آذری جهرمی: محدودسازی فضای مجازی برای کودکان جواب نمی‌دهد

به گزارش رکنا، «آیین انتخاب وبسری و فیلم کوتاه کودکآنلاین» شامگاه شنبه با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش،‌ ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در سالن شهید قندی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دبیر جشنواره کودک آنلاین ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره به فرایند و اهمیت ایده‌پردازی و خلاقیت اشاره و بر لزوم حمایت از ایده‌ها تاکید کرد.

«سیدجمال هادیان» افزود: کودکآنلاین نیز خود حاصل ایده‌ای بوده که در نهایت به اینجا رسیده است به طوریکه برای این جشنواره در حوزه‌های مختلف بیش از هزار ایده و فیلم مختلف به دبیرخانه جشنواره رسیده و مورد بررسی قرار گرفتند، سپس از این میان ایده‌های برتر به فاز دوم رسیدند و از 19 اسفند هم به فاز سوم جشنواره خواهیم رسید.

او یادآور شد که جشنواره کودک آنلاین به بحث تولید محتوا وارد نشده و تنها بستری را برای ارائه آثار فراهم کرده است.

در بخش دیگری از مراسم وزیر ارتباطات نیز با اشاره به در هم آمیختگی زندگی کودکان امروز با فضای مجازی گفت که آن‌ها آسیب پذیرترین قشر در فضای مجازی هستند، این یعنی بزرگترین سرمایه کشور که نیروی انسانی و نسل آینده آن است در برابر یک مخاطره قرار دارد و اگر برایش فکری نکنیم متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه خودمان، ممکن است نسل آینده را به راحتی از دست بدهیم.

آذری جهرمی با بیان اینکه راهکارهایی که تاکنون به کار برده ایم، منسجم نبوده است، افزود: شاید مهمترین ابزار، محدودسازی فضای مجازی برای کودک بوده که این هم متاسفانه در شرایطی که در جامعه ما بچه‌ها فیلترشکن را برای والدین نصب می‌کنند و آن‌ها نسبت به والدین خود در این فضا مسلط تر هستند، تقریبا مفهوم و معنایش را از دست داده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به غنای فرهنگی کشور گفت که آنچه که ما انجام داده‌ایم ایجاد سه حلقه فرم‌ُ، محتوا و ترویج بوده است.

او اشاره کرد که ما به عنوان وزارت ارتباطات در محتوا تخصصی نداریم، البته از دیگران کمک گرفتیم و شتاب دهنده ایجاد شده، 1121 اثر به دبیرخانه کودکآنلاین رسیده است که تعدادی امشب انتخاب می‌شوند و منتخبان، مبلغی دریافت می‌کنند تا اولین محصول خود را تولید کنند.

به گفته آذری جهرمی، مشتری این محصولات هم پلت‌فرم‌هاست که در زنجیره قبل ایجاد شده و در نهایت مخاطب پای آن سکو‌ها خواهند نشست.

او سپس با اشاره به مرحله سوم یا همان ترویج گفت که 50 تیم مردم‌ نهاد اکنون آموزش های لازم را دیده اند که به مدارس خواهند رفت تا به والدین یاد بدهند که ابزار کنترل فضای مجازی چیست و چگونه در فضای مجازی کنار کودکان خود باشند.

در جریان این مراسم چهار برنامه‌ طراحی شده اختصاصی برای کودکان با نامهای تاچستان، آیوتون، نبات و پیام‌رسان مداد، رونمایی شده و مورد تجلیل قرار گرفتند؛ به جز پیام‌رسان مداد که در زیرمجموعه‌ای از پیام‌ رسان گپ به شمار می‌رود، سه برنامه دیگر در حوزه‌های مختلف تولید و توزیع محتوا فعالیت خواهند کرد.

علاوه بر این، 20 ایده برگزیده از میان 44 ایده منتخب نیز مورد قدردانی قرار گرفتند و این ایده‌ها در مرحله بعد با دریافت منابع مالی وارد فاز تولیدی خود خواهند شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.