تشخیص بیماری پارکینسون از شبکیه چشم

میانگین لایه بیرونی شبکیه چشم درمبتلایان حدود سی و پنج هزارم میلی متر است درحالی که در افراد عادی این میزان ۳۷ هزارم میلی متر اندازه گیری شده است، افزون بر این، لایه دوپامین مغز مبتلایان به پارکینسون نیز کوچک‌تر از افراد غیر بیمار است. نابود شدن دوپامین درمغز که مسئول هماهنگی حرکت بدن است سبب دگرگون شدن پاسخ شبکیه چشم به کم و زیاد شدن شدت نور دریافتی به وسیله چشم می‌شود. دوپامین بخشی بسیار حساس درمغز و مسئول حرکت اندام‌های بدن است، در بیماران مبتلا به پارکینسون، سلول‌های مغزی موجود در این بخش از بین خواهد رفت.

مطالعه درباره ارتباط نازک شدن شبکیه چشم و پیشرفت بیماری پارکینسون در اثر از بین رفتن سلول‌های مغزی تولید کننده دوپامین به وسیله دانشمندان دانشگاه ملی سئول درکشور کره جنوبی انجام شده و به متخصصان عصب شناس کمک می‌کند با انجام یک اسکن ساده از چشم افراد بیماری را درمراحل اولیه شناسایی کنند، آن ها امیدوارند این روش بتواند به شناسایی زودهنگام بیماری، پیش از نمایان شدن علامت‌های بیماری در اختلال حرکت اندام‌های بدن دست کمک کند.

بر اساس این پژوهش ها در افرادی که دچار ناهماهنگی درحرکت اعضای بدن در اثر پیشرفت بیماری پارکینسون هستند، نازک شدن شبکیه چشم محسوس است. بیماران مبتلا به پارکینسون دچار مشکل هایی، چون سفتی عضلات، کندی درحرکت اندام‌های بدن، لرزش غیراختیاری، اختلال درخواب، خستگی مزمن و کاهش کیفیت زندگی می‌شوند. این بیماری عصبی پیش رونده است که سلول‌های مغزی را نابود می‌کند.

کارشناسان در این تحقیق ۴۹ نفر از بازه سنی ۶۹ سال را که به این بیماری مبتلا بودند، مورد آزمایش قرار دادند و طی دو سال به بررسی میزان دوپامین و ضخامت شبکیه چشم آن‌ها پرداختند.

در حال حاضر روش درمانی کاملی برای مبارزه با این بیماری وجود ندارد و تنها مصرف برخی دارو‌ها ازشدت عارضه‌های آن می‌کاهد. صد‌ها دانشمند درسراسرجهان مشغول تحقیق و پژوهش برای یافت روش‌ها درمانی و پیشگیرانه از ابتلا به این بیماری هستند.

دانشمندان امیدوارهستند درآینده از اسکن چشم برای غربالگری ابتلا به بیماری پارکینسون درمراحل اولیه استفاده شود وبه این ترتیب راهکار‌های درمانی بهتری پیش روی بیمار واطرافیان او قرارگیرد.

نتیجه این پژوهش درمجله (Neurology) به چاپ رسیده است.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید