طرح قرعه کشی خودرو حذف می شود ؟
اقتصادی رکنا: با وضعیت شکل گرفته بسیاری از سفتهبازها با واهمه از ریزش بیشتر قیمتها بهطور گسترده، اقدام به عرضه خودرو به بازار کردند حال آنکه متقاضیان به امید افت بیشتر قیمتها دست از خرید کشیدند.
به گزارش رکنا، طی ماههای اخیر با ریزش قیمتها در بازار خودرو زمزمههایی مبنی بر حذف قرعهکشی از سیستم فروش خودروسازان مطرح شد اما فعالان صنعت خودرو و حتی سیاستگذاران زمان حذف قرعهکشی را منوط به شرایط آتی خودروسازان عنوان کردند.
گردونه قرعهکشی خودروسازان چه زمانی از حرکت باز خواهد ایستاد؟ این سوال در شرایطی از سوی «دنیایاقتصاد» از دست اندرکاران و سیاستگذاران صنعت خودرو پرسیده شد، که طی ماههای اخیر همراه با ریزش قیمتها در بازار خودرو زمزمههایی مبنی بر حذف قرعهکشی از سیستم فروش خودروسازان مطرح شد با این حال فعالان صنعت خودرو و حتی سیاستگذاران پاسخ شفافی برای این سوال ارائه نکردند و زمان حذف قرعهکشی را منوط به شرایط آتی خودروسازان عنوان کردند. از اواسط آبان امسال همراه با کاهش ریسکهای غیراقتصادی و تورم انتظاری، قیمتها در بازار خودرو نیز روند نزولی به خود گرفت.
با وضعیت شکل گرفته بسیاری از سفتهبازها با واهمه از ریزش بیشتر قیمتها بهطور گسترده، اقدام به عرضه خودرو به بازار کردند حال آنکه متقاضیان به امید افت بیشتر قیمتها دست از خرید کشیدند.
این کنش و واکنش سمت عرضه و تقاضا همچنان ادامه دارد و شرایط جدید تا حدود زیادی حباب بازار را تخلیه کرده است. در این زمینه بسیاری از کارشناسان معتقدند که تداوم این وضعیت که منجر به کاهش دلالی و سفته بازی در بازار خودرو خواهد شد، به افت شدید تقاضای بازار کمک خواهد کرد و همین امر قرعهکشی خودروسازان را تحت تاثیر قرار میدهد. در این زمینه چندی پیش نیز یکی از مسوولان شرکت سایپا عنوان کرده بود که به مرور زمان قرعهکشی از برنامه خودروسازان حذف میشود و مردم بدون انجام قرعهکشی از طریق سایت رسمی اقدام به خرید خودروی مورد علاقه خود خواهند کرد.
در همین هنگام اما به نظر میرسد که افت نرخ خودرو در بازار و از سوی دیگر حذف مصوبات خودرویی شورای رقابت مبنی بر آزادسازی ۱۸ محصول کم تیراژ و همچنین عدم مجوز افزایش نرخ زمستانه، پیش فروشهای خودروسازان را نیز تحت تاثیر قرار دهد بهطوریکه متقاضیان با روند نزولی قیمتها در بازار ترجیح بر خرید فوری دارند تا پیش فروشی که نرخ مشخصی ندارد.
در این زمینه چندی پیش یکی از دستاندرکاران صنعت خودرو عنوان کرده بود که پیش فروش خودرو بهطور قابل توجهی کاهشی شده و برخی از افراد نیز به دلایل مختلف از پیش فروشهای پیشین انصراف دادهاند به همین دلیل خودروسازان با مجوز کمیته خودرو رزروها را به میزان ۲۰۰ درصد افزایش دادهاند.
از سوی دیگر رضا شیوا رئیس شورای رقابت نیز در گفتوگو با یکی از خبرگزاریهای رسمی کشور عنوان کرده بود که اگر نرخ خودرویی با نرخ حاشیه بازار یکسان شد و تقاضا و تولید با هم برابر بودند قرعهکشی دیگر معنا ندارد.
بنابراین با تداوم روند نزولی قیمتها در بازار و از سوی دیگر تحقق جهش تولیدی که وزیر صمت وعده آن را داده بود، بهطور حتم از تقاضای کاذب بازار کاسته خواهد شد که همین امر به تعادلسازی عرضه و تقاضا منجر میشود با این شرایط قرعهکشی خودرو دیگر توجیه نخواهد داشت و خودروسازان قادر خواهند بود محصولات خود را همچون گذشته از طریق سایتهای فروش عرضه کنند.
از اردیبهشت امسال وزارت صمت و شورای رقابت برای مدیریت بازار خودرو و رساندن تعداد محدودی خودرو به متقاضیان پر تعداد، روش قرعهکشی را در دستور کار قرار دادند تا به این روش مشکل عدم تناسب بین عرضه و تقاضا بازار خودرو را حل کنند.
بر این اساس دو خودروساز بزرگ کشور شروع به ثبت نام جداگانه قرعهکشی خودرو در بازههای زمانی مختلف کردند و محدودیتهایی هم برای ثبت نامکنندگان قرار دادند اما در عمل نتوانستند تقاضای سرمایهای بازار را مدیریت کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر