سرنوشت ادلب در دست کیست؟

به گزارش رکنا، روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت: "نیروهای دولت سوریه با کمک حملات هوایی گسترده روسیه ده‌ها شهرک را در استان ادلب ظرف دو هفته اخیر در بزرگترین پیشروی خود از چند سال پیش پس گرفتند اما بعید است که روسیه برای تحقق پیشروی کامل در ادلب با قدرت نظامی خود وارد عمل شود.

چنین پیشروی به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه کمک خواهد کرد بار دیگر بر تمامی خاک سوریه کنترل داشته باشد اما این اقدام خطر رویارویی بزرگ با ترکیه را در بردارد که از نیروهای مخالف دمشق در جنگ سوریه حمایت می‌کند.

یک منبع ارشد در سازمان اطلاعات غربی گفت:‌ به نظر می‌رسد روسیه قصد دارد به شکل تدریجی بخش‌هایی از مناطق تحت کنترل نظامیان مخالف (تروریست‌های النصره) را پس بگیرد. ترکیه نیز تهدید کرده که اگر نیروهای دولت دمشق تا اوایل ماه میلادی آتی عقب نشینی نکنند دست به اقدام نظامی زده، پایگاه‌های خود را در این منطقه تقویت و پایگاه‌های جدیدی برای کند کردن آهنگ پیشروی نیروهای سوریه ایجاد می‌کند.

در همین راستا، یک مسؤول ترکیه‌ای گفت: دولت دمشق بسیار به ادلب نزدیک شده، قواعد درگیری‌ها در سوریه تغییر کرده و در حال حاضر مرحله جدیدی آغاز شده است.

در پی این پیشروی‌های ارتش سوریه قرار است، مسؤولان ترکیه و روسیه امروز (شنبه) همزمان با تشدید تنش در پی کشته شدن هشت نظامی ترکیه‌ای در جریان حملات سوریه به یکی از پایگاه‌ها، حمله به ادلب را مورد بررسی قرار دهند.

به نظر می‌رسد، ورود به درگیری پرهزینه برای آزادسازی ادلب از اولویت‌های مسکو نباشد. در این راستا، احمد رحال، هماهنگ کننده نظامی سوریه اعلام کرد، آنچه امروز برای روسیه حائز اهمیت است گشایش بزرگراه‌هاست زیرا این مسیرها اهمیت حاکمیتی دارند. فرو رفتن در باتلاق ادلب بسیار به لحاظ نظامی و انسانی پرهزینه است.

فرماندهان نظامی مخالف دمشق و منابعی در سازمان اطلاعات غربی مدعی‌اند، این مسکو است که درباره مشارکت در درگیری برای آزادسازی ادلب و زمان آن تصمیم می‌گیرد اما این اقدامی است که می‌تواند خطر به راه افتادن حمام خون و تشدید بحران انسانی را در پی داشته باشد.

در حال حاضر نیروهای زمینی سوریه با پشتیبانی گروه‌های مسلح که از حلب آمده‌اند بر ارتفاعات ادلب کنترل دارند. درگیری برای آزادسازی ادلب یک مرحله حساس در جنگ سوریه محسوب می‌شود که منجر به کشته شدن صدها هزار تن نظامی و غیرنظامی و و آواره شدن میلیون‌ها تن دیگر در داخل و خارج از کشور سوریه شده است.

مسؤولان ترکیه‌ای معتقدند، پیشروی جدید در ادلب تفاهم‌ها را بر اساس توافق‌نامه‌ای که در سال ۲۰۱۸ به امضا رسیده به خطر می‌اندازد و ترکیه را مجبور می‌کند مسیرهای اصلی تحت کنترل نظامیان مخالف در اختیار گرفته و مساله سرنوشت تندروها را مورد بررسی قرار دهد.

یک منبع حاضر در نشست اخیر با حضور ۴۰ تن از فرماندهان نظامیان مخالف تحت حمایت ترکیه گفت، سازمان اطلاعات این کشور به این فرماندهان اطلاع داده که مذاکرات با مسکو شکست خورده است و آنها باید برای بدترین وضعیت آماده شوند واینکه شهر ادلب خط قرمز است.

ادلب خیلی در معرض حملات هوایی دو ماه اخیر که منجر به آواره شدن حدود ۶۰۰۰ تن شد، قرار نگرفت و کارشناسان نظامی غربی می‌گویند، مسکو از شیوه "سرزمین سوخته" در جریان حملات هوایی به بیمارستان‌ها، مدارس و زیر ساخت‌های دیگر در مناطق حومه‌ای ادلب استفاده کرده است اما استفاده از چنین شیوه‌هایی در ادلب ممکن است بسیار دشوار باشد.

ابوبراء الشامی، فرمانده میدانی هیئت تحریر الشام در ایمیلی نیز در مورد درگیری در ادلب به خبرگزاری رویترز اعلام کرد: اگر درگیری داخل ادلب رخ دهد نیروهای مسلح با تمام توان خواهند جنگید و ما شاهد عملیات انتحاری بیشتر و تبدیل ادلب به گورستان نظامیان روسیه خواهیم بود."برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.