کاهش خطر سکته مغزی با چای سیاه
رکنا: نوشیدن چای سیاه خواص بی شماری در حفظ سلامت بدن و مصون ماندن از بیماری ها دارد.
چای سیاه حاوی پلیفنولهاست، آنتیاکسیدانهایی که به بلوکهای آسیب دیده DNA که ناشی از مصرف تنباکو و یا سایر مواد شیمیایی هستند، کمک میکند. آین آنتیاکسیدانها در میوهها و سبزیجات نیز یافت میشوند بنابراین میتوانند بهعنوان بخشی از رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم مورد استفاده قرار گیرند.
مطمئنا شما هم در مورد نوشیدنیهای نظیر چای سیاه و قهوه نقدهای بسیاری شنیده اید. اگرچه مصرف افراطی هر خوراکی میتواند عوارض جانبی را بههمراه داشته باشد، اما نوشیدن یک فنجان چای سیاه اضافی در روز نمیتواند آنقدرها هم که تصورش را میکنید، بد باشد. مزیتهای مصرف چای سیاه بدون در نظر گرفتن افزودنیهایی نظیر شکر و شیر به شرح زیر میباشد.
سلامت دهان و دندان
مطالعاتی که توسط انجمن سلامت تجارت چای تامین میشود، نشان داد که چای سیاه سبب ایجاد پلاک میشود و رشد باکتریهایی را که سبب ایجاد حفرهها و پوسیدگی دندان میشود را محدود میسازد. پلی فنولها در چای سیاه یافت میشوند و از باکتریهای ایجادکننده حفره عبور میکنند و مانع رشد آنزیمهای باکتریایی میشوند.
حاوی آنتیاکسیدانها
چای سیاه حاوی پلیفنولهاست، آنتیاکسیدانهایی که به بلوکهای آسیب دیده DNA که ناشی از مصرف تنباکو و یا سایر مواد شیمیایی هستند، کمک میکند. آین آنتیاکسیدانها در میوهها و سبزیجات نیز یافت میشوند بنابراین میتوانند بهعنوان بخشی از رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم مورد استفاده قرار گیرند.
تقویت سیستم ایمنی
چای سیاه حاوی آنتیژنهای است که به بهبود و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. علاوه بر این تاننهای موجود در آن توانایی مبارزه با ویروسها را دارند، از اینرو این مساله ما را از ابتلا به آنفلوآنزا و دیگر ویروسهای رایج محافظت میکند.
کاهش خطرسکته مغزی
در مقالهای منتشر شده در سال ۲۰۰۹ بیان شده بود مصرف چای سیاه و سبز سبب کاهش خطر سکته مغزی میشود، افرادی که ۳ فنجان یا بیشتر چای مینوشند، خطر ابتلا به سکته مغزی را تا ۲۱درصد کاهش میدهند.
افزایش انرژی
بر خلاف سایر نوشیدنیهایی که حاوی ترکیبات کافئینی نسبتا زیادی هستند، مقادیر کمی از آنها در چای موجود میباشند که موجب افزایش جریان خون میشوند. همچنین متابولیسم، سیستم تنفسی، قلب Heart و کلیه را تقویت میکنند.
کاهش استرس
همه ما از مزایای آرامبخش چای سیاه آگاهی داریم. مطالعات نشان دادهاند که اسید آمینه موجود در چای سیاه ممکن است به شما در حفظ کردن تمرکز کمک کند. مصرف مداوم چای سیاه همچنین سبب کاهش سطح هورمون استرس (کورتیزول) میشود.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی سالخوردگان در جزایر مدیترانه، مشخص شده است افرادی که چای سیاه را بهمدت طولانی مصرف کردهاند (یعنی ۱ – ۲ فنجان در روز) خطر ابتلا به دیابت Diabetes نوع ۲ را تا ۷۰درصد کاهش دادهاند.
سلامت گوارش
علاوه بر بهبود سیستم ایمنی بدن، تاننها دارای اثرات درمانی بر بیماریهای گوارشی (معده و روده) هستند و همچنین باعث کاهش فعالیتهای هاضمهای میشوند.
سلامت استخوانها
همچنین برخی تحقیقات نشان میدهند که مصرفکنندههای چای، استخوانهای قویتری دارند و احتمال ابتلا به آرتروز در این افراد بسیار کم است.
پیشگیری از سرطان
اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما برخی تحقیقات نشان میدهند آنتیاکسیدانها مانند پلی فنلها و کاتچینها موجود در چای ممکن است در پیشگیری از برخی سرطانها موثر باشند.
ارسال نظر