به گزارش رکنا، این مجوز درحالی صادر شده است که تایرسازان داخلی در ۴سال گذشته محصولات خود را بدون افزایش قیمت به بازار Store عرضه کرده‌اند. دکتر محمدرضاگنجی، رئیس انجمن صنعت تایر با تاکید بر اینکه این مصوبه به‌زودی به‌صورت رسمی به تولیدکنندگان تایر ابلاغ خواهد شد، گفت: تولیدکنندگان این صنعت از سال ۹۳ تاکنون افزایش قیمتی را اعمال نکرده‌اند و همچنان محصولات خود را با قیمت ۴سال پیش عرضه می‌کنند. رئیس انجمن صنعت تایر در حالی از افزایش قیمت‌ها توسط تولیدکنندگان بعد از ابلاغ مصوبه خبر داد که گفته می‌شود یکی از شرکت‌ها به‌عنوان نخستین شرکت، سبد محصولات خود را با ۹.۶درصد افزایش قیمت در اواخر هفته گذشته به بازار عرضه کرده است. مدیرعامل این شرکت که مجوز افزایش ۹.۶درصدی قیمت لاستیک را در راهروهای مجلس از وزیر صنعت‌، معدن‌وتجارت گرفته بود، ‌سرانجام با افزایش قیمت محصولات خود، ‌انجمن صنعت تایر را درعمل انجام‌شده قرار داد تا مسئولان این انجمن به‌صورت رسمی افزایش قیمت محصولات تولید داخل را رسانه‌ای کنند. البته محمدرضا گنجی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان تایر تازمانی‌که مجوز سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان را در اختیار نداشته باشند، اقدامی برای افزایش قیمت نخواهند کرد،‌ تنها بر موافقت سازمان حمایت تاکید کرده است. تاکیدی که گویا حکایت از بی‌خبری مسئولان انجمن صنعت‌تایر از سیاست‌ها و سبدهای فروشی اعلام‌شده از سوی تایرسازان دارد. از سوی دیگر و در شرایطی که هنوز افزایش قیمت‌ها توسط تمام تولیدکنندگان اعمال نشده است، بررسی بازار منتهی به ششم‌تیرماه حکایت از رکوردزنی قیمت تایر ۲۴_ ۱۲۰۰ (بایاس) در بازار دارد. بهای این سایز خاص از تایر در بازار همکاربه‌همکار با قیمتی نجومی گزارش شده است. تایر ۲۴_ ۱۲۰۰ (بایاس)با برند دنا با قیمت هر جفت ۲۵میلیون‌ریال به فروش می‌رسد و همین محصول با برند گروه صنعتی بارز در بازار ۲۲میلیون‌و۵۰۰هزار ریال فروخته می‌شود. لاستیک پیروزی نیز تایر خود را هرجفت ۲۰میلیون‌و۷۰۰هزار ریال می‌فروشد. محصول ایران‌تایر هم در بین عمده‌فروشان به ازای هرجفت ۲۰میلیون ریال مبادله می‌شود.

هنوز مشخص نیست علت این افزایش قیمت،‌ زمزمه‌های افزایش ۹.۶درصدی لاستیک‌های تولید داخل است که یکی از شرکت‌ها پیشاپیش در سبد اعلامی خود اعمال کرده است یا توزیع محدود این کالای خاص در بازار؟

از سوی دیگر فعالان بازار با تکیه‌بر شرایط ایجادشده برای واردات مواداولیه تولید تایر این احتمال را می‌دهند که تا چند ماه آینده تایرهای رینگ ۱۴،۱۳و ۱۵نیز در بازار کمیاب یا با افزایش قیمت مانند ۲۴_ ۱۲۰۰ (بایاس) مواجه شوند. از طرفی شنیده‌ها حکایت از رایزنی تولیدکنندگان داخلی برای محدود یا ممنوع کردن واردات تایر در این سه سایز دارد. اقدامی که می‌تواند منجر به افزایش قیمت این کالا برای مصرف‌کننده و بالا بردن هزینه نهایی شود.