چشم وجود دارند، که حاوی پپتید و لیپیدها هستند و باعث افزایش سرعت رشد مژه می شوند.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

وبگردی