آتش سوزی 1250 هکتار از مراتع قم
حوادث رکنا: 1050 هکتار از مراتع قم در آتش سوخت.
به گزارش رکنا، حمدعلی درودیان با بیان اینکه در مردادماه سال جاری یک مورد اطفا حریق در روستای ونان بخش خلجستان در مساحتی بیش از هشت هکتار انجام شده است، اظهار کرد: مردم منطقه با مشاهده حریق در این روستا نیروهای یگان حفاظت را در جریان قرار داده و یگان به سرعت نسبت به اطفا اقدام نمود.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا به امروز 50 مورد اطفا حریق در مساحتی بیش از هزار و 50 هکتار انجام شده است، اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا پایان مردادماه سال گذشته نیز 80 مورد اطفا حریق با هزار و 56 هکتار داشتهایم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم تصریح کرد: در خردادماه سال جاری 42 مورد اطفا حریق در مساحتی بیش از 983 هکتار و در تیرماه نیز هفت مورد با 58 هکتار انجام شده است.
وی با بیان اینکه از میان 50 حریق رخداده 31 مورد به بخش سلفچگان با مساحت 751 هکتار و سه هزار متر مربع اختصاص دارد، گفت: خلجستان 11 مورد اطفا حریق با 70 هکتار ، جعفریه سه مورد با 46 هکتار و 5 هزار متر مربع، کهک سه مورد با 28 هکتار و بخش مرکزی دو مورد با بیش از 154 هکتار داشته است.
آتش سوزی مراتع در قم
درودیان گفت: بزرگترین حریق استان طی 5 ماه اخیر در یکه باغ بخش سلفچگان با 350 هکتار مساحت در ساعت 16.30 دقیقه 23 خردادماه اتفاق افتاد که تا 5 بامداد 24 خردادماه ادامه داشته که این حریق بر اثر بی احتیاطی یک خانواده برای درست کردن چای رخ داده است.
وی خاطرنشان کرد: طی ساعات اداری نیروهای یگان حفاظت در مناطق درحال گشتزنی هستند و در ساعات غیر اداری نیز این نیروها در ادارهکل مستقر هستند تا به محض دریافت گزارش نسبت به اطفا حریق اقدام کنند، اوج ساعات حریق از 15 تا 16 و همچنین از 18 تا 19 است و بیشتر حریقها با بیاحتیاطی اشخاص اتفاق میافتد.
درودیان عنوان کرد: سال 97 در خردادماه حریقی در استان قم نداشتهایم اما سال گذشته بیشتر آتشسوزیها از 12 خردادماه آغاز شده و امسال از 24 اردیبهشتماه شاهد آتشسوزی مراتع در استان بودهایم.
وی ادامه داد: با جوامع محلی در روستاهای کرمجگان، بیدهند، وشنوه و فردو بخش کهک، روستاهای یکه باغ، سنجگان و راهجرد بخش سلفچگان و برخی دیگر از روستاهای استان قم، 19 قرارداد اطفا حریق امضا و هر کدام از این جوامع را تجهیز کرده و آموزشهایی دادهایم تا در صورت وقوع حریق بتوانند مشارکت لازم را داشته باشند.
درودیان عنوان کرد: نیروهای آتشنشان در روستای کرمجگان بخش کهک، شهر سلفچگان و روستای قاهان و شهر دستجرد بخش خلجستان در مواقع وقوع آتش مشارکت لازم را با نیروهای یگان حفاظت دارند اما گستردگی و نوع حریق مراتع نسبت به حریق شهری کارآیی تجهیزات این نیروها را کاهش میدهد.
وی با تاکید بر اینکه تنها راه خاموش کردن مرتع بیل و آتش کوب است، اظهار کرد: ماشینهای آتشنشانی نمیتوانند از مراتع بالا روند و در اطفا حریق نمی توان از آن ها استفاده کرد.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم یادآور شد: تهسیگار، بطریها و شیشههای رها شده با انعکاس نور خورشید میتوانند در مراتع ایجاد حریق کنند،به همین علت از مردم خواستاریم توجه بیشتری به طبیعت داشته باشند و هر چیزی را در مراتع و طبیعت رها نکنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر