هنگام نور کم بینایی افزایش پیدا می کند

دانشمندان آلمانی در یک بررسی نشان دادند بینایی انسان، در ساعاتی از روز که نور کمتری وجود دارد، بهتر است.

به گزارش  دیلی‌میل، پژوهش جدیدی نشان داده است انسان در هنگام غروب آفتاب، بهترین دید را دارد. ریشه این موضوع، در غارنشینی اجداد انسان است.براساس این بررسی، بهترین دید انسان در ساعت هشت شب، در هوای تاریک و روشن و در ساعت هشت صبح، در ساعات پس از سپیده‌دم است.

پیش از اختراع لامپ، انسان‌ها در این ساعات، در معرض بیشترین خطرها از جمله حمله حیوانات درنده قرار داشت و باید برای دیدن تلاش می‌کرد.دانشمندان علوم اعصاب "دانشگاه گوته" (Goethe University) در آلمان، از 14 نفر خواستند یک پرتقال که نور کمی به آن تابیده بود، در مقابل یک پس‌زمینه سیاه پیدا کنند. آنها دریافتند که عملکرد این افراد در ساعات هشت صبح و هشت شب، بهتر است.

دانشمندان، با اسکن مغز افراد مورد آزمایش، دریافتند که مغز در این ساعات مشخص از شبانه‌روز و با غیرفعال شدن پس‌زمینه در قشر بصری، می‌تواند سیگنال ضعیف یک شیء کم‌نور را بهتر پردازش کند.

دکتر "کریستین کل"(Christian Kell)، از مرکز تصویربراری مغز دانشگاه گوته و از نویسندگان این پژوهش گفت: رانندگی در هنگام طلوع و غروب خورشید، ساده‌تر است زیرا مغز، مکانیزم تغییر درک ما از نور را دارد.

این ویژگی، ما را در موقعیت‌های بحرانی ایمن نگاه می‌دارد. همچنین، مغز، فعالیت در ناحیه شنوایی را سرکوب می‌کند که همین موضوع، دلیل بهتر بودن شنوایی در این ساعات است. همین موضوع، دلیل نجات یافتن انسان‌های غارنشین از درندگان بوده است.

این بررسی، نشان می‌دهد انسان به عنوان موجودی که در هنگام روز فعال است، برای جهت‌یابی تا حد زیادی به حس بینایی خود تکیه دارد. فعالیت انسان حتی در جوامع پیشین، معمولا تا هوای نیمه تاریک هنگام صبح یا غروب، زمانیکه منابع نور طبیعی تا حد زیادی کاهش می یابد، ادامه می‌یافت.

There was up to 26 per cent less activity in the visual cortex of the men in the study at dusk and in the morning than at midday.

این بررسی نشان داد که فعالیت کورتس تصویری مغز در مردان هنگام غروب و هنگام صبح نسبت به وسط روز حدود 26 درصد کمتر است.این پژوهش در مجله " Nature Communications" به چاپ رسید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.