بهترین روش آزاد سازی سهام عدالت / تکلیف جاماندگان  چه می شود؟

به گزارش رکنا، داریوش پاک بین، رئیس کمیسیون تخصصی بازار سرمایه بیمه و بانک اتاق تعاون با اشاره به اینکه کارگران زیادی از سهام عدالت جا ماندند گفت: علاوه بر کارگران، حدود 2میلیون نفر در فرآیند اصلاح و تکمیل از لیست افتادند. یعنی برگه فراخوان را دارند و در تعاونی ها ثبت نام کرده اند، اما در سازمان خصوصی سازی ثبت نشده اند. شورای اصل 44 می بایست به این مسئله رسیدگی کند.

وی ادامه داد: در مرحله اول دولت به هر نفر در دهک های پایین جامعه یک میلیون تومان سهام ارائه کرد . بخشی از مردم در دهک های دیگر نیز سهام 500 هزار تومانی گرفتند. شش و نیم میلیون نفر از افراد جامعه هم دارای سهام یک میلیونی تومانی شدند و حدود 44 میلیون نفر سهام 500هزار تومانی دارند.

رئیس کمیسیون تخصصی بازار سرمایه بیمه و بانک اتاق تعاون ادامه داد: آن چیزی که در ذهن برخی از سهامداران ابهام ایجاد کرده این است که تصور می کنند اکنون ارزش سهام آنها ده برابر شده و یک خانواده پنج نفره که دارای برگه سهام عدالت است اکنون 50 میلیون تومان سهام دارند.این تصور نادرست است. فقط افرادی که یک میلیون تومان سهام داشته باشند سهام آنها ده برابر شده است. بقیه مردم که سهام پانصد هزار تومانی دارند که این سهام امروز به پنج میلیون تومان رسیده است.

مردم مدیریت سهام خود را به صندوق های سرمایه گذاری محول کنند

پاک بین درباره نحوه آزاد سازی سهام عدالت گفت: مردم اگر روش مستقیم را انتخاب کنند، سهم خود را می توانند خرد خرد بفروش برسانند، برای فروش هم باید مشاوره بگیرند و هزینه های احتمالی سربار دارند، بنابراین به نظرم مردم از مراجعه به سایت خودداری کنند و در شرکت های سرمایه گذاری باقی بمانند، چرا که هم هزینه هایشان کمتر می شود و همین اینکه شرکت ها در بخش های مختلف سرمایه گذاری می کنند و سودشان افزایش می یابد، ضمن اینکه سرمایه گذارانی که در شرکت های سرمایه داری هستند می توانند از سهامشان به عنوان وثیقه برای ضمانت در بانک ها استفاده کنند.

وی اظهار داشت: متأسفانه سازمان خصوصی سازی بدون اطلاع رسانی دو روش را در سایت بارگذاری کرده و مردم تصور کردند اگر روش مستقیم را برای آزاد سازی انتخاب کنند به نفعشان است. در صورتی که چنین نیست. روش مستقیم به نفع مجموعه سهام عدالت هم نیست چرا که در برخی از شرکت ها، چندین نفر هستند که اگر چند شرکت فروخته شود، دچار مشکل می شوند. بنابراین مردم اگر در شرکت سرمایه گذاری باقی بمانند هم مدیریت آسان تر است و هم نفع جمعی دارد.

رئیس کمیسیون تخصصی بازار سرمایه بیمه و بانک اتاق تعاون گفت: در آینده نزدیک 30درصد این سرمایه گذاری به نفع اشتغالزایی در استان ها هزینه خواهد شد. اشتغال پایدار یکی از نفع های این سرمایه گذاری در شرکت های سرمایه گذاری است.

پاک بین بیان کرد: افرادی که در شرکت های سرمایه گذاری باقی می مانند سود مرکب از سبد سهام را دریافت می کنند. اما افرادی که سودشان را نگه می دارند صرفاً سود همان سهام را دریافت می کنند و درصورتی که شرکت ضرر کند، ضرر می کنند. مدیران شرکت های سرمایه گذاری همه مورد تأیید سازمان بورس هستند و در کار خود خبره هستند.

وی با بیان اینکه مردم دید آگاهانه نداشتند و اکثراً‌ روش مستقیم را انتخاب کردند بیان کرد: طی مکاتبه ای که با سازمان بورس داشتیم، قرار است یک بار فرصت برای اصلاح به مردمی که روش مستقیم را انتخاب کردند, داده شود، درصورتی که می خواهند مدیریت سهام خود را به شرکت های سرمایه گذاری بسپارند.

وی درباره کارگران جامانده از سهام عدالت و برخی از مردم گفت: سازمان خصوصی سازی باید این موضوع را در شورای اصل 44 مطرح کنند و این فرصت را برای جامانده مهیا کنند. از نظر قانونی شرایط برای این کار مهیا است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.