میمونهای وحشی چگونه از ایران سر درآوردند؟ / آنها به همه حمله می کنند+ عکس
رکنا: رئیس اداره محیطزیست سیاهکل میگوید: میمونهای وحشی از سوی انسان در این منطقه رهاسازی شده اند. این گونههای غیربومی و مهاجم علاوه بر خطراتی که برای انسان دارند، به حیات وحش منطقه نیز آسیب میرسانند.
حمله میمونهای وحشی در منطقه سیاهکل استان گیلان دردسرساز شد. این میمونها که گفته میشود از کشور پاکستان و هند به ایران وارد شدهاند، در حاشیه جاده اصلی این منطقه باعث نگرانی و اضطراب شهروندان و مسافران منطقه ییلاقی سیاهکل و دیلمان شدند و حتی با حمله به یکی از شهروندان او را روانه بیمارستان کردند.
اداره محیطزیست سیاهکل به دنبال دریافت چند گزارش برای زندهگیری این حیوانات وارد عمل شد و آن طور که لطیف جواهر دشتی، رئیس محیطزیست سیاهکل میگوید: «طی ٤٨ ساعت این میمونهای مهاجم زندهگیری شدند. هرچند برخی گزارشات محلی از ادامه حضور تعدادی از این حیوانات در منطقه خبر میدهد، اما بررسیهای انجام شده از سوی محیطبانان و فعالان حیات وحش در این منطقه، وجود این نوع میمونهای غیربومی به نام «رزوس» را محتمل نمیدانند.»
روزهای پایانی هفته گذشته بود که این میمونها برای نخستین بار دیده شدند. گزارشهای اولیه از حضور این میمونها در حاشیه جاده دیلمان به سیاهکل حکایت داشت. حالت تهاجمی و حمله به مردم محلی باعث شد موضوع خیلی زود به مسئولان محیطزیست اطلاع داده شود. از همان ابتدا مشخص بود که میمونها گونهای تهاجمی و غیربومی هستند، چرا که منطقه سیاهکل زیستگاه میمون نیست.
ثبت تصاویر گرفته شده از این حیوانات هم غیربومی بودن آنها را ثابت کرد. به گفته فعالان حیات وحش میمون رزوس از پاکستان به سمت شرق و جنوب شرقی آسیا تا چین است و از وحشیترین و پرخاشگرترین میمونهای دنیا قلمداد میشوند. ماهان مهرو یکی از فعالان محیط زیست استان گیلان که برای زندهگیری این حیوانات به منطقه دیلمان رفته بود میگوید: «گونه نر این میمون دندان نیش بسیار قوی دارد و از دندانهایش برای دفاع و حمله استفاده میکند و همین موضع باعث انتقال بیماری میشود.»
به گفته این فعال حیات وحش، این گونه بیماریهای مشترکی، چون سل، ابولا و ماربورک بسیاری با انسان داشته و پس از حمله به انسان مشکلات اساسی برای او ایجاد میکند، حتی به راحتی باعث مرگ میشود.
اما اینکه این میمونهای خطرناک چطور از پاکستان به دیلمان رسیدهاند، پرسشی است که لطیف جواهر دشتی، رئیس اداره محیطزیست سیاهکل اینگونه به آن پاسخ میدهد: «بیشک این میمونها از سوی انسان در این منطقه رهاسازی شده است. این گونههای غیربومی و مهاجم علاوه بر خطراتی که برای انسان دارند، به حیات وحش منطقه نیز آسیب میرسانند.»
او در توضیح بیشتر میگوید: «این حیوان در ابتدا جثه کوچک و جذابی دارد و به همین دلیل بازار خرید و فروش غیرقانونی آن در چندسال اخیر رونق گرفته و بهعنوان حیوان خانگی در منازل نگهداری میشود. اما بعد از مدتی رزوسها بزرگ و غیرقابل کنترل میشوند و همین مسأله باعث رهاسازی این میمونها از سوی صاحبان آنها میشود.
این چند قلاده میمون هم همین شرایط را دارند. البته هم ورود و هم رهاسازی این حیوانات در حیات وحش کار غیرقانونی و جرم است و موضوع از سوی همکاران ما در دست بررسی است.»
به گفته جواهر دشتی هر دو قلاده دیده شده در منطقه سیاهکل و دیلمان زندهگیری و به اداره کل محیطزیست گیلان منتقل شدهاند. اما نیروهای محیط بانی همچنان در منطقه مشغول گشتزنی هستند تا در صورت مشاهده این میمونها به سرعت وارد عمل شوند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر