بزرگترین رسواییهای اطلاعاتی
حوادث رکنا: در گزارش زیر به طور خلاصه با بزرگترین رسواییهای اطلاعاتی سالهای اخیر آشنا میشویم.
در روزهای ابتدایی سال ۹۹ خبر لو رفتن اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام، باعث شد تا بحث امنیت فضای مجازی و نقض حریم خصوصی دوباره سر زبانها بیفتد، شاید فکر کنید فقط استفاده از پیام رسانهای غیرمعتبر و جعلی منجر به نشت اطلاعات میشود؛ اما باید بدانید این اتفاق در جهان بی سابقه نیست.
رسوایی نشت اطلاعات کاربران در پلتفورمهای اجتماعی و ضبط مکالمات شهروندان تنها گوشهای از این موارد است.
در این گزارش به طور خلاصه با بزرگترین رسواییهای اطلاعاتی سالهای اخیر آشنا میشویم.
۲۰۱۳
ماجرای امنیت نداشتن اطلاعات در فضای وب، با نام «ادوارد اسنودن» گره خورده است؛ آنهم وقتی برای اولین بار افشا کرد که حتی وبکم لپ تاپهایمان هم ایمن نیستند! اسنودن که خود یکی از کارمندان سازمان امنیت مرکزی آمریکا یا همان CIA بود، در سال ۲۰۱۳ سندی را در اختیار روزنامه گاردین قرار داد که در آن قید شده بود که دولت میتواند بدون حکم قضایی به مکالمات، ایمیلها و پیامکهای شهروندان دسترسی داشته باشد. بر اساس ادعای اسنودن؛ گوگل، یاهو و حتی مایکروسافت هم مورد جاسوسی قرار میگیرند و سرویسهای جاسوسی آمریکا از ریزترین اطلاعات کاربران خود نمیگذرند!
۲۰۱۳
لو رفتن مکالمات مرکل و دبیرکل سازمان ملل یکی از اخباری بود که رسانههای جهان را تکان داد و نشان داد که درز اطلاعات فقط مختص کاربران ساده نیست. طبق سند ویکی لیکس، آژانس امنیت ملی آمریکا، مکالمات "آنجلا مرکل" صدراعظم آلمان را شنود میکرده است. درواقع سالهاست که تلفن مرکل و تعدادی دیگر از سیاستمداران، جزو لیست شنود قرار گرفته اند. کاری که طبق سند سازمان ملل، غیرقانونی است.
۲۰۱۴
یکی ازسرویسهایی که اسنودن آن را دشمن حریم خصوصی کاربران معرفی میکند، سرویس دراپ باکس است. او معتقد است کمپانی دراپباکس از شرکای برنامه عظیم جاسوسی "پریسم" آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) است؛ یعنی در صورت لزوم اناسای میتواند به سادگی و با هماهنگی از محتوا و جزئیات دادههای ذخیرهشده کاربران در این سیستم باخبر شود.
۲۰۱۴
فیسبوک در سال ۲۰۱۴ اعتراف کرد که به دلیل فعال شدن یک ویروس، اطلاعاتی شامل شماره تلفن و آدرس ایمیل شش میلیون از کاربرانش بدون رضایت آنها در شبکه پخش شده است و مدیران این شبکه اجتماعی پرطرفدار ضمن عذرخواهی از مردم، اعلام کردند تمام تلاششان را برای جلب توجه و اعتماد کاربران انجام میدهند.
۲۰۱۸
اوایل سال ۲۰۱۸ بود که معلوم شد بزرگترین و معروفترین شبکه اجتماعی مجازی، اطلاعات کاربران خود را در اختیار گروههای طرف سوم قرار میدهد. فیسبوک اطلاعات ۵۰ میلیون از کاربران خود را بدون رضایت در اختیار شرکت مشاوره سیاسی کمبریج آنالیتیکا قرار داد.
۲۰۱۹
حفره امنیتی در فیسبوک بازهم دردسر ساز شد و در این سال دو بار اطلاعات صدها میلیون کاربر فیسبوک و اینستاگرام به خطر افتاد. نقص ایمنی فیسبوک باعث شد رمز عبور کاربران که فقط برای خودشان قابل رویت است، لو برود.
۲۰۱۹
با اینکه واتس آپ امنترین و محبوبترین پیام رسان جهان شناخته میشد؛ اما در ساختار این پلتفورم هم نقصهایی دیده شده که منجر به لو رفتن اطلاعات کاربران شده است. تازهترین چالشی که برای واتس آپ رخ داده، نقص ایمنی در برخی نسخههای دسکتاپ آن است. دلیل به وجود آمدن این مشکل ضعف پیاده سازی واتسآپ دسکتاپ با استفاده از چارچوب نرم افزاری الکترون است که پیش از این مشکلات متعددی داشته است.
ارسال نظر