رابطه میکروب های روده و ام اس

محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند برخی میکروب های روده با بیماری ام اس مرتبط هستند و مشخص شده است که این میکروب ها در تنظیم واکنش های ایمنی در مدل موش های آزمایشگاهی نقش دارند.
محققان امیدوارند این یافته ها به دانشمندان در فهم منشاء بیماری ام اس کمک کرده و احتمالا منجر به درمان های نظیر تغییرات رژیم غذایی یا داروها مبتنی بر محصولات جانبی میکروبی شود و بدین ترتیب دوره بیماری بهبود یابد.
بیماری ام اس یک اختلال عصبی خودایمنی است که بر حدود ۲.۵ میلیون نفر در جهان تاثیر گذاشته و با ضعف پیشرونده بینایی، ناتوانی و لرزش و همچنین مشکلات مرتبط با هماهنگی و تعادل اعضای بدن همراه است. در نمونه های شدید، رعشه شدید در بدن اتفاق می افتد.
بیماری ام اس هنگامی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن به عایق موسوم به میلین، که اطراف سلول های عصبی را دربرگرفته است، حمله می کند. محققان در طول دهه های گذشته مطالب بسیاری در مورد ام اس فراگرفته اند اما همچنان نمی دانند چرا سیستم ایمنی به میلین به عنوان اولین محل حمله می کند.
سرگیو بارانزینی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ژنتیک در بروز بیماری ام اس بسیار نقش دارد اما فاکتورهای زیست محیطی هم تاثیرگذار هستند. حتی در دوقلوهای همسان هم که دارای توارث ژنتیکی یکسانی هستند، تنها در ۳۵ درصد مواقع احتمال تشخیص بیماری ام اس در هر دو وجود دارد.»
به گفته وی، بسیاری از عوامل زیست محیطی نظیر سابقه سیگار کشیدن، رژیم غذایی و قرارگیری در معرض فاکتورهای پرخطر محیطی به ابتلا به این بیماری مرتبط شده است.
وی در ادامه می افزاید: «در حال حاضر تعداد زیادی از مطالعات اثبات می کند که میکروب های روده می توانند تاثیر مستقیم بر عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان گذارند. از اینرو میکروبیوم های روده انسان می تواند نقش مهمی در شروع یا پیشرفت بیماری ام اس ایفاء نمایند.»
در این تحقیق، محققان میکروبیوم روده ۷۱ بیمار مبتلا به ام اس و ۷۱ فرد سالم به عنوان گروه کنترل را بررسی و با هم مقایسه کردند. آنها دریافتند برخی گونه های باکتری در افراد مبتلا به ام اس در مقایسه با جمعیت عمومی کمتر یا زیادتر بود.
محققان اذعان می کنند که میکروب های روده تنها عامل بروز ام اس نیستند، بلکه در روند پیشرفت آن تاثیر دارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی