بازدهی امسال شاخص فرابورس به ۸۰ درصد رسید

به گزارش رکنا، در جریان معاملات فرابورس ایران در هفته‌ای که گذشت در 5 روز کاری، ارزش کل معاملات 67 هزار و 367 میلیارد ریال رقم خورد که با توجه به ارزش معاملات هفته پیش از آن رشد 107 درصدی را ثبت کرد. همچنین در پایان آخرین روز معاملاتی هفته گذشته حجم معاملات 7 هزار و 584 میلیون ورقه بود که در این بخش نیز رشدی 91 درصدی نسبت به هفته قبل‌تر رقم خورد. این در حالی است که تعداد معاملات نیز در این مدت رشدی 43 درصدی داشت و هزار و 121 دفعه خریدوفروش انجام گرفت.

این گزارش می‌افزاید:‌ فرابورس ایران در اکثر بازارهای خود در هفته گذشته برآیندی مثبت را به ثبت رساند و شاخص کل آیفکس در پایان هفته منتهی به 8 آذر با رسیدن به ارتفاع 4061 واحد و رشد 2.8 درصدی، کار خود را به پایان رساند.

بر این اساس آیفکس از ابتدای سال 98 رشد 80 درصدی و ارزش بازار نیز با رسیدن به بیش از رقم 4 میلیون میلیارد ریال، افزایشی 65 درصدی را نسبت به اولین روز کاری سال جاری ثبت کرد.

همچنین در هفته گذشته به‌جز تابلو شرکت‌های کوچک و متوسط (SME)، سایر بازارها هفته‌ای همراه با رشد را در هر سه شاخصه ارزش، حجم و تعداد معاملات سپری کردند. مرتب‌سازی بازارها بر اساس ارزش معاملات نشان می‌دهد بازار ابزارهای نوین مالی و بازار دوم با اختلاف در رتبه‌های اول و دوم بالاترین ارزش دادوستدی قرار دارند. ارزش معاملات در بازار ابزارهای نوین مالی بالغ بر 30 هزار میلیارد ریال بود و بازار دوم نیز با ثبت بیش از 22 هزار میلیارد ریال، بیشترین سهم را از کل معاملات بر دوش داشتند.

افزون بر این تابلو بازار پایه و بازار اول نیز به ترتیب در رتبه‌های سوم و چهارم قرار گرفتند و با فاصله‌ای اندک نسبت به یکدیگر هفته را به پایان رساندند. حجم معاملات در بازار پایه 7 هزار و 522 میلیارد ریال و در بازار اول 7 هزار و 216 میلیارد ریال بود.

بازار شرکت‌های کوچک و متوسط هم افت 78 درصدی را در ارزش معاملات نسبت به هفته گذشته داشت و مجموع معاملات در این تابلو 2 میلیارد ریال بود. به جز تابلو شرکت‌های SME نیز در سایر بازارها علاوه بر ارزش معاملات انجام گرفته، حجم و تعداد دفعات معاملات آنها از رشدی قابل توجه نسبت به هفته قبل برخوردار بودند.

بر پایه این گزارش، ارزش معاملات خرد بازار سهام در اولین هفته آذرماه برای صنایع مختلف فرابورسی تقریبا نزدیک بهم بود. در صدر این تقسیم‌بندی گروه زراعت و خدمات وابسته قرار داشت که با انجام 3 هزار و 151 میلیارد ریال معامله، سهم 10 درصدی از کل معاملات خرد بازار سهام را بر دوش داشت.

جایگاه دوم هم مربوط به دو گروه محصولات کاغذی و مواد و محصولات دارویی بود که با اختصاص 8 درصد از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام در این جایگاه قرار گرفتند. ارزش معاملات در این دو گروه حدودا 2 هزار 620 میلیارد ریال بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.