این آژانس که سیاست های انرژی قدرت های بزرگ اقتصادی جهان را هماهنگ می کند، در گزارشی پیش بینی کرد ، تولید نفت خام ایران و ونزوئلا تا پایان سال جاری میلادی یک ونیم میلیون بشکه کاهش یابد.

در ادامه گزارش این سازمان نیمه دولتی آمده است: پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری میلادی صادرات نفت ایران به سطح تحریم های قبلی که علیه این کشور اعمال شده بود برگردد؛ هرچند که این امر فعلا قطعی نیست.

این نهاد مستقر در پاریس درباره ونزوئلا نیز که اکنون دستخوش بحران سیاسی بی سابقه است ارزیابی کرده است که روند فروپاشی تولید نفت این کشور ادامه خواهد یافت. تولید نفت خام ونزوئلا در دو سال گذشته یک میلیون بشکه کاهش یافته است.

براساس این گزارش، سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) برای جبران این کاهش شدید، تولید نفت خود را به طور سریع یک میلیون ویکصد هزار بشکه افزایش خواهند داد و ازسویی دیگر روسیه نیز اعلام کرده است میزان تولید نفت خام خود را افزایش می دهد.

اما با این حال آژانس بین المللی انرژی نگران است. کارشناسان آژانس معتقدند که حتی اگر کسری تولید نفت ایران و ونزوئلا جبران شود توازن عرضه و تقاضا در سال آینده برهم خواهد خورد و جهان در مقابل افزایش قیمت های جهانی بی ثبات و شکننده خواهد شد.

در گزارش آژانس بین المللی انرژی آمده است: موضوع صادرات نفت ایران و ونزوئلا در دستور کار نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و شرکایش در این ماه خواهد بود.

آژانس بین المللی انرژی برای سال آینده میلادی پیش بینی کرده است که تقاضای جهانی نفت یک میلیون و 400 هزار بشکه افزایش یابد و علت آن را نیز رشد اقتصادی اعلام کرده است.

اغلب تحلیلگران پیش بینی می کنند، نشست آینده اوپک بسیار جنجالی باشد، زیرا اعضایی که قادرند تولید خود را افزایش دهند، آماده توقف توافق یادشده هستند درحالی که اعضایی که به دلیل محدودیت ظرفیت، نمی توانند تولید خود را افزایش دهند با توقف توافق مذکور مخالفند.

اعتبار توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک در پایان سال 2018 به پایان می رسد.

براساس نظرسنجی جهانی بلومبرگ، از میان 31 تحلیلگر و معامله گر نفت، 16 نفر پیش بینی کرده اند که 24 کشور اوپکی و غیراوپکی امضاکننده توافق کاهش تولید نفت، در نشست هفته آینده اوپک با افزایش تولید نفت موافقت می کنند.

آنها همچنین میزان افزایش تولید این 24 کشور را حدود 500 هزار بشکه در روز پیش بینی کرده اند.