راه های جلوگیری از خستگی گرمایی

با این که هنوز در فصل بهار به سر می بریم، هوا به قدری گرم شده که گاهی در کوچه و خیابان افرادی را می بینیم که از گرما دچار التهاب پوستی، داغی، سردرد، تهوع و سرگیجه می شوند.خستگی گرمایی
به گفته یک متخصص طب سنتی، افرادی که در فصول گرم سال، به گونه ای مکرر دچار آسیب های گرمایی می شوند، اغلب کبد گرمی دارند و علاوه بر اینکه باید برای رفع و درمان آن به متخصصان طب سنتی مراجعه کنند، لازم است از مصرف برخی خوردنی ها نیز بپرهیزند.

خستگی گرمایی چیست؟
آسیب های گرمایی معمولا در فصول گرم سال و بیشتر در مناطق جنوبی کشور و در سنینی که گرمای بدن غلبه بیشتری دارد به خصوص حدود 20 سالگی و بیشتر در جنس مذکر اتفاق می افتد؛ افراد مذکر، مزاج گرم تری دارند.
زمانی که دمای محیط اطراف بالاتر از دمای بدن باشد و بدن نتواند گرمای داخلی خود را دفع کند و به دلیل رطوبت زیاد هوا، تبخیر عرق محدود شود، بدن حرارتی بیش از حد تولید می کند که به «خستگی گرمایی» می انجامد. در این شرایط فرد به مقدار زیادی آب بدن خود را از دست می دهد، رنگ پوستش پریده، مرطوب و سرد می شود و سرگیجه، سردرد، افت فشار خون، تهوع و اسهال به سراغش می آید.
برای پیشگیری از ابتلا به خستگی گرمایی در فصول گرم سال باید از خوردن غذاها و میوه هایی با طبع گرم همچون خربزه، دستنبو، خرما و ادویه جاتی چون زنجبیل، دارچین و فلفل اجتناب کرد و در روز غذاهایی با طبع سرد همچون آبدوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و هندوانه، سوپ جو و نوشیدنی هایی چون دوغ، سکنجبین، شربت عسل و آبلیمو، آبغوره و ماءالشعیر خانگی خورد که طبعی با شدت سردی بیشتر دارند.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه آسیب های ناشی از گرمی هوا اغلب کسانی را تهدید می کند که گرمی مزاج زیادتری دارند گفت:این افراد اگر دچار علایمی چون جوش، بثورات جلدی و کهیر شدند، می توانند از دوغ بدون نمک و همراه با خرفه استفاده کنند که هر دو طبعی سرد دارند.
وی ضمن تاکید بر اینکه نمک طبعی گرم دارد و سبب تشدید گرمی مزاج می شود اظهار کرد:افراد گرم مزاج می توانند برای تحمل گرمی ناشی از روزه داری در زمان سحر گشنیز پلو به همراه دوغ یا ماست رقیق شده بخورند.
او در پاسخ به این پرسش که برای افزایش حجم مایعات بدن در گرمای هوا باید چه تدابیری اندیشید گفت:در اثر گرما حجم مایعات بدن پایین آمده و تنظیم الکترولیت های بدن دچار اختلال می شود. در این مواقع می توان از شربت عسل و آبلیمو یا شیرین بیان استفاده کرد. علاوه بر این باید توجه داشت که هرگز قرص نمک خورده نشود چون سبب تشدید تهوع و گرمازایی بیشتر بدن می شود.
اگر شدت آسیب گرمایی زیاد بود و تهوع و سرگیجه شدید نیز به سراغتان آمد، می توانید با فاصله و به میزان یک سوم فنجان شربت عسل و بار دیگر یک سوم فنجان دوغ کم نمک بخورید. بهتر است مصرف این نوشیدنی ها جرعه جرعه باشد تا به تهوع بیشتر منجر نشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.