احداث راه آهن  ایران تا سوریه

عامر الجابری، مدیر رسانه‌ای وزارت حمل و نقل عراق به المانیتور گفت: «عراق از هرگونه پروژه‌ای که حمل و نقل فرامرزی را توسعه دهد، استقبال می‌کند. این حمل و نقل، به اقتصاد عراق کمک می‌کند و حرکت شهروندان از یک کشور به کشور دیگری را آسان‌تر می‌کند. خط راه آهنی که ایران، سوریه و عراق را به هم متصل کند، یک روزنه برای عراق از طریق بنادر مدیترانه و همچنین بنادر ایرانی ایجاد خواهد کرد».

در ۱۲ نوامبر راه آهن جمهوری اسلامی ایران جزئیاتی درباره طرح احداث یک خط راه آهن بین گذرگاه مرزی شلمچه و بندر بصره را منتشر کرد. مازیار یزدانی، معاون رئیس اداره امور فنی و زیرساختی راه آهن جمهوری اسلامی، گفته بخش بصره-شلمچه، مستلزم احداث فقط ۲۰ مایل راه آهن با هزینه ۵۲ هزار دلار خواهد بود. با اضافه کردن این مایل‌ها، خطوط راه‌آهن از عراق به بندر لاذقیه در دریای مدیترانه خواهد رسید.

اجرای این ایده برای چندین سال به تعویق افتاده بود. در آگوست گذشته، ایران و سوریه، در تلاشی برای مقابله با تحریم‌های غربی و افزایش همکاری اقتصادی، درباره احداث یک راه آهن بین دو کشور از طریق عراق ابراز تمایل کرده بودند. بنا به گفته منابع ایرانی، احداث راه آهن بخشی از توافق بازسازی سوریه است که به ایران امتیازات تجاری و اقتصادی اضافی می‌دهد. گفته می‌شود تکمیل این خط راه آهن، به گردشگری دینی میان سه کشور ایران، عراق و سوریه کمک خواهد کرد.

مقامات عراق، از پروژه‌های توسعه حمل و نقل فرامرزی استقبال می‌کنند. عامر الجابری، مدیر رسانه‌ای وزارت حمل و نقل عراق به المانیتور گفت: «عراق از هرگونه پروژه‌ای که حمل و نقل فرامرزی را توسعه دهد، استقبال می‌کند. این حمل و نقل، به اقتصاد عراق کمک می‌کند و حرکت شهروندان از یک کشور به کشور دیگری را آسان‌تر می‌کند. خط راه آهنی که ایران، سوریه و عراق را به هم متصل کند، یک روزنه برای عراق از طریق بنادر مدیترانه و همچنین بنادر ایرانی ایجاد خواهد کرد».

در آوریل گذشته علی حمود، وزیر حمل و نقل سوریه بر اهمیت فعال‌سازی دوباره حمل و نقل بین عراق و سوریه تاکید کرد. این وزارتخانه طی ایمیلی به المانیتور گفته پروژه احداث راه آهن بخشی از برنامه بازسازی زیرساخت‌های سوریه، از جمله احداث ۱۸۰۰ کلیومتر راه آهن، است، که جنگ آن‌ها را نابود کرده بود. بخش سوریه‌ای این پروژه شامل ۳۲ کیلومتر است و عراق مابقی را تکمیل می‌کند.

طبق این پروژه، از کربلا تا بغداد خطوط راه آهن ساخته می‌شود که تا سوریه ادامه می‌یابند. وزارت حمل و نقل سوریه گفته این پروژه بخشی از پروژه جاده ابریشم چین است؛ که حتی روسیه و چین هم به آن متصل خواهند شد.

بنا به گفته شرکت راه آهن عراق، خط شلمچه-بصره، بخشی از یک شبکه راه آهن منطقه‌ای است که شامل خط کربلا-مسیب می‌شود. عراق طرح‌های در آینده دارد که به دنبال متصل کردن عراق به خطوط راه آهن ایران، سوریه، اردن و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید