توصیه های دوران بارداری؛
پرخوری چه بلایی بر سر جنین می آورد؟
رکنا: پرخوری مادران در دوران بارداری سبب چاقی نوزادان می شود.
اشتهای بیش از اندازه در دوران بارداری عوارض متعددی را برای سلامت مادر و جنین به دنبال خواهد داشت.
کارشناسان درجدیدترین پژوهشهای خود دریافتند از هر سه زن یک نفر دچار چاقی و اشتهای غیر قابل کنترل در دوران بارداری میشود که این عارضه سبب افزایش بیش اندازه وزن آنها و ناتوانی در رسیدن به تناسب اندام Fitness پس از بارداری خواهد شد.
کارشناسان همچنین دریافتند میزان اضافه وزن در کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری دچار چاقی بیش اندازه شده اند بیش از سایر کودکان است، این کودکان در سنین نوجوانی اضافه وزنی بسیار زیادی پیدا می کنند.مطالعه بر روی بیش از ۱۱ هزار مادر باردار نشان داده است که بیش از ۳۶ درصد آنها دچار ناتوانی در کنترل مصرف مواد غذایی در این دوران می شوند.
این پژوهش به وسیله دانشمندان موسسه (UCL Great Ormond Street Institute of Child Health) انجام شده و درمجله تغذیه بالینی (the American Journal of Clinical Nutrition) به چاپ رسیده است.محققان هشدار میدهند ضرب المثل قدیمی خوردن غذا برای 2 نفر در دوران بارداری پیامدهای جدی برای سلامت مادر و نوزادان به همراه دارد.
چاقی و اضافه وزن غیرمجاز در دوران بارداری میتواند سبب افرایش فشار، چربی وقند خون، احتمال بروز خطر سقط جنین، ناتوانی در زایمان طبیعی، مشکلات گوارشی و تنفسی در بارداری و پس از زایمان زمینه ساز چاقی دائم مادر و افسردگی پس از زایمان در او می شود.بسیاری از مادران پس از چاقی بیش از اندازه در بارداری فرزند اول خود به دلیل برهم خوردن تناسب اندام و ناتوانی در تثبیت وزن خود دیگر تمایلی به بارداری دوباره ندارند.
کارشناسان دریافتند چاقی بیش از اندازه در مادران باردار نتیجه خوردن تنقلاتی چون شکلات و کیک و به طور کلی خوراکیهای شیرین است و این مادران کمتر به خوردن مواد غذایی سالم، چون میوه و سبزیجات، مواد پروتئینی و لبنی کم چرب، حبوبات، غلات و نان تمایل دارند.
این دسته از مادران دارای میزان کمی از ویتامینهای C، Aو B۶ در خون خود هستند که موادی ضروری برای رشد جنین و جلوگیری از بروز بیماری های مادر زادی به شمار می رود.متخصصان توصیه میکنند مادران باردار از همان اولین ماههای بارداری تحت نظارت پزشک Doctor و ماما، رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و هرهفته وزن خود را اندازه گیری و ثبت کنند.
مصرف بیش از اندازه شیرینی وشکلات در این دوران خطرناک است و با تحریک بدن سبب ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) و بالا رفتن خطر سقط جنین می شود.در کنار مصرف مواد غذایی سالم و با نسبت به اندازه، انجام ورزش Sport و تقویت عضلههای بدن نیز میتواند خطر سقط جنین راکاهش دهد و به زایمان طبیعی مادر کمک کند.
پس از زایمان در کنار مصرف مواد غذایی سالم برای غنی شدن تغذیه نوزاد با شیرمادر، انجام ورزش و داشتن رژیم غذایی مناسب برای بازگشت به وزن استاندارد میتواند از ابتلای مادر به انواع بیماریهای مزمن در آینده جلوگیری کند و توان باروری او را برای فرزند آوری در آینده افزایش دهد.
ارسال نظر