وضعیت بحرانی در محور ترانزیتی بندرلنگه به پارسیان/ "جاده مرگ" هر روز جان می‌گیرد

به گزارش رکنا، شهرستان لنگه در غرب استان هرمزگان یکی از شاه‌راه‌های مهم اقتصادی و ترانزیتی و نقطه پیوند استان‌های هرمزگان- بوشهر- خوزستان و یکی از پرترددترین مسیرهای این منطقه و مهمترین محور دسترسی مردم با خودرو به کیش است، که متاسفانه وضعیت ایمنی در جاده‌های آن نه تنها استاندارد نیست، بلکه هر چند روز یکبار شاهد اعلام خبر تصادفات مرگبار در محورهای مختلف این شهرستان هستیم.

چه بسیار جوانان و خانواده‌هایی که به امید و آرزویی دل به این جاده زدند و دیگر هیچگاه بازنگشتند، و این دادستان گویی تمامی ندارد؛ مردم بندرلنگه، توان تحمل شنیدن مرگ عزیزانشان ندارند و از مسئولان خواستار پیگیری سریع اصلاح شرایط هستند.

البته بحرانی بودن وضعیت جاده‌های بندرلنگه ، موضوع امروز و دیروز نیست و از سالیان پیش نیز جاده‌های این منطقه ویژه در حوزه غرب شهرستان به عنوان یکی از مرگ‌بارترین جاده های هرمزگان مطرح بوده است؛ اما سئوالی که مسئولان باید پاسخگوی آن باشند این است که چرا با وجود شمار بالای تصادفات مرگبار در این جاده‌ها در سال‌های گذشته، چرا اقدامات سازنده و مثبتی برای حل این مشکلات صورت نگرفته است.

محور ترانزیتی لنگه به پارسیان جاده «مرگ» است

محور ترانزیتی بندرلنگه به پارسیان با توجه به غیر استاندارد بودن این جاده نه تنها ایمنی مناسبی ندارد بلکه با توجه به عبور و مرور گسترده کامیون‌ها، اتوبوس‌ها، تریلی‌ها، تاکسی‌های بین شهری و خودروهای شخصی و عرض کم و مشکلات ساختاری به جاده « مرگ » معروف شده و هر روز شاهد داغدار شدن خانواده های زیاد از اقصی نقاط کشور و بومیان منطقه هستیم.    

نه تنها مردم بلکه امام جمعه بندرلنگه و امام جمعه اهل سنت این شهرستان نیز همواره انتقادات بسیاری نسبت به کم توجهی به وضعیت جاده‌های این شهرستان داشته و بارها از تریبون نماز جمعه و در نشست‌های مختلف این موضوع را مطرح و خواهان رسیدگی فوری از سوی مسئولان شدند؛ موضوعی که تا به امروز به مرحله عمل و اجرایی شدن نرسیده است.

براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان پلیس راهور، در کمتر از دو هفته گذشته بیش از 10 نفر بر اثر تصادف در جاده‌های بندرلنگه جان خود را از دست دادند و شماری نیز مصدوم و جهت درمان در بیمارستان‌ها بستری هستند.

هیچ اقدام عملی به جهت ایمن کردن محور غربی لنگه صورت نمی‌گیرد

دبیر مجمع مطالبه‌گران شهرستان بندرلنگه ضمن انتقاد از عملکرد مسئولان در خصوص رفع مشکلات این شهرستان در حوزه راه و زیرساخت‌های جاده‌‎ای، گفت: علی رغم حوادث متعدد در محور غربی بندرلنگه به دلیل عرض کم جاده و خرابی رویه آسفالت، نبود شانه، هیچ اقدام عملی و سریعی به جهت ایمن کردن این محورها صورت نمی‌گیرد و این موضوعی است که نیاز است با ورود دستگاه قضایی پیگیری اساسی شود.

سجاد پیروی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: عبور و مرور تریلی‌ها در این جاده در سایه نبود زیر ساخت‌های مناسب تیشه بر آرامش مردم این شهرستان و ساکنان روستاهای آن زده و هر چند که شهروندان گلایه و شکایت خود را بارها از طریق مختلف به گوش مسئولان شهرستان و استان رسانده‌اند اما اقدامی چشم گیر برای ترمیم جاده‌های این منطقه صورت نگرفته است.

وی افزود: یکی از پرخطرترین این مسیرها به طول حدود 60 کیلومتر در مسیر روستای ملو تا دو راهی مراغ است که بسیاری از آن به عنوان قربانگاه یاد می‌کنند.

پیروی خاطرنشان کرد: چهار روستای مراغ، کوغان، جاونی و دهنو مراغ نیز با جمعیت بالغ بر دو هزار و 500 نفر از جاده‌ای با آسفالتی 40 ساله، بدون علائم رانندگی، فاقد خط‌کشی همراه با چاله‌های فراوان و پل‌های فاقد گارد ریل که به یکی از جاده‌های حادثه خیز جنوب کشور تبدیل شده است، استفاده می‌کنند.

به گفته وی در این مسیر حدود 12 دهنه پل وجود دارد که بیشتر آنها فاقد گارد ریل و علائم هشدار دهنده می‌باشد و همواره موارد متعددی از سقوط وسایل نقلیه در پل‌ها به ثبت رسیده است.

امام جمعه بندرلنگه: مردم تحمل این همه مرگ در جاده‌های این شهرستان را ندارد

امام جمعه شهرستان بندرلنگه در نشست شورای اداری این شهرستان ضمن انتقاد شدید از وضعیت نامناسب راه‌های این منطقه، گفت: مردم نجیب شهرستان بیش از این تحمل این همه مرگ در جاده‌های این شهرستان را ندارند و از هر اقدام قانونی برای دفاع از مردم کوتاهی نخواهیم کرد.

حجت‌الاسلام جواد اسماعیل‌نیا افزود: وضعیت موجود جاده‌های شهرستان که هفتگی شاهد تلفات جانی چندین نفر از همشهریان‎مان هستیم نتیجه بی‌تفاوتی و عدم نظارت مسئولان است.

وی با گلایه شدید از وضعیت راه‌های شهرستان بندرلنگه خصوصاً مسیر بندرلنگه تا حدود 20 کیلومتر به سه راهی چارک و عدم رسیدگی مسئولین برای رفع نقطه حادثه‌خیز، گفت: جاده مذکور فاقد علایم کافی خصوصاً جاده‌های حادثه خیر و پیچ‌های خطرناک و پل‌ها می‌باشد و جاده‌ها عمدتاً بدون حائل و چاله‌های عمیق می‌باشند که با افتادن چرخ خودروها درون آنها با انحراف درون پل سقوط خواهد کرد.

‌اسماعیل نیا یادآور شد: روکش جاده که در حدود یک‌ماه قبل با میلیاردها هزینه بیت‌المال توسط اداره راهداری انجام شده است و هنوز خط کشی آن انجام نشده روکش ازبین رفته و پر از چاله وچوله‌ها شده که همین‌ها عامل تصادف در خیلی صحنه‌ها می‌تواند باشد.

امام جمعه شهرستان بندرلنگه گفـت: وزیر راه برای بازدید به این شهرستان آمده‌اند اما هیچ دستوری برای اصلاح این محورها صادر نشد.  

‌اسماعیل‌نیا تاکید کرد: استاندار، نماینده مردم در مجلس، مدیر کل راهداری و کلیه افرادی که مسئولیتی در این قبال دارند نسبت به رفع برخی از مشکلات جاده و نصب علائم کافی تعریض نقاط حادثه خیز و اندیشیدن تدابیری برای کم کردن خسارات جانی ومالی مردم اقدام کنند.

جاده که منبع درآمدهای اقتصادی کشور است این همه کشته می‌دهد

امام جمعه اهل سنت بندرلنگه هم گفت: مرگ‌های دردناک در جاده پرخطر بندرعباس، بندرلنگه، پارسیان سخت و جانکاه است و مسئولان عالی کشور باید فکری به حال این وضعیت کنند.

شیخ مسعود راهبر با جاده مرگ خواندن محور بندرعباس، بندرلنگه، پارسیان، اظهار کرد: درد بزرگی است که جاده ای که اقتصاد ایران از آن گذر می کند و گاز و نفت و پتروشیمی از این معبر عبور می کنند از وضعیت مناسبی برخوردار نباشد و هر هفته و هر روز منتظر تصادفی بزرگ باشیم که جان مردم را می‌گیرد.

شیخ راهبر ادامه داد: موضوع از اختیار فرماندار و استاندار گذشته و باید در مرکز فکری به حال این وضعیت شود و برای حل آن، ‌اهتمام کشوری صورت گیرد.

وعده یک ماهه اداره کل راهداری هرمزگان برای بهبود وضعیت جاده‌های بندرلنگه

به دنبال انتقادات بسیار از سوی ائمه جمعه بندرلنگه از وضعیت راه‌های این شهرستان و درخواست‌های مردم و مطالبه‌گران برای پیگیری سریع موضوع، سرانجام با دستور استاندار هرمزگان، عباس شرفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در جمع مسئولان این شهرستان حاضر شد.

مطالبه گران حاضر در جلسه نیز ضمن ابراز تاسف از فوت شدن تعداد زیادی از شهروندان بر اثر تصادفات جاده‌ای، داشتن جاده‌ای ایمن را حق خود دانسته و خواستار اقدام فوری اداره کل راهداری جهت حل معضلات محور بندرلنگه به پارسیان شدند.

در پایان این نشست در خصوص جاده بندرلنگه به سمت پارسیان موارد ذیل مصوب شد:

 اداره کل راهداری ظرف مدت یک‌ماه با بسیج همه امکانات خود حتی از شهرستان‌های دیگر استان هرمزگان و گسیل به این منطقه اقدامات فوری از جمله  نصب علائم و تابلوهای هشداری در این جاده، ترمیم جاده و رفع چاله، تعریض جاده فعلی، شانه‌سازی کناره‌های جاده، نصب تابلو و ایمن سازی پل‌ها و گذاشتن حفاظ و رفع پیچ‌های خطرناک و نقاط حادثه خیز را انجام دهند.

عمده مشکلات در محور غربی لنگه در مسافتی به طول 50 کیلومتر است

مدیر راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان بندرلنگه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بخش عمده مشکلات ما در محور غربی شهرستان در مسافتی به طول 50 کیلومتری است .

احمدی‌خواه بیان داشت: طول عمر این جاده بیش از 50 سال است و با وجود تلاش بسیار برای ترمیم و نگاه‌داشت آن، به دلیل تردد بسیار بالا ، همواره با نقایصی روبرو است.

وی ادامه داد: برای حل مشکل در این مسیر ، باید باند دوم که هم در دست اجرا است ، زیر بار ترافیک قرار گیرد که هنوز این اقدام اجرایی نشده است.

احمدی خواه با بیان اینکه هم اکنون شانه‌سازی و ترمیم جاده توسط اداره راهداری در دست انجام است، خاطرنشان کرد: اداره راهداری مسئول حفظ و نگهداری جاده‌ها است و توسعه راه‌ها در حوزه وظایف این ارگان نیست و اعتبار بودجه‌ای نیز در این بخش ندارد.