کاهش جمعیت ژاپن سرعت گرفت
رکنا:بررسی های جدید وزارت بهداشت ژاپن نشان می دهد که روند کاهش جمعیت این کشور در سال 2017 نسبت به سال قبل سرعت گرفته است.
وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرده است نرخ کلی باروری در کشور در سال گذشته 1.43 بوده است که نسبت به سال قبل از آن 0.01 کاهش داشت.
نرخ کلی باروری بیانگر میانگین تعداد فرزندی است که هر یک زن بدنیا می آورد.
تعداد نوزادان متولد شده در ژاپن در سال 2017 حدود 946 هزار نفر ثبت شده است که نسبت به سال قبل از آن 30 هزار نفر کاهش داشته است.
وزارت بهداشت، علت پایین بودن نرخ زاد و ولد را کاهش شمار زنان در سن بارداری و کاهش نرخ ازدواج می داند.
مقام های وزارت بهداشت می گویند در راستای جلوگیری از کاهش جمعیت این کشور قصد دارند اقدامات حمایت از خانواده های بچه دار را ارتقا دهند.
آمار رسمی دولت ژاپن نیز نشان می دهد جمعیت این کشور برای هفتمین سال متوالی کاهش یافته و در پایان سال 2017 میلادی به حدود 127 میلیون نفر رسیده است.
سازمان بهداشت جهانی نسبت به این روند هشدار داده و اعلام کرده است شمار سالمندان 65 سال به بالا در ژاپن، اکنون 27.7 درصد از کل جمعیت کشور را شامل می شود که نشان از پیر شدن سریع جامعه دارد.
با این حساب اکنون ژاپن به نسبت کل جمعیت بیشترین شمار سالمندان را در سراسر دنیا دارد و یکی از پیرترین کشورهای دنیا محسوب می شود.
جمعیت نزدیک به 40 منطقه از میان 47 منطقه، استان و شهر در این کشور در سال 2017 میلادی نسبت به سال قبل از آن کاهش چشمگیری داشته است.
همچنین بر اساس این آمار برای اولین بار شمار خارجیان با عبور از مرز دو میلیون نفر در ژاپن به دو میلیون و 60 هزار نفر رسیده است که نشان می دهد این کشور به نیروی کار بیشتری نیاز دارد.
اگرچه دولت ژاپن در سال های اخیر برای افزایش جمعیت، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است اما به باور کارشناسان اجتماعی این کشور، کاهش جمعیت ژاپن دلایل مختلفی دارد.
«یوکی گندا» (Yuki Genda)، استاد دانشگاه علوم اجتماعی توکیو کم شدن امید به زندگی، مشکلات اقتصادی و نابرابری های اجتماعی را از دلایل اصلی کاهش جمعیت در کشور ژاپن می داند.
او معتقد است نداشتن نظری خوشبیانه به آینده در سال های اخیر به شدت در میان مردم ژاپن افزایش یافته و این زنگ خطری برای دولتمردان ژاپنی به حساب می آید.
دولت ژاپن پس از ناکامی در رابطه با افزایش جمعیت این کشور، در سال 2015 دست به ابتکاری جدید زد و بودجه ای را به برگزاری مراسم ویژه همسریابی در کشورهای مختلف برای اتباع خود اختصاص داده بود تا کشور را از مشکلی که به آن دچار شده نجات دهد.
در این طرح که به «طرح تشویقی شینزو آبه» نخست وزیر این کشور مشهور بود، مبلغ سه میلیون ین (29 هزار و 527 دلار) به هر زوج به عنوان برنامه های تشویقی افزایش جمعیت اختصاص یافت.
هدف این برنامه، معکوس ساختن نرخ منفی افزایش جمعیت ژاپن اعلام شد که به سرعت در حال افزایش است.
حمایت از ازدواج، کانون خانواده و تشویق زوج های جوان به فرزندآوری یکی از مهمترین راهبردهای رهبران ژاپن برای افزایش نرخ زاد و ولد در این کشور است.
مقام های ژاپنی پیش بینی کرده اند اگر روند فعلی زاد و ولد همچنان ادامه یابد ژاپن حدود یک سوم از جمعیت خود را در 50 سال آینده از دست خواهد داد.
ارسال نظر