به گزارش رکنا، شرکت داروسازی آمریکایی مدرنا در ایالت ماساچوست آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد واکسنی که برای پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ تهیه کرده تا ۹۴.۵ درصد مؤثر بوده است. اما مقامات سازمان جهانی بهداشت میگویند که در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ تنها مقادیر بسیار محدودی از واکسن برای افراد در دسترس خواهد بود.

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت، روز سه شنبه ۱۷ نوامبر (۲۷ آبان) در جریان یک نشست خبری گفت: «در حالی که ما همچنان اخبار دلگرم‌کننده‌ای در مورد واکسن کووید۱۹ دریافت می‌کنیم و با احتیاط نسبت به احتمال ساخته شدن امکانات جدید در ماه‌های آینده خوشبین هستیم، اما در حال حاضر به شدت نگران افزایش موارد ابتلا (به کرونا) هستیم که در برخی از کشورها و به ویژه در اروپا و آمریکا مشاهده می‌شود.»

آقای آدهانوم بعد از آن که به دلیل قرار گرفتن در معرض احتمال ابتلا به کرونا حدود ۱۷ روز خودش را در ژنو قرنطینه کرد، به تازگی به سر کار خود بازگشته است. وی گفت که اکنون هیچ علامتی ندارد و نیازی هم به آزمایش کرونا ندارد.

مدرنا دومین شرکتی است که از کشف واکسن تجربی کرونا با تأثیر بالا خبر داده است. پیش از این، شرکت فایزر نیز مدعی ساخت واکسن با تأثیر بالای ۹۰ درصد شده و گفته بود این واکسن هنوز در مرحله بررسی نظارتی است. ممکن است تا پایان سال جاری میلادی ۶۰ میلیون دوز از این دو واکسن در آمریکا توزیع شود اما ابتدا از آن برای موارد اضطراری استفاده خواهد شد.

واکسن جدید کرونا را چه کسی اول می‌زند و نوبت بقیه کی می‌شود؟

سمیه سوامیناتان، رئیس بخش علمی سازمان جهانی بهداشت گفت که نتایج کار مدرنا «کمابیش دلگرم کننده» بوده اما در مورد تأثیر نهایی و ایمنی آن و همچنین پیگیری حال دریافت‌کنندگان آزمایشی واکسن به مدت دو ماه برای کنترل عوارض جانبی احتمالی، همچنان باید منتظر ماند.

وی گفت: «برای هر دو واکسن پیشنهادی فایزر و مدرنا از فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» استفاده شده و به نظر می‌رسد که هر دو کارایی بالایی دارند. اما هنوز پرسش‌های زیادی نظیر دوره مصونیت، تأثیر واکسن بر بیماری‌‌های جدی، تأثیر آن بر زیرگروه‌های مختلف به ویژه افراد مسن و همچنین عوارض جانبی فراتر از یک زمان مشخص کنترل بیمار باقی مانده است.»

سوامیناتان با بیان این که آزمایشات بالینی باید برای جمع‌آوری اطلاعات بیشتر ادامه یابد، افزود که انتظار می‌رود در هفته‌های آینده نتایج بیشتری از سایر آزمایشات واکسن حاصل شود و تأکید کرد: «ما در حال بررسی حداقل نیمه اول سال به عنوان یک دوره با دوزهای بسیار محدود هستیم. ذخایر واکسن کم خواهد شد زیرا شرکت‌های سازنده از هم اکنون قراردادهای دو جانبه بسته‌اند و بنابراین برخی کشورها بسیاری از دوزها را پیش‌خرید کرده‌اند.»

کیت اوبراین، مدیر بخش ایمن‌سازی سازمان جهانی بهداشت نیز گفت که مدرنا یک واکسن با دوز یادآور یا دو دوزه است و روش حمل و ذخیره‌سازی آن نیز بسیار مهم است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.