بالاترین میزان شهریه مدارس اعلام شد

به گزارش رکنا ، مجتبی زینی وند رئیس مدارس و مراکز غیردولتی گفت: قانون شورای آموزش و پرورش با هدف بسیج امکانات ملی و منطقه‌ای مصوب شد و جذب مشارکت ها قرار دادیم. با تامل دستگاه ها سعی کردیم حقوق قانونی آموزش و پرورش را دریافت کنیم و نتیجه تعامل خوب است.

وی افزود: در مقایسه سال ۹۸ با سال ۹۷ می‌توان گفت که ۹۷ درصد رشد درآمدهای ناشی از اجرای درست مواد درآمدی قانون شوراها را شاهدیم.

وی ادامه داد: الان شوراهای آموزش و پرورش یکی از جدی ترین شوراها در دستورکار استانداران و فرمانداران است. البته این شوراها با ۱۳ دستگاه در تعامل هستند و عدم ضمانت دستگاه ها به پاسخگویی یکی از مشکلات ما بود و در آخرین جلسه پیشنهاد دادیم ستاد راهبردی شورای آموزش و پرورش با ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه آیین نامه طرح و جذب سمن ها تدوین شد و در شرف تصویب است. آیین نامه مناطق مرزی نیز در شرف تصویب است. آیین نامه مناطق آزاد نیز در مرحله نهایی ابلاغ است.

زینی وند گفت: طرح آشتی با آموزش یا آبا مهمترین هدف آموزش از راه دور است که با جدیت پیگیری می کنیم. دو شیوه گروهی و فردی را در این طرح در نظر داریم برای آموزش از راه دور به کار بگیریم. استفاده از ظرفیت قانونی، حمایت خیرین و آموزش های مبتنی بر فناوری های نوین و مجازی محور این طرح است. در گام اول در جنوب سیستان و بلوچستان ۳۶ کلاس ذیل ۱۶ مدرسه آموزش از راه دور، حدود یکهزار دانش آموز بازمانده از تحصیل تحت پوشش قرار گرفته اند.

رئیس مدارس و مراکز غیردولتی اظهار کرد: در حوزه مدارس غیردولتی مهمترین بحث ما استفاده از ظرفیت آموزش مجازی بود و انصافاً تحقق بخش این شعار بودند که با تعطیل شدن مدارس، آموزش مجازی تعطیل نمی شود. البته ما از سال گذشته چون آموزش مجازی یکی از آیتم های کیفیت بخشی بود و ۱۵ درصد شهریه را شامل می شود. این بخش را تقویت کرده بودیم. در ۱۸۰ مدرسه این بحث کیفیت بخشی از آبان ماه به صورت آزمایشی برگزار شد. امسال هم جزء برنامه های جدی ماست. توانمندسازی معلمان نیز از دیگر برنامه های ماست که از سال قبل از معلمان ابتدایی آغاز شد. ما هیچ معلمی نداشتیم بدون استعلام از گزینش به کار گرفته شده باشند و نظارت جدی بر آن داشتیم. تناسب رشته تحصیلی و کار نیروی انسانی در الگوی شهریه در نظر گرفتیم و همچنین برگزاری دوره های ضمن خدمت است.

زینی وند در بخش بعدی سخنان خود به بحث الگوی شهریه مدارس غیردولتی پرداخت و بیان کرد: امسال رویکردمان در الگوی شهریه از سلیقه ها در پارامترهای شهریه کاهش دهیم. سامانه های درون سازمانی را برای تعیین ۱۳ آیتم شهریه به کار گرفتیم. امسال با این رویکرد در الگوی شهریه و حساسیت روی حقوق معلمان در مدارس غیردولتی و بیمه آنها داریم.

وی گفت: ما از ۱۳ آیتمی که برای تعیین الگوی شهریه داریم ۴ آیتم را کف و سقف برایش در نظر گرفتیم. به طور مثال در بحث نرخ اجاره بها شورای تعیین شهریه را مکلف کردیم که این کف و سقف را مشخص کنند و مبنا قرار دادیم.

وی با بیان اینکه بحث حقوق و بیمه معلمان را نیز به عنوان یکی از مهمترین شاخص های الگوی شهریه درنظر گرفتیم، گفت: تلاش کردیم از دخالت های بیرونی کم کنیم. در بحث ظرفیت و تعداد دانش آموز از سامانه سناد و در زمینه تعداد نیروهای بیمه شده از سامانه تامین اجتماعی کمک گرفتیم. سال گذشته بیمه شدن معلمان الزام شد و طبق گزارش ها در سال تحصیلی گذشته ۱۳۸ هزار معلم بیمه بودند که در سال های قبل کمتر از این میزان بود.

وی در بخش پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص سقف شهریه ها در سال تحصیلی در مقاطع تحصیلی گفت: الگوی شهریه ما در ستاد تنظیم بازار مطرح شد و مصوب گرفته. میانگین افزایش شهریه ۲۳ درصد است. سقف افزایش ۳۰ درصد است و حداقلش ۱۵ درصد است. بالاترین میزان شهریه در کل کشور برای مقطع ابتدایی ۱۲ میلیون تومان برای متوسطه اول ۱۴ میلیون تومان و برای متوسطه دوم ۱۷ میلیون تومان است و شامل شهریه و فوق برنامه است.

وی تاکید کرد: شورای نظارت بر بحث الگوی شهریه نظارت دارد و سال گذشته ۴۵ مدرسه در بحث دریافت وجه خارج از قانون مصوب شناسایی شدند که ۷ مدرسه برند در شهر تهران ما لغو مجاز شدند و تعداد زیادی توبیخ گرفتند و دلیلش دریافت شهریه اضافه بود. هر مدرسه‌ای که در شرایط کرونا هزینه فوق برنامه آموزشی گرفتند یا باید به اولیا برگردانند یا برای شهریه سال آینده در نظر بگیرند. همین دیروز اولیایی اعلام کرد ۱۷ میلیون شهریه برای مدرسه‌ای ابتدایی گرفته شد و همان دیروز پیگیری شد. در همین ایام ۴۳۰ شکایت مردمی ثبت شد و حدود ۱۰۰ شکایت منتج به نتیجه شد.

رئیس مدارس غیردولتی گفت: ما در مصوبه شورای مرکزی مصوب کرده بودیم مسئولان آموزش و پرورش می توانند مجوز مدارس غیردولتی داشته باشند. دوماه پیش مصوبه‌ای داشتیم که افرادی که در آموزش و پرورش مسئولیت دارند تا وقتی در مسئولیت هستند مدرسه را نباید راه اندازی کنند و مصوبه اخیر وزیر آموزش و پرورش که روز گذشته وزیر آموزش و پرورش اعلام کردند نیز مبنا قرار خواهد گرفت.

نظارت بر آموزش مهدکودک ها بر عهده آموزش و پرورش است

وی در پاسخ به سوالی درباره شهریه پیش دبستانی در مدارس غیردولتی و مدارس دولتی نیز گفت: ما سه نوع مرکز پیش دبستانی داریم یکی از آنها در مدارس دولتی مستقر هستند، یک عده در مدارس غیردولتی و یک عده در همان مهدهای کودک. شهریه مراکز پیش دبستانی غیردولتی مستقل است بر اساس الگوی شهریه همان مدرسه تعیین و اعلام می شود و ۸۰ درصد شهریه همان مدرسه غیردولتی می تواند دریافت شود. تعیین شهریه مراکز پیش دبستانی ضمیمه مدارس دولتی نیز در اختیار شوراهای آموزش و پرورش است و سال گذشته بالاترین میزان شهریه آن ها بیش از دو میلیون تومان هم نبود.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص مصوبه جدید هیات وزیران درباره نظارت بر آموزش در مهدکودک ها که بر عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است نیز گفت: صدور مجوز مهدهای کودک با بهزیستی و نظارت بر محتوای آموزشی بر عهده آموزش و پرورش است. اما برای مراکز پیش دبستانی، آیین نامه تصریح کرده که پیش دبستانی ها حتماً باید مجوزشان در هر صورت از سوی آموزش و پرورش باشد که تفاهم نامه‌ای با بهزیستی در این زمینه در حال انعقاد است و همکاری خوبی با آقای قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور داریم.

وی همچنین درباره تسهیلات حمایتی دولت برای مؤسسان مدارس غیردولتی در ایام کرونا گفت: دولت پذیرفت که موسسان مدارس و مراکز غیردولتی جزو رسته های آسیب دیده شغلی در دوران تعطیلی ناشی از کرونا هستند. ثبت نام در سامانه کارا از دو سه هفته قبل شروع شد و تا به امروز مبلغی پرداخت نشده چون فرایند باید طی شود. اما تفاهم نامه سازمان ما و معاونت اشتغال وزارت کار امضاء و مشخص شد تسهیلات شامل مؤسسان می‌شود. تا امروز ۲۲ هزار موسس در سامانه کارا ثبت نام کرده اند.

وی در پاسخ به اینکه برخی خانواده ها از عدم ارائه خدمات مطلوب به دانش آموزان در آموزشگاه‌های علمی و عدم عودت شهریه بابت خدمات ارائه نشده گلایه دارند، گفت: شهریه مراکز غیردولتی نیز اگر منجر به انجام تعهد نشده مشمول بخشنامه اعلامی ما می‌شود و آنها هم حتماً باید شهریه را برگردانند یا برای سال آینده در نظر بگیرند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید