قیمت بلیط اتوبوس گران می شود ؟

به گزارش رکنا، در حالیکه تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل، پیشنهاد افزایش نرخ اتوبوس را به سازمان حمایت ارائه کرده اند، باقرجوان، مدیر کل حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری با تاکید بر اینکه فعلا از افزایش نرخ بلیط خبری نیست گفت: شیوع ویروس کرونا در یک سال گذشته باعث شده تا شاهد کاهش ۴۰ درصدی مسافر باشیم.

در اواسط فصل پاییز تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل پیشنهاد افزایش نرخ اتوبوس را به سازمان حمایت ارائه کردند. این پیشنهاد در حالی از سوی تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل ارائه شد که به خوبی از وضعیت ریزش مسافر اطلاع داشتند. اما رشد نرخ برخی اقلام به خصوص لاستیک و در نهایت نرخ اتوبوس باعث شد تا ابن پیشنهاد در طی چند ماه گذشته از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بدون پاسخ باقی بماند.

سکوت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به این درخواست موجب اعتراض تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل شده چرا که آنها معتقد هستند نرخ بلیط هواپیما و قطار در امسال بارها افزایش داشته است اما چرا باید بهای بلیط اتوبوس همچنان بدون تغییر باشد؟

داریوش باقرجوان، مدیر کل حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در پاسخ به این سئوال که آیا با نزدیک شدن به ماههای پایانی سال احتمال اینکه بهای بلیط اتوبوس‌های بین شهری نیز همانند قطار افزایش باید وجود دارد؟ گفت: اولا که باید اذعان کرد که نرخ اتوبوس از سال گذشته تاکنون با پنج برابر افزایش از یک میلیارد تومان به ۶ میلیارد تومان رسیده است. البته از شهریور ماه گذشته تاکنون هزینه‌های تعویض روغن و لاستیک چندین برابر رشد کرده است. حال در کنار بحث افزایش هزینه‌ها میزان مسافرتها و سفرها نیز افت کرده است.

وی تاکید کرد: اما اینکه نرخ اتوبوس بخواهد افزایش یابد فعلا هیچ بحثی وجود ندارد. چرا که در تعداد مسافر ۴۰ درصد و در تعداد سفرها ۲۰ درصد افت داشته‌ایم.

مدیر کل حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با تاکید بر اینکه درحال‌حاضر تاکید ما رعایت پروتکل‌ها و سفر در صورت ضرورت است اظهارکرد: از ابتدای امسال تاکنون وضعیت سفرها به گونه‌ای نیست که به مردم بگوییم نرخ بلیط گران خواهد شد اما به هر حال تمام اقلام در این بخش افزایش یافته است و باید چاره اندیشی کرد.

باقرجوان در پاسخ به این پرسش که لاستیک یکی از اقلام ضروری اتوبوس‌های بین شهری است آیا صحت دارد که قرار شده است واردات لاستیک با ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی صورت بگیرد؟ گفت: از سال ۹۷ لاستیک با ارز دولتی وارد می‌شود و پس از اینکه لاستیک از گروه یک به گروه دو تغییر کرد قرار بر این شد تا ارز دولتی به این واردات تعلق نگیرد. اما آنچه که درحال‌حاضر می‌توان به آن اشاره کرد این است که درحال‌حاضر ۲۶۴ هزار حلقه لاستیک که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده بود در سامانه سازمان راهداری موجود است.

وی با تاکید بر اینکه ملاک توزیع لاستیک پیمایش است، یعنی بر اساس مقدار کیلومتر پیمایش شده و براساس بارنامه لاستیک تخصیص داده می‌شود خاطر نشان کرد: از ابتدای سال ۹۷ سه میلیون ۱۸۲ هزار حلقه لاستیک وارد این سامانه شده که ۲ میلیون ۹۱۷ هزار حلقه از آن به‌دست مصرف‌کننده رسیده است و اکنون ۲۶۴ هزار حلقه لاستیک در سامانه موجود است که تا پایان سال، بر اساس ضوابط و نوبت تحویل می‌شود.

مدیر کل حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری درباره برنامه آینده تخصیص لاستیک خودورهای سنگین گفت: بر اساس وعده وزارت صمت لاستیک با ارز نیمایی در این سامانه عرضه خواهد شد. البته هم اکنون نیز همزمان در سامانه کالای وزارت صمت، لاستیک بر اساس ارز نیمایی قابل دریافت است.

باقر جوان پیشتر درباره نحوه دریافت لاستیک گفته بود درباره لاستیک‌های ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی رانندگان به سازمان راهداری مراجعه می‌کنند و در صورت وجود لاستیک حواله با ریز جزییات صادر و راننده برای تحویل لاستیک به عامل فروش مراجعه می‌کند. اما برای دریافت لاستیک بر اساس ارز نیمایی، بخش تایید احراز شرایط دریافت لاستیک مانند میزان پیمایش به وسیله سازمان راهداری و تحویل لاستیک در سامانه کالای وزارت صمت انجام می‌شود.

مدیر کل حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای درباره نرخ این لاستیک‌ها نیز گفت: نرخ این لاستیک‌ها بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی از حلقه‌ای یک میلیون و ۴۰۰ تا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، ولی برای لاستیک‌های براساس ارز نیمایی مسلما قیمت‌ها با توجه به شناور بودن نرخ این ارز متفاوت است.

مدیر کل حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری در پایان درباره جزییات نوسازی تاکسی‌های برون شهری نیز گفته بود که امسال و سال آینده ۳ هزار دستگاه به تاکسی‌های برون شهری اضافه خواهد شد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.