368 حادثه در معادن زغال سنگ طی یک‌سال! + جزییات

به گزارش رکنا، با بررسی تعداد وقوع حادثه در معادن دارای حادثه در سال ۱۴۰۰ ملاحظه می‌شود که معادن استخراج سنگ‌آهن، زغالسنگ و شن و ماسه به ترتیب با ۳۹۰، 368 و ۱۸۷ حادثه بیشترین تعداد وقوع حادثه را به خود اختصاص داده‌اند.

 به‌عبارتی در معادن زغال‌سنگ به‌طور میانگین روزانه یک حادثه شغلی رخ می‌دهد. این درحالی است که تعداد معادن درحال فعالیت این بخش‌ها به ترتیب 250 معدن، 101 معدن و 1616 معدن بوده است. در بخش معادن سنگ‌آهن به ازای هر واحد معدنی 1.5 حادثه شغلی، در معادن زغال‌سنگ به ازای هر واحد معدنی 3.6 حادثه شغلی و در معادن شن و ماسه به ازای هر 10 معدن یک حادثه شغلی رخ می‌دهد.

براساس این آمارها در سال ۱۴۰۰ از مجموع 130 هزار و 358 نفر شاغل در معادن در‌حال بهره‌برداری کشور یک‌‌هزار و 446 ‌نفر معادل 1.1 درصد دچار حادثه شده‌اند که نسبت به سال گذشته کاهشی معادل 0.5 درصد را نشان می‌دهد. میان معادن دارای حادثه بیشترین تعداد افراد حادثه‌دیده در معادن سنگ‌آهن با ۴۲۸ نفر (29.6 درصد)، استخراج زغال‌سنگ با ۳۶۸ نفر (25.4) و استخراج شن و ماسه با ۱۸۷ نفر (12.9 درصد) بوده است.

از نظر تعداد افراد حادثه‌دیده نسبت به کل شاغلان در هر فعالیت به ترتیب شاغلان معادن زغال‌سنگ (6.2) درصد نیکل آنتیموان و تیتانیوم (4.2 درصد) و منگنز (1.2) درصد بیشترین افراد حادثه‌دیده را داشته‌اند. طی بازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ درصد شاغلان آسیب‌دیده از کل شاغلان در معادن کشور از 9.1 درصد در سال ۱۳۹۶ به 1.1 درصد در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته که بیانگر متوسط نرخ رشد سالانه منفی 11.2 درصدی طی این سال‌هاست.

عمده آسیب‌های کارگران معدن 

براساس آمارهای منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران، در کنار جان‌باختگان ناشی از حوادث معدنی، از انواع آسیب‌های واردشده به شاغلان می‌توان به «آسیب‌های درونی و ضربه مغزی»، «قطع عضو»، «شکستگی»، «سوختگی، تاول‌خوردگی و‌...»، «مسمومیت و عفونت شدید»، «رگ به رگ شدن و دررفتگی»، «آسیب‌دیدگی سطحی و زخم باز»، «خفگی»، «تاثیرات ناشی از صدا، ارتعاش و فشار»، «تاثیرات ناشی از دمای کم و زیاد و نور» «شوک» و «سایر آسیب‌ها» اشاره کرد.

در سال ۱۴۰۰ از 1406 فرد آسیب‌دیده، آسیب‌دیدگی سطحی و زخم باز، شکستگی و رگ‌به‌رگ شدن و در‌رفتگی به ترتیب با سهم 40.1 درصد، 26.8 و 1.20 درصد در رتبه‌های اول تا سوم میان دیگر آسیب‌های وارده به شاغلان قرار داشته‌اند.

در سال ۱۴۰۰، از بین هزار و 406 فرد آسیب دیده خوشبختانه یک‌هزار و 378 نفر (95.4 درصد) منتهی به بهبود کامل شده‌اند و تنها ۳۵ نفر (2.4 درصد) از افراد بر اثر حوادث معدنی در‌گذشته‌اند. مابقی افراد آسیب‌دیده یعنی ۳۲ نفر دچار ازکارافتادگی جزئی و نقص عضو شده‌اند. در سال ۱۴۰۰ از‌کار‌افتادگی کلی گزارش نشده است.

در سال ۱۴۰۰، بیشترین عضو آسیب‌دیده به ترتیب قسمت فوقانی با ۴۴ درصد، قسمت تحتانی با 30.5 درصد و سر با 7.3 درصد مورد هستند. به ترتیب آسیب به قسمت‌های فوقانی و تحتانی بیشترین اعضای آسیب‌دیده در سنوات مختلف بوده‌اند. 

58 نفر در تونل منفجرشده حضور داشتند

برای بازماندگان احتمالی حادثه انفجار معدن طبس آرزوی سلامتی داریم اما اگر انفجاری رخ داده باشد، گازهای دیگری نیز منتشر می‌شود که امکان زنده بیرون آمدن افراد را به صفر می‌رساند. ما تا آخرین لحظه از حضور ۵۸ نفر در تونل آمار داشتیم. امیدوارم آمار فوت‌شدگان به این حد نرسیده باشد. 

حادثه در دل حادثه

ما همین امروز در منطقه سنگان خراسان رضوی یک حادثه فوت داشتیم. این حادثه مربوط به رانندگی ماشین‌آلات معدنی بود، تصور کنید فرزندان این فرد وقتی در مدرسه خبردار شوند پدرشان فوت شده است، خاطره اول مهر چگونه در ذهن‌شان می‌ماند.

حادثه در معادن بخشی از کار شده است؛ درصورتی‌که نباید چنین اتفاقی بیفتد. من ۲۰ سال قبل، زمانی که مدیر معدن زغال‌سنگ بودم، روی معادن ژاپن مطالعه می‌کردم. معدنی را بررسی می‌کردم که ۲۰ سال بود در آن حادثه‌ای رخ نداده بود و از نظر آنها گم شدن یک وسیله کوچک در حد و اندازه دریل، یک حادثه تلقی می‌شود.

کارگران آن معدن هر روز یک دور تمام نکات و دستورالعمل‌های ایمنی را مرور می‌کردند، سپس سر کار می‌رفتند. من در کل طول فعالیتم در حوزه معدن هیچ معدنی را ندیدم که چنین نکاتی را رعایت کند.

 

کدخبر: 1044088 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟