پیشگیری از آسیب کبدی با اسیدچرب اُمگا۳
رکنا: مطالعه جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد یک نوع اسیدچرب اُمگا۳ آسیب جدی به کبد را متوقف می سازد.
یافته های محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا نشان می دهد مکمل «اسید داکوزاگزازنئیک» (DHA)، یکی از مهم ترین اسیدهای چرب اُمگا۳، موجب توقف روند پیشرفت کبدچرب غیرالکلی در تبدیل به سیروز کبدی یا سرطان کبد می شود.
مشخصه کبدچرب غیرالکلی که التهاب کبد، فشار اکسایشی و فیبروز است، فاکتور بسیار پرخطری برای ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد است.
طبق اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، پیش بینی می شود این بیماری تا سال ۲۰۲۰ علت اصلی پیوند کبد باشد درحالیکه هنوز هیچ درمان پزشکی تاییدشده ای برای آن وجود ندارد.
محققان در یک مطالعه ۱۰ ساله دریافتند مرگ ناشی از سیروز و بیماری های کبدی به ترتیب در ۲۰ و ۱۲ درصد بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی اتفاق افتاد. زمانیکه افراد مبتلا به کبدچرب غیرالکلی بررسی شدند، دارای میزان بسیار پایین اسیدچرب اُمگا۳ بودند. زمانیکه این میزان اسیدچرب افزایش یافته بود، روند بیماری متوقف شده بود.
اسیدهای چرب اُمگا۳، مسیرهای مهم بیولوژیکی از جمله سنتز اسیدچرب، اکسایش، تجزیه تری گلیسیریدها یا چربی های موجود در خون را تنظیم می کند. به نظر می رسد این اسیدچرب در ترمیم کبد آسیب دیده نقش داشته باشد.
بالاترین میزان این اسیدچرب امگا۳ در ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی، ماهی تن و ساردین یافت می شود، اگرچه به میزان کم هم در برخی مواد خوراکی نظیر گوشت مرغ، جگر، زرده تخم مرغ، و برخی انواع جلبک وجود دارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر